USB-COM adapter z lastnimi rokami: vezje, naprava in priporočila

V sodobnih računalnikov in prenosnikov proizvajalci prenehali uporabljati COM-port, ki se še vedno pogosto uporablja. Če imate star računalnik, ki ste ga kupili pred približno 7 let, lahko ga našli več takih vrat. COM-vrata za povezovanje različnih zunanjih naprav, kot so miška, tiskalnik, modem in drugih posebnih sredstev. Zdaj obstajajo težave s povezavo vse stare opreme na nove prenosne računalnike ali računalnike. Na primer, sprejemnik je zelo težko povezati, ker ste morali uporabiti COM-port. Kaj storiti v tem primeru? Izhod, seveda. Lahko, da je USB-COM-pretvornik samostojno. Kako to storiti? V tem članku boste našli odgovore na svoja vprašanja.

Adapter USB-COM z rokami

Zdaj razmisli, kako bi adapter USB-COM, ki bo deloval s signali RX in TX. Z druge vrste modem signalov ne bo delovalo, vendar je to dovolj, da se priključite standardne opreme.
Če gre za knjigo, boste morali kupiti naslednje podatke:

 • Dva 10 nF kondenzator in 1 uF.
 • dva upora 27 Ohm in enega 15 ohmov.
 • Priključek mini USB in DB-9 na enem kosu.
 • Kvarčna 1200 MHz.
 • PL2303HX.
 • na folijo textolite deska 48 * 22 mm.
 • Po nakupu teh delov lahko neposredno nadaljuje z montažo. Najprej moramo upoštevati shemo USB-COM-adapter (slike si lahko ogledate spodaj).

  Zgradite in konfigurirajte adapter

  V napravi ni nič zapletenega. Najprej morate vzeti ali plačati sami. Po tem, vrtamo štiri luknje. Nato moramo spajati vse podrobnosti, katerih lokacija bo ustrezala shemi. Ta sestava je končana. Da se plošča ne oksidira, jo je potrebno pihati s poliuretanskim lakom. Če to ni na voljo, lahko uporabite kateri koli drugi hitro sušilni avtomobilski lak. Čas je, da gremo do namestitve. Našo ploščo povežemo z računalnikom. Če je vse pravilno sestavljeno, bo določila napravo, na katero želite namestiti gonilnike. V računalnik namestimo gonilnike Prolific za ta vrata. Ko greste v upravitelja opravil, lahko vidite, da je bil identificiran in je zdaj popolnoma operativen.

  Preverite

  Če želite preizkusiti delovanje našega adapterja, morate zapreti nekaj stikov v bližini COM vrat z nekaj občutljivo temo (glej spodaj sliko, kjer morate to narediti).
  Nato morate v računalniku zagnati program HyperTerminal. Ta pripomoček je standardno v nekaterih operacijskih sistemih. Če ga nimate, ga prenesite z interneta. Pojdite v razdelek Nastavitve povezave, kjer morate izbrati vrata COM. V novem oknu morate konfigurirati naslednje parametre našega porta:
 • hitrost signala - 115200;
 • bitov podatkov - 8;
 • pariteta - ne;
 • zaustavitvene bitove - 1;
 • nadzor pretoka - št.
 • Nato potrdite spremembo s klikom na gumb V redu. Po temvzpostavite povezavo. Pojdimo v angleško preglednico in natisnemo vse besede v programu. Na belem ozadju bodo prikazani vsi znaki, ki ste jih kliknili. V primeru, da ne deluje, to pomeni, da besede niso prikazane, morate spremeniti namestitev. Konfigurirajte ga, dokler se ne prikažejo znaki. To je vse. Stike, ki ste jih kliknili, lahko sprostite in začnete uporabljati adapter USB-COM.

  USB-RS232 COM adapterski kabel DB9

  Če ne morete izdelati adapterja, lahko kupite USB-RS232 COM DB9. Cena se giblje znotraj 1000 rubljev in ima precej dobre tehnične lastnosti. Verjetno je glavna stvar dobra hitrost povezave. Prav tako ga podpirajo skoraj vsi operacijski sistemi. Na žalost deluje samo z USB 2.0.

  Povezovanje z računalnikom

  Za priključitev USB-RS232 COM DB9 adapterja na računalnik morate poiskati gonilnike na internetu, ki so primerni za vaš operacijski sistem. Prenesite in razpakirajte. Priključite vmesnik na računalnik in nato določite, kje so gonilniki. Če je vse narejeno pravilno, LED na napravi zasveti, kar kaže na pripravljenost za delovanje.

  Morebitne težave

  Na žalost se lahko pojavijo težave tudi, če uporabljate kupljeni kabel USB-COM. Z njimi se morajo boriti in to je enostavno.
 • Operacijski sistem lahko dodeli številko vrat, s katerimi naprave ne morejo delovati. V tem primeru morate iti v konfiguracijo OS. Pojdite na razdelek"Sistem", nato preklopite na "Upravitelj naprav". V novem oknu iščemo postavko "Vrata", v kateri naj bi bil nameščen potreben pretvornik. Z desno miškino tipko kliknite nanj in se pomaknite na element »Lastnosti«. Nato kliknite gumb "Napredno" in v novem oknu nastavimo številko vrat. Po tem ponovno zaženemo napravo in jo začnemo uporabljati.
 • Nezdružljivost priključene opreme in samega pretvornika. Če je v prvem primeru težko odpraviti problem, zdaj ni mogoče storiti ničesar. Žal so taki primeri možni, vendar se zgodi zelo redko. Da bi preprečili takšno situacijo, se morate pred nakupom posvetovati s prodajalcem.
 • Kot v prvem primeru lahko pride do težav s številko vrat COM. Ne samo, da lahko preseže obseg vidnosti za druge naprave, temveč je tudi na številu, ki je že zasedena. V tem primeru samo spremenite številko. Na koncu ponovno zaženite računalnik in nadaljujte z delom.
 • Alternativna rešitev problema

  Če morate namestiti dodatno opremo, ki zahteva COM vrata, lahko uporabite tudi modul s tem priključkom. Preprosto se namesti neposredno na računalnik in se poveže z matično ploščo. Po namestitvi kartice COM ali PIC-COM (drugo ime) je dodeljena tudi številka. Tako kot v prejšnjih primerih se lahko ta številka spremeni, če obstaja težava. Če niste prepričani, da lahko pravilno namestite to kartico v računalnik, je bolje, da uporabite pomoč strokovnjakovpoškodbe druge opreme.
  Na žalost se lahko ta rešitev uporablja samo za računalnike. Pri prenosnih računalnikih je namestitev dodatne pristojbine težka in zahteva dodatne stroške. Prvič, sama lupina ne bo dovolila namestitve dodatnega modula, in drugič, vaš model morda ne podpira. Zato morate v primeru prenosnika uporabljati adapter USB-COM.

  Zaključek

  Če morate povezati zastarelo strojno opremo, ki zahteva vrata COM, lahko to storite sami. Preprosto je. Če tega ne želite, lahko kupite adapter USB-COM. Njegova cena je okoli 1000 rubljev. Ne pozabite, da morate še vedno namestiti gonilnike in preveriti delovanje te opreme. Za operacijski sistem Windows 7 je prilagodljiv USB-COM enostaven za namestitev, saj so vsi gonilniki na voljo v tem operacijskem sistemu na internetu.

  Sorodne publikacije