Kako odstraniti AVG (antivirus) popolnoma in popolnoma: tri preproste metode

Antivirus razvijalca AVG lahko imenujemo relativno mlad programski izdelek, namenjen zaščiti računalniških sistemov. Res je, da ima program maksimalno poskusno obdobje uporabe (30 dni), brezplačna različica pa ne zagotavlja vedno visoke kakovosti zaščite. V zvezi s tem imajo mnogi uporabniki vprašanja o tem, kako odstraniti AVG iz računalnika (uporablja se Windows 7 ali druga različica sistema, ni pomembno). To lahko storite preprosto, vendar obstajajo situacije, ko ta programski paket ni izbrisan. S tem, s čim je povezan in kako se izogniti omejitvam, preberite naprej.

Kako odstraniti orodja AVG protivirusnega sistema: v začetni fazi

Za začetek upoštevajte standardni ročni postopek odstranjevanja. Zdi se, da je logično videti dokončanje aktivnih protivirusnih procesov v upravitelju opravil, vendar je to nemogoče samo zato, ker programski paket vključuje samozaščito (vključno z odstranitvijo). Mimogrede, njegova prisotnost je značilna za vse znane protivirusne izdelke, v nekaterih pa je vgrajena in ni soroden programski izdelek kot ločena aplikacija.


Tako je pri reševanju problema, kako odstraniti AVG, prvi korak odstraniti sam modul. Najdete ga na seznamu programov in komponent nadzorne plošče. Imenovan je bil program SYMANTEC Protection. Najprej ga je treba odstraniti. Po pritisku na gumb za brisanjevgrajena programska oprema deinstaller je aktivirana in ko je postopek končan, boste pozvani, da znova zaženete računalnik. Ponovni zagon je obvezen. Takoj moram reči, da če se ta aplet iz določenega razloga ne izbriše, pride do napak ali dostopa je blokiran, operacijo brisanja je treba izvesti v varnem načinu (F8 ob zagonu).

Neposredna odstranitev protivirusnega programa

Po odstranitvi varnostne komponente je vprašanje, kako odstraniti AVG, preprosto rešeno. V istem razdelku programov in komponent morate najti glavno aplikacijo (AVG), jo izbrati in začeti postopek odstranitve.

Takoj lahko opazite, da so v sistemu lahko prisotni tudi drugi sorodni programi, kot so AVG SafeGuard Toolbar, AVG Driver Updater, AVG Web TuneUp, itd.
Toda tudi na koncu odstranitve je še prezgodaj za veselje. Najprej morate preveriti prisotnost preostalih komponent. V Raziskovalcu se pomaknite do mape AppData uporabnika imenika, nato odprite lokalni imenik in izbrišite mapo AvgSetupLog in Avg. Če teh imenikov iz nekega razloga ni mogoče odstraniti (na primer zaradi blokiranja dostopa), najprej uporabite pripomoček Unlocker. Nato se prijavite v urejevalnik registra (regedit) in nastavite iskanje antivirusnega imena (Ctrl + F), nato pa izbrišite vse najdene ključe in se premaknite iz ene v drugo s pritiskom na F3. Za čiščenje in optimizacijo registra lahko uporabite tudi katerikoli pripomoček (na primer Auslogic Registry Cleaner). Po izvedbi vsehponovite zagon računalnika v običajnem načinu.

Uporaba posebnega programa za odstranjevanje

Na enostavnejši način je mogoče odstraniti AVG s pomočjo posebnega programa z imenom AVG Remover, ki so ga razvili razvijalci protivirusnega paketa posebej za njegovo odstranitev.
Tu je vse preprosto. Namestite program na računalnik, odprite program, kliknite gumb Nadaljuj, počakajte, da program najde vse komponente protivirusnega paketa in potrdite odstranitev. Po končani odstranitvi boste pozvani k ponovnemu zagonu, s katerim se strinjate.

Kako v celoti odstraniti AVG iz računalnika z oddaljenim namestitvenim programom?

Končno, obstaja še en univerzalen način. Problem, kako odstraniti AVG, je popolnoma soglasno rešen s programi de-instaliranja, ki so sposobni odstraniti vse vrste programske opreme, kljub prepovedi dostopa ali pomanjkanju skrbniških pravic. Ena izmed najmočnejših aplikacij je iObit Uninstaller. V delujočem programu poiščite vse komponente, povezane z AVG (običajno dve za brezplačno različico protivirusnega programa), namestite paketni način odstranitve, izvedite standardno odstranitev, aktivirajte proces poglobljenega skeniranja in odstranite preostale preostale komponente. Za popolno zaupanje uporabite razdelek za uničevanje datotek na dnu glavnega okna programa.

Možno je, da se po zaključku vseh postopkov pojavi sporočilo, da je nekajkomponente bodo po ponovnem zagonu izbrisane. Strinjam se in ponovno zaženite sistem.

Kratek povzetek

Tukaj pravzaprav vse, kar zadeva odstranitev opisanega protivirusnega paketa. Če se ukvarjate s preferencami, je mogoče ugotoviti, da vse zgoraj navedene metode delujejo enako dobro. Ročno brisanje je treba izvesti, če ni na voljo posebnega programa za AVG ali namestitvenega programa, čeprav je njihova uporaba najbolj privlačna, in tisti, ki antivirus popolnoma odstranijo.

Sorodne publikacije