Kako skeniram kodo QR v računalniku in telefonu?

QR koda je že močno vključena v življenje. Trenutno ne more samo posredovati pomembnih informacij v obliki besedilnih ali html povezav, temveč tudi plačati za nakupe v trgovinah. Da bi pridobili informacije iz kode, morate imeti pri roki ustrezen program, nameščen na osebnem računalniku ali pametnem telefonu. Danes bodo obravnavani ti programi, in sicer kako skenirati QR kodo z njihovo pomočjo.

QR Code Desktop Reader & amp; Generator

Najprej bomo razumeli, kako skenirati QR-kodo v vašem računalniku. Čeprav je manj uporabljen za ta namen, ni odveč spoznati posebnega programa za to. In to bo šlo, kot je preprosto uganiti iz imena podnaslova, o QR Code Desktop Reader & amp; Generator


To je preprost program, ki vsebuje veliko uporabnih funkcij za delo s QR-kodami. Navedimo glavne:
 • kodo lahko skenirate neposredno z zaslona, ​​zato morate uporabiti zajem zaslona. Možnost se imenuje neposredno iz glavnega zaslona programa. Označiti morate le območje, kjer se nahaja koda QR, nato pa program prikaže šifrirane informacije.
 • Za skeniranje lahko uporabite tudi spletno kamero. Algoritem je preprost: izberite ustrezno možnost v meniju, držite kodo QR, aplikacija vam prikaže rezultat.
 • Kodo lahko prenesete tudi neposredno iz odložišča v program.
 • Če je koda v obliki slike, ki jo imate v računalniku, potem stetudi brez težav ga lahko prenesete v program, nato pa v njem prikažejo skrite informacije.
 • Kot lahko vidite, je program zelo enostaven za uporabo in obstaja veliko načinov za skeniranje QR kode. Mimogrede lahko med drugim ustvarite kode tako, da vnesete podatke v polje z besedilom in kliknete ustrezen gumb.


  Deskriptor BarCode

  Če ste razmišljali o tem, kako brskati po QR kodi za android, obstaja tudi poseben program, ki ga lahko prenesete neposredno iz storitve Google Play. Za začetek upoštevajte deskriptor BarCode.
  Ta program ima preprost vmesnik in več funkcij. Vaša kamera se uporablja za delo s kodami. Vse kar potrebujete je, da kamero telefona prinesete k kodi in istočasno se prikažejo informacije na zaslonu. Z njim lahko sodelujete. Na primer, če je to povezava, jo odprite v brskalniku, samo kliknite nanj in če je telefonska številka, pokličite naročnika. Ogledate si lahko zgodovino skeniranja in pridobite informacije v družabnih omrežjih in prijateljih v SMS-u. Ena od pomanjkljivosti je vmesnik, ki ni zadovoljen z izgube barv.

  QR in skener črtne kode

  Drugi način za skeniranje QR kode po telefonu je uporaba aplikacije QR in Barcode Scanner. Ravno nasprotno, ena od prednosti je lahko lep vmesnik.
  Skeniranje kode je na enak način - preko telefona s kamero, na žalost ni mogoče naložiti slike z diska. Z informacijami, ki jih prejmete, lahko sodelujetepošta, SMS ali socialno mreženje. Če je to povezava, se pomaknite do nje, tako da odprete brskalnik.

  Zaključek

  Zdaj veste, kako skenirati QR kodo ne samo na pametnih telefonih, ampak tudi na računalniku. Vsi programi so bili preizkušeni in ne predstavljajo nobene nevarnosti za uporabnika, razen če so bili preneseni iz uradnih virov (na uradni spletni strani razvijalca ali v Googlu Play).

  Sorodne publikacije