Dandy igralna konzola: opis, igre, pregledi

Legendarna konzola "Dandy" za domače uporabnike je postala dostopna v začetku devetdesetih let prejšnjega stoletja. Seveda je danes to moralno in tehnično zastarelo, vendar je veliko "redkih" ljubiteljev, ki doslej uporabljajo NES Hardware Console. Treba je omeniti, da so na tej platformi ustvarili epske igre, ki so bile prenesene na sodobne medije. Mnoge generacije igralcev spominjajo in poznajo večno igračo o bratih Marija, nespremenljive Ninja želve, razvijajoči se in svetovno znani Tetris, različne strelce in simulatorje, ki so postali pravi čudež za prebivalce postsovjetskega prostora. Kakšna konzola je to, poglejmo.

Oblikovanje in razvoj

Igralna konzola Dandi je dejansko neuradna kopija konzol tretje generacije Nintendo. Dejstvo je, da izdelki japonskih razvijalcev niso bili sproščeni v teh dneh v državah SND, v povezavi s trenutnimi gospodarskimi razmerami in uspešnim "piratstvom". Kljub temu je veliko igralcev lahko uživalo v takratnih hitih igre prav zaradi ponudbe konzol.

V devetdesetem letu je Stipler uvedel strojni klon NES, ki je bil dokončan v Tajvanu, z lastnim emblemom v obliki slona v rdeči majici in modrim podplatom na domačem trgu. Treba je omeniti, da je logotip razvil ruski animator Ivan Maksimov. Predpona "Dandy" je takoj postala priljubljena med milijoni potrošnikov,kar dokazuje velikost prodaje. V dveh letih je dosegel več kot milijon izvodov.

Spremembe igralnih konzol

V obdobju proizvodnje je bila predpona Dandy izdana v več spremembah. Na kratko pregledajte značilnosti vsakega od njih:
 • Klasična različica Genius Micro IQ-501 je opremljena z dvema izhodoma z nizko in visoko frekvenco ter z dvema priključenima igralnima ploščama. Navzven, ta model iz "sorodnikov" je bil bolj zaokrožene oblike.
 • Druga serija, imenovana Genius Micro IQ-502, se je razlikovala od klasične različice ovalne konfiguracije ohišja in igralnih palic, na katerih so delovni gumbi obarvani modro in rdeče. Poleg tega so bili rumeni dodatni ključi.
 • Predpona "Dandy Junior", ki je izšla spomladi 1993, je imela podoben izgled kot analogni "Famikom", opremljena je z dvema ločenima ploščama pravokotne oblike, od katerih je bila ena glavna z dodatnimi gumbi za začetek in premor. Lahka pištola je bila lahko priključena po želji, ni bila vključena v glavni komplet.
 • Kasnejše različice

  Druga različica "Junior" se je večkrat pojavljala v prejšnji različici, vendar so obstajale neločljive igralne palice, ki so lahko delovale enako, kar je seveda bilo zelo pomembno za nekatere igre. Poleg tega ima ta model drugačno barvno shemo in priključek za pištolo, ki se priključi na sredino konzole.

  Prav tako je mogoče omeniti naslednje spremembe izdelka:
 • Igralna plošča "Dandy Junior" z lahkim orožjem v kompletu.
 • Konec leta 1995izšla je četrta generacija konzole s črnimi vložki. Osnova visokofrekvenčnega adapterja je bila iz plastike, ne pa iz kovine, kot v prejšnjih različicah.
 • Model "Dandy" z enim brezžičnim daljinskim upravljalnikom v serijski proizvodnji ni bil nikoli sproščen, čeprav je bil popolnoma razvit.
 • Poleg tega so leta 1996 uporabnikom ponudili spremembo "Subir" (Subor), ki je dvojček v obravnavani konzoli za celoten in funkcionalen.

  Igre s predpono "Dandy"

  Priljubljenost te igralne konzole je posledica številnih iger, ki se nahajajo na posebnih kartušah. Opazimo lahko naslednje mojstrovine:
 • Zgodba o prehodu - "Super Mario".
 • Borbene različice - "Mortal Combat" in "Fighting".
 • "Praski princ", "legende Zelde".
 • Slavni "želve-ninja".
 • Različni simulatorji dirk in športne teme.
 • Vse igre se imenujejo nerealne, izračunajo jih na stotine, če ne na tisoče. Med najbolj priljubljenimi izdajami je znani "Tetris", ki ga je ustvaril ruski programer A.Pajitnov. Kasneje so bile avtorske pravice prenesene na tujega lastnika. Večina iger za to konzolo so razvili zakoni. Tudi evropski, kitajski in seveda domači razvijalci so se temu procesu pridružili. Res je, v post-sovjetski območju vložki so bili izdelani in razvili nezakonito.


  Koliko stane Dandy?

  Predpona, ki je utrpela več generacij, še vedno ni izgubljena. Veliko tegazaradi nizke cene. V dobi najnovejše računalniške tehnologije in 3D učinek redkega modela lahko kupite po ceni, ki ne presega desetih dolarjev. To se praktično ne razlikuje od analogov prejšnjega stoletja, ki podpira korporativni slog in blagovno znamko.

  Game cartridges

  Kako je delovala predpona Dandy (8 bitov)? Kot medij informacij so bili uporabljeni posebni vložki. Domači trg praktično ni imel originalnih licenčnih komponent, vendar so bili uspešno nadomeščeni s kopijami. Potrošniki bi lahko kupovali kartuše, ki so vsebovale od 99 do 999 iger, kar je predstavljalo številne razlage različnih smeri igranja.
  Obravnavana konzola tretje generacije (NES) se ponaša z več izključnimi dosežki. Kot razvijalci in razvijalci igralnih kartuš, japonska družba "zakoni", tajvansko podjetje TXC, evropski in domači programerji so delovali. Takšno razburjenje je posledica dejstva, da svoje kartuše "Dandy" ni obstajala. Prilagodite igre za ruskega potrošnika, ki ga je pomagala ekipa tehničnih prevajalcev.

  Konkurenca

  Najbolj priljubljene igralne konzole v zadnjih desetletjih dvajsetega stoletja so bile »Sega« in »Nintendo«. Drugi model je osvojil večino kazalnikov, zahvaljujoč preprostosti, zanesljivosti in nižji ceni. Kloni za modifikacije NSZ so bili veliko večji. "Sega" v tem načrtu je zaoblil Dandy le s parametri iger. Podjetje je imelo svoj stil in uradno trgovsko mrežo. Res je, da se lahko "plus" to imenujeprecej konvencionalna, saj so bile njihove kopije narejene na piratski poti po vsem svetu, kot so igre na Dendyju.

  Povezovanje in uporaba

  Pred uporabo konzole morate vedeti, kako povezati predpono Dandy s televizorjem. To ne bo povzročilo težav za nobenega uporabnika. Izvesti je treba naslednje korake:
 • Potrebno je vzeti pogonsko enoto in igralno palico, povezati ju z ustreznimi priključki na ohišju.
 • Nato se priloženi kabel poveže z antensko vtičnico in vtičnico sprejemnika.
 • Nato je napajalna enota priključena, vključen je TV ali AW (odvisno od modela televizorja).
 • Kartuša za igre je vstavljena v poseben prostor in sedaj je predpona pripravljena za uporabo.
 • Značilnosti

  Stara konzola "Dandy" je bila v tem času ena izmed najbolj priljubljenih, kar je privedlo do ustvarjanja ne le določene kulturne dediščine, ampak tudi celotne komercialne mreže. Leta 1994 je Stipler skupaj z investitorjem v podjetju "Inkombank" organiziral hčerinsko podjetje "Dendi", ki se ukvarja z distribucijo osmih igralnih konzol. Podjetje je pridobilo ekskluzivno pravico do prodaje izdelkov z blagovno znamko, ustvarjenih na platformi NSZ. To dejstvo je postalo možno zaradi namena domačega podjetja, da ne upošteva prodaje znanega in neposrednega konkurenta pod blagovno znamko Sega Mega Drive.
  Novi izdelek in mediji niso bili spregledani. V Rusiji je bilo tematskih programov in člankov, ki govorijo o temznačilnosti in prednosti virtualnega sveta iger na srečo. Poleg tega so se začela tekmovanja med uporabniki konzole, ki so se prav tako predvajala na televiziji. Na splošno je predpona "Dandy" označevala nastanek novega segmenta zabavne industrije na ozemlju post-sovjetskih republik.

  Kaj pravijo potrošniki?

  V času, ko so bili igralniški računalniki in prenosniki resnično razkošje, jih je predpona Dandy uspešno nadomestila z milijoni uporabnikov. Zdaj so misli potrošnikov drugačne. Namenske igralce, ljubitelje visokokakovostne grafike in posebnih učinkov, se pritožujejo zaradi slabe kakovosti slike, omejenih funkcionalnih in nezahtevnih prizorov iger. Poleg tega uporabniki opozarjajo, da pogosto obstajajo kartuše, ki "zamrznejo" ali sploh ne delujejo. Kljub temu pa lastniki, zapuščeni za svojo prvo zabavo, ne motijo ​​od časa do časa preživeti nekaj ur na redki konzoli. Predpona Dandy, katere odzivi so diametralno nasprotni, ima veliko prednost pred vsemi konkurenti. To je nizka cena: ta naprava je praktično vsakomur žep.
  ​​

  Na koncu pregleda

  ima veliko število iger, izdanih za to konzolo, do sedaj izboljšano obliko. Z leti se je predpona Dandi prodajala v milijonih izvodov, kar je jasno zaznamovalo razvoj virtualnega igranja. Čeprav je proizvodnja tega modela prenehala leta 1995, jo je mogoče danes kupiti.

  Sorodne publikacije