Kako onemogočiti požarni zid Windows: Popolna deaktivacija in zaustavitev za posamezne programe

Požarni zid Windows, isti požarni zid, je privzeto aktiviran s sredstvi za zaščito sistema in uporabniških podatkov pred zunanjimi motnjami s preprečevanjem vseh vrst hekerskih napadov prek interneta ali lokalnih omrežij. Ta komponenta analizira ves dohodni in odhodni promet in na podlagi rezultatov blokira potencialno nevarne programčke. Praviloma vam je ni treba onemogočiti v nobeni različici sistema Windows. Včasih pa je to posledica namestitve programske opreme za zaščito tretjih oseb (na primer protivirusni paketi z vgrajenim požarnim zidom) ali kadar uporabniška aplikacija ni pravilno prepoznana kot zlonamerna ali neželena programska oprema, čeprav v resnici ni škodljiva.


O tem, kako izklopiti požarni zid in bo še naprej govoril. Za izvedbo takšnih dejanj je mogoče ponuditi popolno deaktivacijo ali selektivno zaustavitev za uporabniško izbrane aplikacije.

Kako izklopiti požarni zid Windows Vista na klasičen način?

Ker je v kateri koli spremembi operacijskega sistema Windows taka komponenta, kot je nadzorna plošča, začnimo z razmislekom o deaktiviranju zaščite prek njegove konfiguracije. Če govorite o tem, kako onemogočiti požarni zid Windows 8 ali kateri koli drug operacijski sistem te družine, morate takoj opaziti, da nameščanje protivirusnega programa, ki že ima vgrajen požarni zid (kot je ESET Internet Security), vaše lastno varnostno orodje samodejno.


V drugih primerih, ko nujno uporabljate skrbniški račun, morate iti na nadzorno ploščo (nadzor v ukazni vrstici za zagon), preklopiti na prikaz majhnih ikon, obiskati razdelek požarnega zidu in nastaviti aktivne vrstice, da ga onemogočite. zasebnih in javnih omrežjih (čeprav bodo te nastavitve označene kot neuporabne). Po tem morate shraniti možnosti in ne morete znova zagnati.

Kako onemogočiti Windows 10 ali novejši v razdelku Services?

Druga zelo preprosta tehnika je, da deaktivirate ustrezno storitev, ki je odgovorna za delovanje požarnega zidu. Kako v tem primeru onemogočiti požarni zid?
Če želite to narediti, morate najprej poklicati oddelek za storitve (services.msc), poiskati storitev požarnega zidu na desnem seznamu, dvokliknite okno za urejanje parametrov in nato (OPOZORILO!) Najprej zaustavite s klikom na ustrezen gumb, nato nastavite vrsto zagona na prekinitev, izberete s seznama in šele nato shranite opravljene spremembe.

Deaktiviranje varnosti prek ukazne vrstice

Zdaj pa poglejmo, kako izklopiti požarni zid z orodjem ukazne vrstice. Upoštevajte, da morate pri prijavi pod skrbniškim računom ponovno klicati v imenu skrbnika (Windows 10 je najlažji način prek PCM-ja na gumbu za zagon).
V konzoli, za popolno deaktivacijo, morate vnesti ukaz netsh advfirewall set allprofiles statepritisnite tipko enter. Če želite znova omogočiti zaščito, se nastavitev za izklop spremeni v vklopljeno.

Izklopite požarni zid za posamezne programe

Nazadnje bomo pogledali, kako onemogočiti požarni zid za izbrane aplikacije po meri, tako da zaščite popolnoma ne deaktivirate. Za to sta uporabljeni dve osnovni metodi.
V prvem primeru je potrebno iti na zgornji razdelek "Nadzorne plošče", pojdite na nastavitve za upravljanje interakcije z drugimi programi, pritisnite gumb za spremembe dovoljenj in izberite želeni program s seznama. Če ga ni, uporabite gumb za dovoljenje druge aplikacije in podajte pot do izvršljive programske datoteke na trdem disku. Kot dodatno dejanje lahko izberete vrsto omrežij, za katera bo določeno dovoljenje. Druga tehnika je nekoliko bolj zapletena, vendar ne manj učinkovita.
V tem primeru morate uporabiti odsek dohodnih povezav, ki se nahajajo na seznamu na levi strani, in na desni strani izberite ustvarjanje novega pravila. Ko se čarovnik zažene, "v enem od korakov, bo treba določiti, da je to pravilo ustvarjeno za program ali vrata, če se uporablja za dohodno povezavo). Po zaključku namestitve zahtevanih možnosti se izvedejo podobne akcije za izhodne povezave.

Sorodne publikacije