Povezava miške in tipkovnice za PS4

Že vrsto let ni spora med tistimi, ki želijo igrati na osebnih računalnikih, in tistimi, ki imajo raje konzolo. Pogovarjali smo se o vsem: in najboljšem železu in najbolj razburljivem ekskluzivnem in seveda enostavnem načinu uporabe. Glavni argument igralcev, ki so izbrali stran računalnika, je udobje uporabe miške in tipkovnice. To je najpogosteje za strelce in gostje, ki zahtevajo od igralcev nadzor nad hitrostjo in natančnostjo gibov. Ni presenetljivo, da Sony Playstation 4 ni želel izgubiti svojih konkurentov v zvezi s tem, zato je bilo podjetje kmalu predstavljeno z dodatnimi slušalkami. Odločili smo se, da bomo svoj trenutni članek posvetili miški in tipkovnici za PS4, ki pomagajo pri prenosu izkušenj pri upravljanju računalnika na konzoli.


Obraz med računalnikom in predpono

Vprašanje vzdrževanja tipkovnice in miške v PS4 je podjetje obravnavalo že zelo dolgo. Kot rezultat, Sony se je odločil, da ne samo, da doda takšno priložnost za svoj sistem, ampak tudi za sprostitev v ta namen poseben optimiziran niz. Tako ima konzola svojo lastno miško in tipkovnico za PS4, ki so jih ustvarili drugi razvijalci. Do sedaj je obstajala možnost priključitve naprav PC na Playstation, vendar je bila glavna pomanjkljivost podpora le nekaj iger. Zdaj, z izdajo uradnega kompleta, igralci računalniških iger nimajo le popolne združljivosti, temveč tudi možnost natančnega prilagajanja kontrolnikov.

Hori Tac Pro

Ustvarjalci niza blagovnih znamkMiško in tipkovnico za PS4 so izdelali japonski razvijalci iz podjetja "Hori". Polno ime uradnega kompleta je Hori Tactical Assault Commander.


Kar zadeva miško, se njen videz ne razlikuje bistveno od standardnega računalnika. Leva stran je opremljena s štirimi dodatnimi gumbi. Miška deluje samodejno v ostrostrelnem načinu, v načinu "Potovanje" pa se uporabljajo ustrezni parametri. Če igralec želi, potem bo vedno lahko zamenjate miško iz Hori Tac Pro na katero koli drugo preprosto z uporabo za povezavo s PS4 vrata.

Nekaj ​​besed o tipkovnici

Ko pogledate, kaj je miška Hori Tac Pro, lahko o tem še podrobneje ostanete. Ta tipkovnica nima nič skupnega s standardno računalniško napravo - na površini izgleda zelo nenavadno in obrezano. Zahvaljujoč tej zasnovi se zlahka postavi pod levo roko, velik prst pa pade na "križ" in palico. Na tipkovnici lahko prilagodite posamezne profile, ki ustrezajo različnim slogom igre.

Kako priklopiti tipkovnico in miško na PS4

Po dolgo pričakovani nakupu novih naprav za konzolo seveda se postavlja vprašanje, kako uporabiti kupljeni komplet. Dobra novica je, da je postopek povezave dokaj preprost in traja le nekaj korakov.
 • Odpakirajte kupljeni komplet.
 • Priključimo vse naprave na konzole s pomočjo USB vrat.
 • To je pravzaprav vse. Komplet priključite na PS4 in uživajte! Na voljo sta tipkovnica in miškadolgi kabli, ki dosegajo tri metre, kar prispeva k udobni igri na dostojni razdalji.

  Nekaj ​​koristnih informacij o delovanju

  Ta del članka bo še posebej uporaben za tiste, ki se s igralnega sistema selijo na podobne igralne naprave. Kot pri miški:
 • L2 in R2 ustrezata levim in desnim gumbom.
 • Lahko se pomikate po kolesu. Tudi funkcije gumba R so bile prenesene nanjo.
 • Majhne tipke pod kolesom so odgovorne za spreminjanje občutljivosti.
 • L1 R ustreza stranskim gumbom. Tisti, ki so v zapestju.
 • Funkcije "pravokotnika" se premaknejo na skrajni desni gumb, ob njem pa preklopijo načine in ustrezajo "Možnostim".
 • Kot za tipkovnico:
 • Glavna površina je napolnjena s kontrolnimi tipkami.
 • Eden od robov je Tvk in "križ".
 • Desna stranska vrstica tipkovnice ima več gumbov, ki preklapljajo načine.
 • Opozarjamo vas na možnost zamenjave miške za Sony Playstation 4 na drugo, neobvezno. Vendar pa v tem primeru predvajalnik nima nobenih garancij za združljivost, zato ima lahko težave pri povezovanju in med delovanjem.

  Kaj pa drugi načini?

  Če ne želite deliti s krogom zneska za uradni niz, lahko greste na drugačen način. Že prej smo omenili, da je pred izidom Hori Tac Pac veliko igralcev uspelo povezati običajno tipkovnico in miško s PS4. Ta metoda je prinesla s seboj težave, saj na sistemu ni bilo nobene uradne programske opremevam omogočajo podporo pri uporabi vseh vhodnih naprav. Povezovanje navadne miške in tipkovnice bo povzročilo, da bo konzola prepoznala naprave, vendar jih ne bodo podpirale številne igre;
 • Pravilno delovanje miške bo praktično nemogoče.
 • Edina rešitev teh težav je v adapterju XIM4. Na konzolah preteklih in sedanjih generacij lahko uporablja miško in tipkovnico drugega proizvajalca. Glavna pomanjkljivost je, da lahko ta adapter stane malo več kot uradni set "Sony". Torej, ali je smiselno, da ga kupite? XIM4 bo še posebej uporaben v situaciji, ko ima uporabnik na razpolago več konzol različnih proizvajalcev naenkrat. Vsestranskost adapterja je tisto, kar naredi igralce na izbiro namesto Hori Tac Pro seta.
  Če ima uporabnik samo Sonyjeve konzole, še vedno priporočamo, da si ogledate uradni nabor miške in tipkovnice. V tem primeru igralec dobi garancijo za združljivost z vsemi razpoložljivimi igrami.

  Sorodne publikacije