Kako vstaviti vertikalno v besedilo?

Povprečen uporabnik svojega računalnika ne potrebuje veliko. Običajno računalniško delo na takšnih ljudeh vključuje brskanje po spletnih straneh, uporabo Microsoftovega urada, gledanje medijev in prenašanje računalniških iger. Vendar pa možnosti take tehnologije daleč presegajo ta okvir. Vendar se je treba vse malo nauciti in ne potopiti v vrtinca z glavo. V tem članku bomo govorili o tem, kako postaviti vertikalno tveganje. To znanje bo še posebej koristno za uporabnike, ki se odločijo za učenje kodiranja, saj je tam, kjer se najpogosteje uporablja predstavljeni simbol.


Navpični riž na tipkovnici

Obstaja veliko načinov za navpično tveganje, a začnimo z najpreprostejšim in najhitrejšim. Vključuje uporabo tipkovnice v običajnem pomenu, tako da navadni uporabniki ne bi smeli biti v težavah. Torej je na tipkovnici nekaj pritiskov na tipke. Toda njihova uporaba je neposredno odvisna od postavitve tipkovnice. Če imate angleško postavitev, morate uporabiti ključ na desni strani tipkovnice, ki se nahaja poleg tipke Enter. Njegovo natančno lokacijo si lahko ogledate na spodnji fotografiji.
Če želite postaviti vertikalno tveganje na izbrano rusko postavitev, morate prevesti vašo pozornost v spodnji levi kot tipkovnice, ki se nahaja poleg Shift. Tudi njegovo natančno lokacijo si lahko ogledate na spodnji sliki.
Prav tako je treba opozoriti, da preprosto potiskanje ne bo prineslo želenega rezultata. Navpični riž velja samo, če je pritisnjena tipka Shift. Bodite pozorni na dejstvo, da nekatere tipkovnice nimajo ključa, ki je prikazan na drugi sliki, je vse odvisno od modela. Toda v vsakem primeru obstaja možnost, da se tveganje postavi na angleško postavitev.


Tabela znakov

Če še vedno niste prepričani, da boste uporabili navpično tveganje z uporabo tipkovnice ali če boste samo prekinili podano ključ, lahko uporabite drugo metodo, ki vključuje uporabo tabele s simboli . To je standardni pripomoček za Windows. Najprej morate odpreti tabelo simbolov. To lahko storite na več načinov. Ostanimo na najpreprostejših in najbolj razumljivih. Sistem morate poiskati tako, da se prijavite v meni Start. V iskalnem polju začnite vnašati ime »Karta znakov« in v rezultatih se bodo prikazala potrebna orodja. Kliknite njo. Pred vami se bo pojavilo okno s kupom različnih znakov. Tam morate najti in klikniti na znak, da ga vnesete v vrsto.

Koda ALT

Tiskanje navpične funkcije s kodo ALT je tretja pot. Nekdo se morda zdi še enostavnejši od prejšnjega, vendar je to zagotovo - hitreje. Vse, kar morate zapomniti, je sama koda. On ima naslednje: 124. Zdaj, vedoč kodo znakov, morate pritisniti tipko Alt na tipkovnici in Numpad'e pokliče številko "124". Po prenehanju držanja tipke Alt v polju zaželeni znak se bo pojavil na vhodu. Očitno obstaja veliko načinov za postavitev vertikalnega tveganja. Glavna stvar je, da sami ugotovite, kateri vam najbolj ustreza.

Sorodne publikacije