Kako v besedilo vstaviti male črke

Uporabnik, ki se je pravkar začel seznanjati z računalnikom, lahko naleti na veliko problemov, ki jih ima izkušeni uporabnik banalen. Iz kategorije takega - pisanje značaja spodnjega poudarka. Ta članek vam bo povedal, kje se ta ključ nahaja na tipkovnici in kako vnesti ta znak v besedilo. Vstavite lahko dva načina.

Kje je tipkovnica

Najprej morate ugotoviti, kje je ta znak na tipkovnici, saj je običajen način, da ga vnesete v mislih, uporaba te posebne naprave. Znak podčrtaja se nahaja na vrhu tipkovnice v številski vrstici. Gre takoj za ničelno tipko, ki je bližje koncu vrstice. Dejstvo je, da je za nas ključ potrebno opraviti dve funkciji hkrati: potrebno je za pisanje črt in podčrt. Na spodnji sliki lahko vidite natančno lokacijo danega znaka.


Kako postaviti

Ko ugotovite, kje je na tipkovnici nižji poudarek, lahko greste neposredno na načine pisanja. Takoj je vredno reči, da bosta dva, in samo eden od njih vključuje uporabo imenovanega ključa. Druga ne zahteva prisotnosti tipkovnice, ki je povezana z računalnikom.

Prva metoda: s tipkovnice

Kot je bilo že povedano, je najbolj preprost in tradicionalen način pisanja tega znaka uporaba tipkovnice neposredno. Toda tu so nianse. Tega ne boste mogli napisatisamo s pritiskom na tipko. Ko ste to preverili, boste opazili, da bo besedilo vpisano v pomišljaj. Če želite podčrtati, morate uporabiti drugo tipko - Shift. Nahaja se na spodnji levi strani tipkovnice. Pritisnite in ga držite pritisnjeno in pritisnite tipko podčrtaja. Samo v tem primeru se vstavi želeni znak.


Metoda 2: Preko zemljevida znakov

Ta simbol lahko vnesete tudi, če nimate tipkovnice. Za to morate uporabiti tabele znakov - pripomoček, ki je nameščen v vsaki različici operacijskega sistema Windows.
 • Odprite meni Start.
 • Pojdite v meni "Vsi programi".
 • Poiščite in dostopite do mape "Standard".
 • Poiščite aplikacijo "Karta znakov" in jo zaženite.
 • Pojavi se okno z istim imenom. Prikazal bo vse znake, ki jih lahko vstavite v besedilo. Spodnji podčrt je privzeto četrti v četrti vrstici.
  Za vstavitev v besedilo je potrebno:
 • Kliknite z levim gumbom miške.
 • Najdi "Izberi".
 • Kliknite »Kopiraj«.
 • Kazalec postavite v del besedila, kamor želite vstaviti znak.
 • Z desno tipko miške kliknite in izberite "Prilepi".
 • Tu lahko napišete podčrtaj z uporabo tabele znakov. Ta metoda je odlična za ljudi, ki so razbili tipkovnico.

  Zaključek

  Zdaj ne veste samo, kje je poudarjeno poudarjeno na tipkovnici, ampak tudi, kako je mogočepisati v besedilu na dva različna načina. Če povzamemo, lahko rečemo, da je prva metoda dobra s svojo preprostostjo in hitrostjo izvajanja, če pa imate tipkovnico zlomljeno ali pa samo ne deluje zahtevana tipka, bo druga preprosto nenadomestljiva.

  Sorodne publikacije