Namestitev pene: pravila in nasveti. Novi hladilnik: navodila za uporabo

Veliko kupcev po nakupu novih gospodinjskih aparatov mora plačati dodatne storitve za namestitev ali namestitev naprave. Čeprav se nekatera dela lahko opravijo samostojno, brez pomoči obrtnikov. Na primer, namestitev hladilnika, še posebej ločenega, ne zahteva posebnih izkušenj. Tudi vgradno napravo je mogoče vgraditi brez spretnosti, dovolj je, da se seznanite s splošnimi priporočili in nasveti strokovnjakov.

Namestitev ločenega hladilnika

Namestitev običajnega hladilnika ne vključuje zapletenih manipulacij, zato lahko vsakdo upravlja s tem postopkom neodvisno. Glavno pravilo je zagotoviti redno dobavo električne energije. Zato je na prvem mestu bolje povezati ločen povezovalni daljnovod na običajno vtičnico. Bolje je porabiti dodatnih nekaj sto rubljev in biti prepričani v varnost naprave, saj je vsa oprema za hlajenje težko popraviti.


Preden greste v trgovino, morate izmeriti količino prostora, v katerem se načrtuje vstop v napravo. Pomembno je razumeti, da novega hladilnika nikakor ne smete namestiti blizu plošče ali drugih grelnih elementov. Priporočljivo je tudi, da se izognete neposredni sončni svetlobi. To je posledica dejstva, da se lahko zmanjša tudi zmogljivost. Nemogoče je namestiti hladilnik blizu stene. Minimalnorazdalja od naprave do stene - ne manj kot 9 cm. Noge in drugi podporni elementi morajo biti tesno pritrjeni na tla, kar bo prispevalo k kakovosti kompresorja in zmanjšalo hrup med delovanjem naprave.


Vgrajeni hladilnik: značilnosti namestitve

Take naprave postajajo vse bolj priljubljene med kupci. Vgrajena tehnologija prihrani prostor, v procesu svojega dela ustvarja manj hrupa, s svojo pomočjo pa lahko ohranjate enotnost oblikovalskega oblikovanja. Kakovost in funkcionalnost vstavljanja pogosto zmagata s tradicionalnimi napravami. Vgrajeni gospodinjski aparati imajo svoje lastnosti, ki jih je treba upoštevati pri namestitvi telesa in same naprave. Neodvisno vgradnjo vgradnega hladilnika je treba izvesti v skladu z naslednjimi zahtevami:
 • Sprednja podpora (praviloma je narejena v obliki majhnih nog), je treba malo sprostiti, da se vrata tesno zaprejo in hladno ne izgine. Nagib mora biti približno 1-2 stopinj.
 • Če sta blizu pečice ali pečice, mora biti vgradnja hladilnika oddaljena vsaj 7 cm. V bližini grelne naprave bodo motile popolno delovanje kompresorja.
 • Platforma, na kateri je nameščena naprava, mora zagotavljati vodoravno in navpično ravno površino, kar bo pripomoglo k izogibanju močnemu hrupu in buzzu med delom.
 • Niša, v kateri je naprava vgrajena, bi morala zagotavljati prosti pretok zraka, da se prepreči pregrevanje naprave. Torej, kdajKonstrukcija omarice zahteva nekaj centimetrov širine, globine in višine glede na dimenzije hladilnika.
 • V skladu z navodili za namestitev hladilnika morajo biti vse žice ozemljene.
 • Najbolje je, če v niši, v katero je naprava zgrajena, ni zadnje stene.

 • Kje začeti?

  Preden začnete neposredno z namestitvijo, morate prebrati priloženo navodilo. Nekateri sodobni modeli imajo lahko praviloma dodatne zahteve, ki so obvezne za izvedbo. Za naprave, ki podpirajo najnovejše razvojne funkcije (kot so pametni hladilniki), so za optimizacijo njihove učinkovitosti potrebni dodatni kontekstni pogoji. Tudi pred nakupom je vredno preučiti zahteve za kraj njihove namestitve. Pred namestitvijo hladilnika je potrebno preveriti, ali je napajalni kabel prisoten v tovarniških napakah in poškodbah. Če so označene globoke praske ali druge napake, je priporočljivo, da jih ne uporabljate, ampak jih takoj zamenjajte. To bo preprečilo izpad napajanja, kar lahko povzroči hudo okvaro. Namestitev hladilnika se izvaja na vnaprej pripravljenem mestu. Najpomembneje je, da je enak (da bi se izognili pristranskosti).

  Pravila za namestitev hladilnika

  Če je naprava ločena, potem povezava ne bo vzela veliko časa. Če je mesto namestitve že pripravljeno, ga lahko takoj po dostavi vzpostavite. Tu je nujno potrebno prilagoditi vodoravno raven navrata bi se lahko zaletala brez napora. Treba je opozoriti, da mora hladilnik vedno ostati v stabilnem položaju. Preveriti je treba, ali sta napravi za led in drugi sestavni deli pravilno priključeni. Nepravilna vgradnja hladilnika po ravni je glavni vzrok za nenavaden hrup med delovanjem aparata. Zato poveljniki priporočajo, da se temu vprašanju posveti posebna pozornost. Pred priključitvijo novega hladilnika v omrežje pustite, da stoji vsaj 12 ur v prostoru, da se prilagodi mikroklimi. Izdelke lahko položite šele po treh urah od trenutka priključitve.

  Navodila za uporabo novega hladilnika

  Vključuje pet glavnih korakov:
 • ustrezen postopek prevoza. Priporočljivo je, da se naprava ne nagiba pri 40 stopinjah, tako da novi hladilnik ni okvarjen. Napravo je dovoljeno prevažati samo v pokončnem položaju. V primeru, da je takšen prevoz nemogoč, je treba hladilnik prevažati na strani. Ko je nameščen, ga je treba dati stati vsaj 24 ur, da se izčrpa celotno hladilno sredstvo.
 • Namestitev v pripravljen prostor. Mesto namestitve mora biti izbrano tako, da oddaljenost od grelnih elementov ni manjša od 7 cm. Prav tako ni nujno, da hladilnik postavite blizu zadnje stene, kroženje zraka naj bo prosto.
 • Postopek namestitve. Po razpakiranju naprave ni priporočljivo takoj sprostiti nakladalnika. Začeti moratepreverite vse komponente in tovarniške napake. Če so bile ugotovljene napake, je treba problem rešiti lokalno.
 • Čiščenje v notranjem prostoru. Jasno je, da je treba pred začetkom delovanja vse police obrisati z raztopino, ki vsebuje sodo, ali s posebnim razkužilom.
 • Pravočasno odmrzovanje. Ta postopek vam bo pomagal odpraviti prekomerno količino ledu v zamrzovalni meglici (v primeru odtaljevanja sistema za odcejanje) in normalno delovanje kompresorja.
 • Sklep

  Samo pravilna namestitev hladilnika lahko zagotovi njegovo udobno uporabo. Razumeti je treba, da v primeru nepravilne montaže in priključitve gospodinjskega aparata potrošnik izgubi pravico do popravila garancijske kartice.

  Sorodne publikacije