Kako namestiti prednastavitev v "Laytrum": podrobno navodilo

Programska oprema Lautrum je profesionalno orodje za urejanje digitalnih fotografij. Aplikacija se razlikuje od Photoshopa z zagotavljanjem paketne obdelave slik. Ko je popravljena ena slika, je mogoče uporabiti določene parametre za druge slike. Uporaba vtičnikov je še en način za pospešitev obdelave. Ta članek opisuje, kako namestiti prednastavitve v Laitrum.

Prednosti uporabe niza nastavitev

Ne smemo pozabiti, da univerzalnih vtičnikov ni. Rezultat obdelave je odvisen od pogojev fotografiranja, osvetlitve, osvetlitve. Vsak vtičnik se bo moral dokazati za določeno fotografijo, vendar je takojšnja uporaba številnih nastavitev, iz katerih je potrebno popraviti le nekaj, velik prihranek časa. Prednastavitev je niz parametrov, shranjenih v posebni datoteki. Ustvarite ga lahko sami ali prenesete vtičnik drugih ljudi.

Tako uporabniki hitro dobijo potrebne učinke. Program ima vgrajene prednastavitve, vendar niso vedno primerne za posnetke. Dodajanje vtičnikov drugih proizvajalcev je lahko problem za nekatere uporabnike.

Kako namestiti prednastavitve VSCO v Laitrum: 1 način

Nastavitve so običajno razdeljene v stisnjenih arhivih. Pred namestitvijo morate prenesene datoteke razpakirati v mapo. Kako namestiti prednastavitve v Laitrum? To naredite tako, da zaženete program in pojdete v modul za popravke.V levem podoknu je prikazan meni "Presets". Tukaj je nabor nastavitev, razvrščenih po temah. Poiskati morate element "Prednastavitve uporabnika". Če je v računalniku shranjeno veliko število vtičnikov, jih je najbolje takoj razdeliti v različne mape. V kontekstnem meniju izberite mapo Nova. Ko ustvarite novo mapo, morate klikniti na gumb "Uvozi". Vir mora biti podan v oknu. Nato morate izbrati prednastavitve in potrditi prenos v program. S to možnostjo lahko dodate 1 ali več vtičnikov.

Kako namestiti prednastavitev v Laitrum: 2 način

Uporabnik bo delal z mapo, kjer je shranjen niz nastavitev. Vdelane vtičnike lahko preseli na drugo mesto in tam doda datoteke. Kako namestiti prednastavitve v Laitrumu s to metodo? Uporabnik mora odpreti razdelek »Uredi« in zapisati vrstico »Nastavitve«. Nato pojdite na zavihek Prednastavitve.

V nekaterih primerih kombinacija Ctrl +, ". Tu morate potrditi polje "Shrani prednastavitve v imeniku". To bo uporabniku preprečilo iskanje datotek na vseh particijah na trdem disku. Če želite razumeti, kje nastaviti prednastavitve ("Laitrum"), kliknite povezavo "Pojdi v mapo". Odpre se imenik datotek. Tukaj si lahko ogledate mapo za razvoj. Vsebuje dodatke za modul popravkov. Na voljo je tudi mapa z uporabniškimi prednastavitvami. Uporabnik mora tukaj ročno premakniti nov niz nastavitev. PoPonovno zaženite program, v meniju se prikažejo dodane prednastavitve.

Kako shraniti nastavitve

Druga metoda uvaža veliko število vtičnikov. Če prednastavitev uporabniku ni všeč, lahko doda svoj nabor parametrov. V ta namen pojdite v razdelek za popravke. Nato pojdite na zavihek Presets Settings in kliknite na ikono "+". V oknu morate podati ime in opraviti nastavitve. Nato kliknite gumb "Ustvari". Prednastavitev se prikaže na splošnem seznamu. Nato ga kliknite in začnite obdelovati fotografijo. Po končanem postopku morate z desno tipko miške klikniti optično miško nad vtičnikom in si zapomniti vrstico »Nastavitve posodobitev«. Če želite datoteko shraniti na osebni računalnik, morate v kontekstnem meniju izbrati "Export" in določiti želeno mapo.

Sorodne publikacije