Dva načina za nastavitev alarma v računalniku

Za vsakogar ne bo odkritje, da lahko sodoben telefon postavi budilko in se tako odreče starim napravam z istim imenom, ki zasedajo le prostor. Kaj pa, če nimate na voljo mobilnega telefona, ste pozabili na uro z budilko z gumbom? V tem primeru lahko pomagate vsakemu računalniku, stacionarnemu ali prenosnemu računalniku, glavna stvar - da ima operacijski sistem Windows.

V tem članku bomo razpravljali o tem, kako v računalnik postaviti alarm. Dva izmed najbolj priljubljenih načinov, ki jih lahko uporabite vsi, bodo razstavljeni. Prvi bo opisal aplikacijo "Alarm", v drugem programu pa AIMP, ki je v bistvu igralec, na "plošči" pa ima posebno orodje.


Metoda 1: Nastavitev alarma z uporabo brezplačne budilke

Navedena aplikacija ima svoje ime - Brezplačna budilka. Zdaj vam bo povedal, kako z njegovo pomočjo namestiti budilko na računalnik. Vendar je treba takoj opozoriti, da je postopek preprost in da večina uporabnikov raje uporablja podano aplikacijo. Torej je vse v redu.

Brisanje standardne budilke

Ko prenesete, namestite in odprete program, boste videli, da že ima vnaprej nameščeno budilko ob 9. uri. Ta čas se ne more pojaviti za vsakogar, zato je pametno povedati, kako odstraniti prejšnjo. To lahko storite na dva načina. Prvi pomeni dejstvo, da kliknete nanjZ desno tipko miške kliknite (PCM) in v kontekstnem meniju izberite "Izbriši". Drugi je nekoliko lažji - najprej ga morate izbrati s klikom z levim gumbom miške (LKM) in pritiskom tipke Ctrl + Del.


Po izvedenih manipulacijah bo prednastavitev izginila in pojdite na zgodbo o tem, kako nastavite budilko na računalniku, tako da določite svoj čas.

Dodajanje budilke

V aplikaciji zdaj ni signala in lahko preprosto ustvarite svoje, tako da pokažete vse potrebne parametre. Nastavitev budilke v računalniku v aplikaciji Free Alarm Clock je zdaj zagnana in se izvaja. Najprej morate na zgornji plošči klikniti gumb "Dodaj". Odprlo se bo novo okno, v katerem so podane vse potrebne nastavitve, kot so:
 • čas predvajanja;
 • Igralni dnevi;
 • sporočilo, ki se pojavi med igro;
 • predvajanje melodije;
 • glasnost predvajanja melodije.
 • Kot lahko vidite, so možnosti dovolj, da sami nastavite alarm. Glavna stvar je, da boste lahko določili, katera melodija bo igrala. Izberete ga lahko s seznama, ki ga ponuja sam program, ali pa poiščete pravega v računalniku. Poleg tega program omogoča uporabniku dodatne možnosti. Lahko vklopite ponavljajočo se melodijo, dodate gumb "Dremež", ki ga lahko pritisnete med predvajanjem, računalnik preklopite iz načina mirovanja v času igranja ali, nasprotno, ugasnite monitor. Mimogrede, po dodajanju enega alarma v ta program, lahko dodatena povsem enak način. To je zelo priročno, če čez dan potrebujete več zvočnih sporočil.
  To je bil prvi način nastavitve budilke v računalniku. Vsa dejanja so bila izvedena v aplikaciji Free Alarm Clock. Ampak, kot je navedeno zgoraj, to ni edina metoda.

  Metoda 2: nastavitev budilke na igralca AIMP

  Znani igralec, imenovan AIMP, ima tudi funkcijo budilke. Ta metoda je odlična za tiste uporabnike, ki so že namestili zgornji program. Gre za nastavitev alarma na vašem računalniku z uporabo AIMP za te namene in bo takoj povedan.

  Postopek nastavitve budilke v programu AIMP

  Takoj je treba omeniti, da bodo za različico programa 4121880 na starejših različicah možnih odstopanj od navodil veljala vsa naslednja dejanja. Prva stvar po zagonu programa, morate klikniti na ikono signala, ki se nahaja na vrhu okna. Njegovo natančno lokacijo si lahko ogledate na spodnji sliki.
  Ko to naredite, se pred vami prikaže okno Razporejevalnik. Ima dva zavihka - časovnik mirovanja in budilka. Kot je enostavno uganiti, morate iti na drugi zavihek. Zdaj imate okno, v katerem so nastavljeni vsi parametri budilke. Precej je podoben oknu, ki je bilo predstavljeno v prvi metodi, z manjšimi spremembami. Število možnosti v njem je red velikosti manjše. Nastavite lahko čas predvajanja, določite melodijo in glasnost predvajanja. Mimogrede, lahko izberete melodijosam računalnik in ugotovite, da je že dodan seznamom predvajanja predvajalnika. Poleg tega obstaja možnost, da nastavite povečan obseg predvajanja tako, da odkljukate ustrezno postavko in izberete časovno obdobje povečanja. Ko so vse nastavitve končane, preverite, ali je označeno potrditveno polje poleg možnosti »Omogoči alarm«. Nato lahko varno pritisnete gumb "OK" - budilka se shrani in predvaja izbrano melodijo ob določenem času.

  Sorodne publikacije