Intel HD Graphics 520. Pregled in funkcije

S prihodom procesorjev Intel v družini Intel Core je hibridni grafični podsistem postal razširjen. To pomeni, da ima laptop nameščene dve grafični kartici: vgrajeno v procesor (vgrajeno) in diskretno (ena plošča). Mnogi uporabniki imajo vprašanja o izvedljivosti uporabe zmogljivosti vgrajenega grafičnega podsistema v igrah. Predvsem se je pojavilo veliko vprašanj glede Intel HD Graphics 520 kot najbolj naprednega vgrajenega zemljevida med "dvojčki". Obstaja smisel, da bi bolje razumeli značilnosti tega adapterja in razmislili o njegovi uspešnosti v igrah.


Splošne informacije

Grafični grafični adapter HD Graphics 520 je nameščen na procesorjih generacije Skylake. To so modeli i3 i5 in i7. Najmočnejši so slednji. Opozoriti je treba, da je v primeru vgrajene grafike njegova zmogljivost neposredno odvisna od vrste in količine RAM-a ter velikosti predpomnilnika tretje stopnje. Zato je treba to kartico obravnavati le v tandemu z najmočnejšo procesorsko linijo - i7. To je bistvo vgrajenih video adapterjev. Neposredno so odvisne od drugih komponent prenosnega računalnika. Medtem ko so diskretne kartice popolnoma samostojne. Ampak ne bistvo. Čas je, da preklopite na značilnosti adapterja.

Specifikacije

Kaj lahko torej rečete o HD Graphics 520 glede na značilnosti? Ta karta temelji na arhitekturi Skylake in ima maksimalno hitrost 1050 megahertzov. Toda to je samo v turbo načinu. Standardfrekvenca za njo - 300 megahertzov. Adapter je sposoben delati z RAM tipom DDR3 in DDR4. Že je to precej moderno. Največji del pomnilnika je 128 bitov. To pomeni, da je grafična kartica sposobna ustvariti dobro globino barve. Toda za sodobne adapterje je taka normalna zadeva. Poleg tega adapter podpira DirectX 12 (ki ga ne najdete na številnih karticah) in tehnologijo QuickSynch. To omogoča, da adapter deluje z najsodobnejšimi programi in igrami. Mimogrede, grafični čip se bo odlično počutil na novem OS "Winds 10" zaradi podpore najnovejše različice "Directat". To je posebnost HD Graphics 520. Funkcije, kot lahko vidite, vam omogočajo upanje, da bo adapter lahko zagnal veliko iger.


Podprte igre

Oglejmo si, kaj je zmožen grafični čip Intel HD Graphics 520. Povprečen (srednje velik) prenosnik nikakor ni posebej zmogljiva naprava. In ni potrebno pričakovati popolnega zagona GTA V iger. Ampak i7 temelji avtomobil s tem adapterjem v kompletu je povsem sposoben ravnati skoraj vse igralne igre 2015 na minimalne nastavitve grafike. To ne pomeni, da se maksimalne igre ne začnejo. Samo število sličic na sekundo bo zelo majhno. Torej, prenosnik s tem vgrajenim vmesnikom je sposoben predstaviti takšne igralske mojstrovine kot Battlefield Hardline (30 fps), Fallout 4 (13 fps), GRID Autosport (73 fps), Metro 2033 (31 fps) in druge igrače različnih žanrov. Opozoriti je treba, da vgrajeni grafični adapter za razveselitev obvladuje razvoj kompleksnih tekstur inpreobremenjene lokacije. To je zelo udobno igranje s HD Graphics 520.

Primerjava z diskretno grafiko

Če upoštevamo ta adapter v "maksimalni konfiguraciji" (z i7 procesorjem in dostojno količino RAM-a), bo NVidia GeForce 820M najbližji konkurent med posameznimi karticami. Tehnične značilnosti obeh čipov so približno enake, vendar pa ima diskretna zmogljivost pri učinkovitosti. To je posledica dejstva, da pri uporabi vgrajene grafike, prenosni računalnik opravlja dvojno opravilo: lastno in grafično kartico. In diskretna grafična kartica ima svoj CPU, ki je odgovoren samo za obdelavo slik. Zato je kakovost predvajanja boljša in število sličic na sekundo je dostojno. Torej za težke igre HD Graphics 520 ni primerna. Bolje je uporabiti diskretno grafiko. Torej bo procesor več.

Zaključek

Tako smo razstavili tehnične specifikacije in resnične značilnosti vgrajenega grafičnega adapterja iz Intel HD Graphics 520. Njegova zmogljivost je dovolj za zagon iger z minimalnimi grafičnimi nastavitvami. Vendar je najbolje uporabiti diskretno grafično kartico. Tako bo CPU trajal dlje. In kakovost slike bo boljša. Da ne omenjam števila sličic na sekundo. Vgrajeni vmesnik je primeren za brskalnike in pregledovanje videov. Zato naj opravi svoje delo.

Sorodne publikacije