Kako pravilno namestiti in konfigurirati Tor preglednik: navodila in priporočila po korakih

Kot veste, mnogi internetni uporabniki uporabljajo svoje odjemalce VPN za zagotavljanje lastne varnosti, kar jim omogoča, da ostanejo neznani v omrežju ali dostop do blokiranih virov, tako da spremenijo zunanji naslov IP računalnika, s katerega se zahteva, do določene stran Ena od univerzalnih rešitev je uporaba Tor pregledovalnika, ki je sam po sebi podoben odjemalcu VPN ali strežniku proxy. Toda iz nekaterih razlogov večina običajnih uporabnikov meni, da je dovolj, da namestite aplikacijo in jo zaženete brez dodatnih nastavitev. To ne drži povsem, kajti tukaj morate upoštevati nekaj odtenkov, povezanih z nastavitvijo potrebnih parametrov. Kako konfigurirati brskalnik "Tor", nato pa poskusite razumeti bolj podrobno.


Kaj je brskalnik Tor in zakaj ga potrebuje?

Za začetek določimo, kaj je sploh. Opisani brskalnik, kljub svoji podobnosti s strankami VPN in proxy strežniki, dejansko deluje v skladu z drugimi načeli, z uporabo lastne Tornetove mreže za zagotavljanje anonimnosti. Zaradi tega se ne spreminja le zunanji IP terminala, temveč tudi podpora varnosti brskalnika. Kakovost dostopa je na vrhu nad vsemi drugimi strankami, vendar je najpomembnejša kritika uporabnikov (in to je tako) le to, da je hitrost odpiranja strani na internetu daleč od želenega. Kljub temu ga lahko uporabitedostop do zaklenjenih strani, tudi kadar se ujemajo podobne razširitve strank.


Ali je vse samo z namestitvijo?

Preden govorite o tem, kako pravilno konfigurirati brskalnik "Tor", morate povedati nekaj besed o tem, kaj je vse to. Po mnenju večine strokovnjakov je fino nastavljanje potrebno za zaščito pred morebitnimi težavami v prihodnosti. To velja za luknje v samem programu, ki se nanašajo na tako imenovani problem ničelnega dne. Samemu brskalniku je zelo priporočljivo, da je vedno na tekočem, saj lahko starejšo različico pravega IP določimo prej ali slej, ker tudi protiukrepi niso vzpostavljeni in vsi se zavedajo, da lahko uporabniki s to programsko opremo skrijejo svoje prave naslovov. Poleg tega v brskalniku ne bi smeli imeti preveč razširitev, ker lahko vsebujejo tudi vrzeli.

Kje lahko prenesete namestitveno distro?

Najbolje je, da namestite distro namestitve z uradne strani (posodobitve lahko izvedete tudi z namestitvijo novejših različic).
Angleška različica je na voljo na viru razvijalca, vendar lahko poiščete dodatne jezikovne paketne datoteke, ki jih boste morali po namestitvi integrirati. Prenesete lahko tudi Trusted Trusted Trusted Installer, vendar morate v tem primeru razumeti, da je zadnja sprememba vedno na voljo.samo na uradni strani, na vseh drugih pa je mogoče najti le zastarele različice te programske opreme. Vendar pa ni nič narobe z vami, če boste raje spremenili ruski jezik nekoliko nižje.
Opomba: Tudi pri prenosu namestitvenega programa iz uradnega vira lahko nekateri protivirusni programi izdajo opozorilo o grožnji. Če želite datoteko shraniti, za nekaj časa onemogočite protivirusni program in nato ponovite zagonsko operacijo.

Kako namestiti program?

Zdaj pa pojdimo na namestitev. V vseh najnovejših različicah operacijskega sistema Windows, začenši s sedmo spremembo, morate namestitveno datoteko zagnati izključno v imenu skrbnika z uporabo menija PKM v Raziskovalcu.
Na začetku namestitvenega programa najprej izberite želeni jezik, nato pa bodite pozorni na mesto namestitve (privzeto je aplikacija nameščena neposredno na namizju).
Po tem počakate, da se datoteka konča s kopiranjem.

Navodila za "lutke". Kako nastaviti "Tor" - brskalnik: prvi zagon programa.

Zdaj, ko je brskalnik nameščen, ga morate zagnati z uporabo izvršljive datoteke v tej mapi na namizju ali bližnjico, če ste se strinjali, da jo ustvarite na koncu namestitve. V nadaljevanju si poglejmo, kako konfigurirati brskalnik "Tor" v ruščini, ob predpostavki, da je bil to prvotno preneseno, ali pa je bil v mapo programa že nameščen dodaten jezikovni paket formata SIG.
V zagonskem oknu lahko izberete povezavo ali nastavitev. Nastavitve so potrebne samov primeru, da je uporaba tega brskalnika v vaši državi uradno prepovedana, ali pa se uporabljate za povezavo prek posrednika. V drugih primerih lahko takoj kliknete gumb za povezavo.
Nato se boste povezali z omrežjem Tor in po dokončanju uporabe starih različic programa boste morda morali opraviti test omrežja (v zadnjih spremembah ni potreben). Sedaj lahko vnesete naslov blokiranega vira in se prepričate, da vse deluje.

Nastavitev razširitve za NoScript

Toda to je le polovica primera. Ko govorimo o tem, kako pravilno konfigurirati brskalnik Tor na vašem računalniku, bodite pozorni na vtičnik NoScript, ki ga sam ni konfiguriran.
Za dostop do nastavitev uporabite gumb, označen s črko "S" na zgornji plošči, in odstranite kljukico z odstranitve globalnih omejitev, čeprav nevarno, in nato nastavite ali odstranite omejitve za zanesljive in nezanesljive strani.

Kako pravilno konfigurirati Tor pregledovalnik za anonimnost: skriti parametri

Zdaj pa bodimo pozorni na skrite nastavitve, ki niso na voljo v glavnih menijih. V brskalniku Tor morate konfigurirati vsaj tri druge parametre.
Najprej v naslovno vrstico vnesite kombinacijo about: config in se nato strinjate z opozorilom o izgubi.
Nato v iskalnem polju vnesite zgornjo kombinacijo, pokličite meni PCM, izberite možnost stikala in spremenite vrednost true na neuspešno. Zdaj v brskalniku "Tor" morate konfigurirati drugo možnost.
Z uporabo zgoraj opisane metode določite iskanje prikazanega parametra in spremenite njegovo vrednost iz dveh na nič. Končno konfigurirajte brskalnik "Tor" za udobno delo tako, da spremenite prvo metodo tretjega parametra network.http.sendSecureXsiteReferrer, pod pogojem, da je vaša verzija brskalnika tam. Pri opisani spremembi ta nastavitev ni potrebna.
Opomba: Včasih je priporočljivo spremeniti parameter, prikazan na zgornji sliki, tako, da se namesto enega odstopi. Tako ukrepanje je vsaj priporočljivo, vendar ni obvezno. Načeloma ste po namestitvi zgornjih možnosti v vašo varnost lahko prepričani, da ni potrebe po dodatnih nastavitvah ali spremembah ključnih nastavitev. Lahko poskusite z videzom.

Sorodne publikacije