CyberLink Power2Go: Kaj je program in ali ga je treba namestiti

Pred mnogimi leti se je na internetu pojavil precej nenavaden programski paket CyberLink Power2Go. Kaj je ta program, veliko uporabnikov ne ve. Vendar pa se njene zmogljivosti lahko ocenjujejo vsaj z imenom razvijalca, ki je postal znan po inovacijah na področju multimedije. Toda možnosti tega paketa so veliko širše in presegajo ta okvir.

CyberLink Power2Go: Kaj je ta program?

Kaj je torej paket? Sodeč po uradnem opisu, je glavni namen programskega paketa delo z vsemi vrstami diskovnih pogonov z zahtevano podporo od običajnih CD-jev do zaščitenih medijev standarda Blu-ray.


Toda to je samo ena smer za operacije, ki jih ponuja paket CyberLink Power2Go. Spoznajte, kaj je ta program in kakšne so njegove lastnosti, če pogledate seznam aplikacij, vključenih v glavni paket. V njej najdete zanimive stvari. Na primer, obstaja urejevalnik valov - polno opremljen zvočni urejevalnik, vgrajen pretvornik avdio in video formatov, program za ustvarjanje vseh vrst diaprojekcij, video urejevalnikov itd. Najbolj zanimiva stvar je posebna možnost za varnostno kopiranje sistema z zapisovanjem ustreznega optičnega medija.

CyberLink Power2Go 8: Kaj je ta program?

Kar zadeva CyberLink, je Power2Go 8 daleč največji paket, le različica 800.XXXXb. Kot je razvidno iz oznake, je to sprememba, ki je v beta testiranju.


Ime govori zase: v delu, ki ga lahko uporabiJe pa precej nestabilna, kot vse beta različice. Torej, kaj točno namestiti je le za testerje in razvijalce, vendar ne za navadne uporabnike.

Osnovne značilnosti paketa

To je prvi pogled na paket CyberLink Power2Go. Kaj je ta program že jasno. Obrnimo se na glavne funkcije in module.
Najprej je treba poudariti možnost ustvarjanja diskov določene usmerjenosti (avdio ali video) in mešanih diskov s podatki. V ta namen ima program na voljo več modulov, kot jih ponuja Nero. Ko snemate kot dodatno orodje za zaščito podatkov, lahko uporabite sistem AES šifriranja z 128-bitno ali 256-bitno dolžino ključa. Po želji lahko nastavite tudi geslo, ki bo potrebno za predvajanje.
Pri delu z videom lahko uporabite izvleček zvočnih posnetkov iz video datotek, nato pa jih pretvorite v drug format in celo izravnate glasnost med vsemi skladbami (funkcija normalizacije). Prav tako je enostavno ustvariti meni za DVD-je, uporabiti tiskanje nalepk, vstaviti DVD-naslove, obrezati video in samodejno razdeliti datoteke na več diskov, če presegajo zmogljivost medija.

Ali naj namestim program in kako ga odstranim?

Če potrebujete program CyberLink Power2Go v računalniku, ga namestite ne bo deloval. Tik pred namestitvijo je zaželeno onemogočiti protivirusni program za čas in dostop do interneta. V nekaterih primerih boste morda morali izklopiti tudi Windows Media Player in Windows Defender.
Veliko uporabnikov se pritožujedejstvo, da pri nameščanju programa na namizju ustvari več bližnjic in se vključi tudi v zagonski meni. Pravzaprav to ni težava, ker lahko bližnjice izbrišete in onemogočite samodejni zagon v sistemski konfiguraciji (ukaz msconfig iz menija Zaženi ali jeziček za zagon v upravitelju opravil za Windows 10). Z odstranitvijo paketa ni tako preprosto. Vsaj v standardnem delu programov in komponent boste morali odstraniti vse komponente paketa, nato pa poiščite preostale datoteke in zapise v sistemskem registru. Zato je najbolje, da uporabite zmogljive pripomočke, kot sta iObit Uninstaller ali Revo Unistaller, ki bodo končali čiščenje brez sodelovanja uporabnika.

Povzetek

Na splošno je paket videti "patetičen", vendar nekako pretežak. Poleg tega večina uporabnikov ne bo zahtevala veliko dodatnih funkcij. Zato je namestitev programske opreme možna le, če je res potrebna. V najenostavnejšem primeru je bolje uporabiti isti Nero Express (ni tako iznajdljiv in lažji za uporabo).

Sorodne publikacije