Hip-telefonija: kako je povezati in konfigurirati

V zadnjih letih je postalo zelo priljubljeno sip telefonijo. Kaj je to? Mnogi se sprašujejo, kako nastaviti ustrezno programsko opremo za pravilno uporabo te vrste povezave. Prav tako ni nepotrebno postavljati vprašanja in kako se ponujajo donosne tarife. Razmislite o teh vprašanjih v članku.

Terminologija

Oglejmo si podrobno, kaj je to - sip telefonija. Katere funkcije ima ta tehnologija? Tudi aktualna tema je IP-telefonija: kakšni so? Razumeti je treba, da je vse odvisno od klasifikacije komunikacijskih standardov, ki je sprejeta za bazo. Trenutno obstajajo štiri glavne vrste. Po prvi teoriji, SIP, je IP telefonija globalni tipski koncept. Mnogi jih imenujejo dva protokola internetne telefonije. IP telefonija ima posebno značilnost, in sicer, da je tehnologija komuniciranja čim bližja. Hkrati ima povezava sip odprtih protokolov.


Druga metodologija ima bistvo, kar je povezano z dejstvom, da je povezava sip zasebni primer. Vendar pa je mnenje edinstveno: ta vrsta telefonije je odprta tehnologija, ki lahko vključuje Skype, Google Voice in tako naprej. Nastavitev sip-telefonije ("Rostelecom" ji omogoča uporabo) je opisana spodaj. Tretja interpretacija je, da sta obe vrsti komunikacije praktično enaka tehnologija, ki temelji na strojnih rešitvah. Zato v večini člankov vidite, da je koncept (SIP IP) sinonim. Zadnja (četrta) razlaga, ki posebej opisujePojem SIP, IP telefonija, temelji v celoti na dejstvu, da je zaradi teh protokolov mogoče zgraditi ustrezno komunikacijsko infrastrukturo. Standardi SIP pogosto omogočajo organizacijo telefonskega omrežja, ki ima dober nabor funkcij. Praviloma se nanašajo na preusmeritev, samodejni odzivnik in tako naprej. IP telefonija gradi infrastrukturo, ki ima celo več možnosti. To omrežje lahko povežete ne le s telefoni, ampak tudi s sistemi, kot so pametni dom ali naprava, ki najbolje deluje na internetu.

Razlikovalne značilnosti tehnologije

Ko poskušamo razumeti, kaj je - sip telefonija, je treba poudariti posebne značilnosti tehnologije. Z razkritjem tega vprašanja lahko uporabniku čim bolj pojasnimo, kaj je taka povezava. Za začetek moramo reči, da tehnologija v celoti temelji na prožnih, prostih in odprtih protokolih. Uporablja se VoIP povezava. Uporablja se tudi IP telefonija, ki deluje na brezplačnih tehnologijah. Načelo dela so enostavne strojne rešitve, ki so čim bolj redne. Ustvarite lahko tudi sistem, ki deluje kot vrsta telefona. Na splošno se lahko vsaka od zgoraj opisanih interpretacij šteje za pravilno, vendar je treba paziti na najbolj osnovno točko. Govorimo o odprtosti komunikacijske tehnologije. To je pomembno in v vsaki razlagi se to dejstvo potrdi.

Zakaj SIP telefonija?

Soočeno z vprašanjem "kaj je to sip telefonija", je treba razumeti, zaza kaj se uporablja? Prav tako morate ugotoviti, ali je boljši od standardnega telefona ali priljubljenega Skype Voice? Strokovnjaki poudarjajo značilnosti tega omrežja na podlagi javno dostopnih informacij.

Običajno so priključne pristojbine precej nižje, kot če uporabljate zaprte komercialne storitve. Namestitev je dovolj preprosta, prilagodljiva in enostavna. Seveda gre za korporativno uporabo. Če uporabljate najsodobnejšo opremo in programsko opremo, se ta sistem lahko popolnoma preoblikuje v ATC. Treba je opozoriti, da bodo stroški te tehnologije bistveno nižji. Dohodne klice lahko prosto sprejmete na številko. Praviloma je Skype namenjen internetnemu komuniciranju uporabnikov, ki je nujno prenesel ta program in deluje na spletu. Nimajo posebne telefonske številke v mednarodnem formatu, saj uporablja virtualno številko. Če telefon sip-telefonije deluje na sistemu, ga lahko prikličete iz običajnega telefona in 100. V tem primeru ta vrsta funkcije deluje v dveh različicah. Prvi je zasnovan tako, da osebo pokliče na telefon, ki ga zagotovi ponudnik. Spremlja ga tudi ID naročnika, ki je edinstven za vsakogar. V drugem primeru račun pripisuje sebi neposredno virtualno številko, ki je skoraj enaka običajni mednarodni kodi. Treba je opozoriti, da virtualna številka, kot tudi tista, ki jo ponuja ponudnik, nima prave povezave z geografijo. On jelahko ima kodo, ki je značilna za državo, vendar to ne pomeni, da je oseba v tej državi.

Koristi SIP telefonije

Govorili bomo o tem, kako pozneje vzpostaviti telefonsko telefonijo sip, zdaj pa je treba razpravljati o vseh prednostih tega sistema. Glavne prednosti, če jih primerjamo s standardnimi, to je analognimi signali, so naslednje. Uporabljena in zagotovljena nižje cene, kot tudi oprema. Ni vezave na določeno lokacijo. To pomeni, da lahko klepetate z ljudmi v kateri koli državi, če obstaja internetna povezava.
V primerjavi s programsko opremo, kot je Skype, ali drugimi neposrednimi sporočili, morate poudariti naslednje prednosti. Možno je sprejemati klice iz stacionarnih naprav, kot tudi odhodne klice na redni telefon je veliko cenejši.

Načela telefonije SIP

Prilagodljiva konfiguracija telefonske telefonije? Kako deluje ta povezava? Načela prvega in drugega vprašanja sta preprosto razumljiva. Poglejmo, kako telefonija deluje najprej. Prvič, naročnik mora registrirati svoj račun pri ponudniku ali ponudniku. Po tem bo prejel številko v sistemu. To je petmestna številka, čeprav ima lahko več številk. Takoj, ko se naročnik poveže s programom ali telefonom s tehnologijo, bo lahko takoj klical ali sprejemal klice. Če govorimo o odhodnih klicih, potem je vse tako preprosto. Morate poklicati način, na katerega bi oseba s preprostim telefonom to storila. Samo poklicati morašv mednarodni obliki.

Vendar je sprejem dohodnih klicev veliko bolj zapleten. Obstajata dve shemi. Uporabite lahko navidezno številko, vendar je ne morete uporabiti. Kakšna je razlika? Razmislite spodaj. V prvem primeru morate kupiti številko od ponudnika ali prodajalca, ki prodaja edinstvene številke. Nato morate preusmeriti na številko tehnologije sip. Nastavitev se izvede tako. Hkrati pa oseba, ki opravi klic, najprej dobi številko v mednarodnem formatu, ki pripada ponudniku. Nato se doda dodatna in osebna številka želenega naročnika. Če govorimo o operaterju Zadarma, potem je praviloma petmestna. Med glavno in drugo številko je treba zastaviti, govorimo o črki "p".
Kličete lahko tudi prek navidezne številke. Takrat bo klic samodejno preusmerjen na račun. Uporabite lahko številko ponudnika in dodajte številko, ki je že povezana z računom. Vendar pa je to mogoče storiti le, če je naročnik na spletu.

SIP-telefonske zmožnosti

Ko se oseba poveže s sip-telefonijo, zagotovo razmišlja o tem, kako se lahko uporabne možnosti te mreže uporabijo v praksi. Obstaja veliko možnosti. Razmislite o najpogostejšem primeru, ko lahko številko te telefonije uporabite na poslovnem potovanju kot alternativo ne zvonjenju v gostovanju. Treba je opozoriti, da so operaterji SIP, ki delujejo v omrežju, tesno povezani s tujimi podjetji. Zato lahko vsi naročnikiuživajte v čudovitih prednostih komunikacijske tehnologije. To je mogoče zaradi uvedbe elementa, kot je strežniška koda, v mednarodno prakso. V tem primeru, tarife SIP telefonije všeč veliko.

Koda strežnika SIP

Oseba, ki želi uporabiti sip telefon, mora razumeti, kaj je koda strežnika. Zahvaljujoč temu lahko ruski naročnik, ki je v povsem drugi državi, pokliče domov samo s številko lokalnega ponudnika in ne tistega, ki dela v Federaciji. Da bi razumeli ta predlog, moramo upoštevati najpreprostejši primer. V Nemčiji je oseba. Če morate poklicati Rusijo na telefonu svojega prijatelja in je na voljo samo hotelski telefon, lahko pokličete na dva načina. Prvi je, da oseba uporablja rusko kodo ponudnika. Če je to operater Zadarma, potem morate kodo pogledati na uradni strani. Nato morate vnesti številko naročnika. Vendar bo to stalo precej, saj so tarife za sip telefonijo, ko gre za Evropo, opazno grizle. Drugi način je, da lahko uporabite ne-rusko kodo ponudnika, vendar lokalno. V tem primeru se uporablja skupaj s strežnikom Zadarma. Številko lahko najdemo s sredstvi ustrezne smeri. Določiti morate državo in mesto, v katerem se oseba nahaja. Na primer, naročnik v Torinu. Potem bi morala koda spet videti na uradni strani ali v imeniku. On je štirimestna in lepaenostavno zapomniti. Kako poklicati? Treba je izbrati številko za dostop v Torinu. Nato preklopite v nekaj sekundah, nato vnesite kodo Zadarma. Nato morate vnesti številko prijatelja.

Mednarodni klic

Program sip-telefonije je takšen, da lahko opravite mednarodni klic brezplačno. Ker naročnik uporablja strežniško kodo države, v kateri se nahaja, telefonija tega ne zazna, kot da oseba kliče številko, ki se nahaja znotraj istega mesta, kjer je sam. Na ta način bo povezava brezplačna. Zaradi preusmeritve italijanskih dostopnih številk na rusko kodo strežnika, se klic ne zaračuna po posebnih sporazumih med podjetji. Če pokličete številko ena, se zdi, da bo klic tudi brezplačen, pod pogojem, da oseba v tej liniji ne bo preusmerjena. V skladu s tem oseba ne plača klica ali plača majhne pristojbine zaradi lokalnega klica. Praviloma ga razstavlja sam hotel. To pomeni, da je osebi na voljo brezplačna telefonija, ki je primerna za uporabo.

Številke, podobne iUMu

Kot je navedeno zgoraj, lahko naročnika pokličete brez uporabe številke ponudnika, ampak s pridobitvijo virtualnega. Vendar se trenutno uporablja tudi tretja klicna možnost. Razmislite o njegovih posebnostih, pa tudi o tem, kaj ima v mislih. Številko iNUM so nedavno uporabile mednarodne organizacije. Lahko se šteje za eno izmed vrst virtualne številke. Kodna številka +510 je enaka za vsenaročniki, ki so z njim povezani, ni pomembno, katero državljanstvo so in v kateri državi so. Številke lahko izdajo vsi operaterji telefonije. Treba je opozoriti, da je zaračunavanje odhodnih klicev, če so narejeni iz stacionarnih telefonov, precej visoko. Praviloma je ceneje, če uporabite nacionalno številko. Zato je treba to možnost uporabiti le, če naročnik uporablja program za sip-telefonijo ali napravo. Idealna možnost bo, če oba naročnika delujeta v istem ponudniku. Ampak, če to ni tako, potem na splošno, ne resno. Praviloma bodo storitve te vrste komunikacij veliko cenejše kot uporaba storitev, kot je MTS. Za hip-telefonijo je praviloma značilna nizka cena komunikacije, v kateri zmaga. Običajno so klici na številke iNUM dokaj poceni, tudi za tiste storitve, ki delajo z zaprtimi protokoli: v istem Skypeu in tako naprej.

Telefonske in strojne rešitve SIP

Pozornost je treba nameniti uporabi možnosti take komunikacije s strojno opremo. Razmislite o rešitvi, ki jo lahko uporabite. Strokovnjaki razlikujejo tri skupine. Uporaba vozil sip. Navzven so podobni tistim, na katere so že navajeni. To so analogni telefoni. Hkrati je prilagoditev Rostelecom sip telefonije je precej enostavno. Priročnik je priložen napravi, kot tudi na spletnem mestu ponudnika, si lahko ogledate navodila. Če izberete ustrezen stroj, morate izbrati tistega, ki je združljiv z njiminterneta Večina sodobnih telefonov ima praviloma Wi-Fi modul. Uporaba aplikacij SIP. Deluje na mobilnih napravah. V tem primeru bo telefon ali tablični računalnik deloval kot strojna povezava. To bo dovolj za izvedbo komunikacijske seje. Glavna stvar je, da imate stalen dostop do interneta. Hkrati pa hitrost ni nujno večja. Praviloma bo za prenos visokokakovostne glasovne komunikacije dovolj podatkov za prenos podatkov do 200 Mb /s. Najbolje je uporabiti povezavo Wi-Fi. Če se seveda poganja z usmerjevalnikom, ki je priključen na optični kanal. Ustrezajo tudi odlični standardi za 3G in 4G. Če govorimo o SIP telefonije ("MegaFon" vam omogoča, da delajo z njim), je še vedno bolje, da ne uporabljajo mobilnega operaterja, ampak internet. Uporaba sip adapterjev. Te naprave igrajo odlično vlogo kot posrednik med analognimi telefoni in internetom. Ponavadi ponavadi deluje internetna povezava. Nekateri modeli podpirajo hkratno hkratno povezavo več telefonov. Hip-telefonija ("Mango") ponuja ljudem odlične ugodne cene. Uporabite lahko večino funkcij telefona, povezanega z internetom. Veliko programov, ki jih je mogoče prenesti na internet, lahko sprejema in kliče, kar vam omogoča delo z drugimi naročniki in ljudmi, ki uporabljajo popolnoma običajen telefon. Glavni pogoj za funkcionalnost vseh treh komunikacijskih formatov je razpoložljivost stabilnega interneta za sedem-telefonijo. Rostelecom -To je odličen operater, ki vam omogoča, da povežete dober internet oz. To govori tudi o univerzalnosti te tehnologije. Kaj to pomeni? To pomeni, da lahko uporabljate ne le domači komunikacijski standard, ampak tudi v pisarni, ko potujete v tujino, komunicirate s prijatelji ali s poslovnimi partnerji v drugih državah. To je zelo priročno. Večina sodobnih ponudnikov, kot so Rostelecom, Beeline (telefonija, ki jih podpirajo operaterji), in tako naprej, lahko zagotovi velik izbor tarif, ki vam omogoča uporabo interneta visoke hitrosti. V skladu s tem je možno posneti govorna sporočila, celo distribuirati dohodne klice na naslove, uporabiti funkcijo telefonskega odzivnika, obstaja tudi funkcija povratnega klica in druge priložnosti, ki zadovoljijo dobavitelje. Opozoriti je treba, da takšne naprave nikakor niso slabše od tistih, ki so sodobne digitalne linije. Prav tako je treba poudariti, da je trenutno v Ruski federaciji sip-telefonija zelo razširjena. Mnenja o tem so drugačna. Na primer, mnogi poročajo, da so tarife res dobre, nekatere pa pišejo, da zaračunavanje ni všeč, da je povezava prekinjena in tako naprej. Najverjetneje je to posledica nizke kakovosti povezave, ki je rešena s povezovanjem v omrežje Wi-Fi.

Povzetek

Kot povzetek je treba poudariti, da je sip-telefonija zelo priročna. Dovolj, da imamo dobro internetno povezavo, ki jo zagotavljajo različni komunikacijski operaterji, in to bo dovolj. Trenutno je velikoPrebivalci Ruske federacije, ki se ukvarjajo s svojim poslovanjem, uporabljajo storitve sip-telefonije. To je zelo priročen način komunikacije, če je oseba v drugi državi. Vendar pa mnogi poročajo, da bo ta vrsta povezave znotraj ene države neprimerna, saj obstajajo težave s povezavo. Vendar pa so udobje uporabe in poceni tarife dodeljene vsem strankam, ki delajo v tej telefoniji.

Sorodne publikacije