Naučite se snemati videoposnetke s pomočjo Fraps

Če želite posneti videoposnetke o tem, kaj se dogaja na zaslonu računalnika, je za vas na voljo veliko primernih programov. Eden od najbolj priljubljenih med njimi - Fraps. To je zelo priljubljena aplikacija. Toda, kako snemati videoposnetke prek Fraps? Program ima nekaj pomembnih prednosti pred drugimi podobnimi izdelki. To aplikacijo lahko prenesete za plačilo in najdete tudi neuradno brezplačno različico na internetu, ki bo imela funkcionalnost blizu plačane. Program je enostaven za russify, zlahka ugotovite, kako snemati video skozi Fraps, saj je dovolj aplikacije preprosta za uporabo. Posneli boste lahko visokokakovosten videoposnetek in poleg tega izračunali število upodabljanja okvirja na sekundo in naredili posnetke zaslona. Seveda ima Fraps tudi določene pomanjkljivosti, kot je velika teža končnih datotek, vendar so prednosti očitno prevladujoče.


Uporaba programa Fraps

Zdaj pa poglejmo, kako posneti videoposnetek prek Fraps. Po namestitvi in ​​odprtju programa lahko vidite meni z naslednjimi zavihki: "Glavne funkcije", FPS, "Screenshot" in "Video". Prvi vsebuje možnosti "Start Fraps wrapped", "Location the window only from top" in "Auto start at startup OS". Tukaj vam ni treba ničesar pojasnjevati, označite polja poleg teh vrstic, če želite omogočiti ali onemogočiti predlagane funkcije. Možnost »Minimiraj v pladnju« bo omogočila, da se program preusmeri na opravilno vrstico, njegova ikona pa bo tam vidna samo, da se bo odprla po kliku na njej.
SkoziZavihek FPS lahko merite uspešnost. V igrah je lahko koristno vedeti, kako snemati videoposnetke preko Frapsov in dobiti najbolj kakovosten rezultat. Ko odprete program, ste najverjetneje opazili majhen črni kvadrat v zgornjem levem kotu, ki se imenuje prekrivanje. Na indikatorju se prikaže FPS (število slik se prikaže v eni sekundi). Položaj indikatorja lahko spremenite ali ga celo izklopite (vendar je to nezaželeno, ker ne boste mogli natančno razumeti, kaj se dogaja med snemanjem videa).


Meni za video

Meni Video je vredno razmisliti podrobneje. Ima možnost, da izbere mapo, v kateri bodo shranjene video datoteke. Ustvarite lahko makro ključ - to so predvidene kombinacije, ki lahko na primer začnejo snemanje. Meni Video Capture Settings prilagodi ločljivost posnetega video posnetka in število sličic na sekundo.
V meniju "Posnetki zaslona" lahko ustvarite slike celotnega zaslona ali njegovih delov in jih shranite v eno samo mapo. Izberete lahko tudi podaljšek, v katerem lahko shranite posnetke zaslona, ​​in poleg tega dodelite lastno bližnjico namesto PRTSC.

Postopek snemanja videa v programu

Z lahkoto lahko razumete, kako narediti video prek Fraps. Najprej morate nastaviti vse nastavitve, ki jih potrebujete, nato minimizirati programsko okno in pritisniti tipko za snemanje filma (privzeta vrednost je F9). Za zaustavitev snemanja morate pritisniti ta gumb.
Kako snemati video skozi Fraps z zvokom? Če želite to narediti, morate vnesti v meni "Video"Nasprotno od zvočne kljukice Record Win7 in izberite kakovost zvoka iz dveh možnosti - večkanalno ali stereo. Za snemanje zvoka iz mikrofona izberite "Snemanje iz zunanjega vira".

Možni problemi s snemanjem

Med uporabniki so pritožbe, da v Fraps ni zapisanega zvoka. To je precej pogost problem. V nekaterih primerih se lahko posname samo iz zvočnikov ali samo iz mikrofona. To težavo najpogosteje povzročajo nastavitve sistema Windows. Morate preveriti mešalnik, tudi pri snemanju iz mikrofona morate omogočiti funkcijo prepoznavanja govora v sistemu. Zdaj veste, kako snemati video prek Fraps. Morda boste opazili, da vam poskusna različica omogoča samo snemanje kratkih videoposnetkov. Če želite posneti več videoposnetkov, boste morali kupiti licenco ali poiskati razpokan program na internetu. Ampak v drugem primeru obstaja tveganje, da sodijo v slabe kakovosti različico programa, ali celo poberem virus. Izbira v tem primeru ostane za uporabnika.

Sorodne publikacije