Kako posodobiti "Winds 7" na "Winds 8" sami? Windows 8

V primerjavi s sedmo različico operacijskega sistema Windows ima osma različica inovativno in celo nekoliko nenavadno (vsaj zato, ker nima znanega gumba Start in popolnoma spremenjenega grafičnega vmesnika). Ni presenetljivo, da je veliko uporabnikov želelo posodobiti »Vetrov 7« na »Vetrov 8«. O tem, kako to storiti z najpreprostejšimi metodami, zdaj in bo obravnavano.

Kako posodobiti operacijski sistem Windows 7 na Windows 8: Predhodni koraki

Preden nadaljujete neposredno z nadgradnjo, preverite združljivost vašega računalniškega terminala ali prenosnega računalnika. Najprej morate paziti na sistemske zahteve.


Za normalno delovanje sistema Windows 8 je potreben 2-jedrni procesor s hitrostjo takta, ki ni manjša od 1 GHz, 1 GB RAM-a za 32-bitno različico in 2 GB za 64-bitno različico, grafični adapter, združljiv z DirectX 9 s podporo za gonilnik WDDM, zaslon, ki podpira ločljivost 1024 x 768 slikovnih pik in prost trdi disk 16 GB za 32-bitne modifikacije in 20 GB za 64-bitne. Poleg tega, če se načrtuje uporaba vnosa na dotik, mora zaslon podpirati multisenzorsko tehnologijo.
Da bi izvedli popolno in najbolj natančno diagnostiko za združljivost z Windows 8, je najbolje, da takoj stopite v stik z Microsoftovim uradnim virom in prenesete poseben "Update Helper" iz njega, po katerem lahko dobite izčrpne informacije o sistemu.


Ali lahko "sedem" brezplačno posodablja "vetrove 8"?

Druga pomembna točkavprašanje posodabljanja je problem finančnih stroškov. Če se temu približate s pravnega vidika, bo sistem moral uradno kupiti.
V primeru nakupa licenciranega diska "Windsor 8" v ruskem jeziku bo aktivacijska koda prikazana na okencu. Če kupite distribucijo prek spletne strani korporacije, bo koda poslana na elektronski naslov, ki je naveden ob registraciji. Vendar pa je internet poln neuradnih distribucij, ki jih lahko brezplačno prenesete. Toda v tem primeru se je treba zavedati, da je to vsaj nezakonito.

Možnosti posodabljanja

Kar zadeva samo nadgradnjo, se lahko nadgradnja z "vetrovi 7" na "vetrovi 8" izvede z dvema glavnima metodama:
 • nameščanje s pomočjo "pomočnika za posodobitev" (tistega, ki je preizkusil združljivost računalnika). 'ютера);
 • Namestitev z namestitvenega diska ali drugih izmenljivih medijev.
 • Prva različica je enostavnejša. In na drug način lahko namestitveni program zaženete neposredno v okolju Windows 7, ne da bi v BIOS-u nastavili posebne prednostne naloge za zagon, da bi začeli postopek namestitve.

  Namestitev sistema s pomočjo "Update Assistant"

  Nadaljujemo neposredno z namestitvijo in s pomočjo "Helperja" hitro in preprosto posodobimo "Winds 7" v "Winds 8".
  Po začetku programa izberemo namestitev OS. V naslednjem koraku morate narediti eno od treh stvari:
 • shraniti trenutne nastavitve in uporabniške podatke;
 • obdržati le osebnopodatkov;
 • ne shranite ničesar.
 • Iz česa lahko izbiramo? Če shranite vse (prvi odstavek), bo nov nameščen sistem podedoval staro napako, vendar bodo ostali uporabniški programi, ki bodo delovali v novem sistemu, ostali. V drugem primeru, kot je že jasno, bodo samo podatki za prijavo uporabnika za Microsoftov račun, lokalni "račun", gesla itd. Shranjeni brez programov. V tretjem primeru bo uporabnik prejel tako imenovani čisti sistem. Izberemo tisto, kar je potrebno, potem pa bomo morali le slediti navodilom namestitvenega programa (o namestitvi posodobitev za osmo različico bomo povedali posebej).

  Namestitev izmenljivega medija neposredno iz operacijskega sistema Windows 7

  Nadgradnjo na operacijski sistem Windows 8 lahko v operacijskem sistemu Windows 7 zaženete neposredno z zagonsko datoteko na izmenljivem mediju Setup.exe.
  Nadalje, kot v prejšnjem primeru? sledite navodilom namestitvenega programa in pojdite na predlog za namestitev posodobitev. Če želite prihraniti čas, ki ga lahko zavrnete, vendar s praktičnega vidika, jih je treba namestiti.
  Vnesen je ključ izdelka in šele nato se prikaže okno, ki izbere trenutne nastavitve. Spet izberite, kaj je potrebno in počakajte, da se postopek namestitve konča. Računalnik v obeh različicah je mogoče večkrat ponovno zagnati. Na koncu namestitve ostane le nastavitev sistemskih nastavitev (»čisti« Windows 8 zadostuje za uporabo standardnih nastavitev, pri tem pa ohranjanje nastavitev prejšnjega sistema ni potrebno ničesar storiti).

  Nadgradnja na različico 8.1

  Kot lahko vidite, posodobite"Winds 7" do "Winds 8" ni tako težko. Zdaj nekaj besed o nadgradnji na različico 8.1.
  Prenesite posodobitev popolnoma brezplačno iz Microsoftovega vira. Če je samodejno posodabljanje omogočeno na samem sistemu (privzeto je), bo predlog za namestitev operacijskega sistema Windows 8.1 sprejet prek "centra za posodobitve", po katerem se boste morali strinjati z začetkom namestitve.

  Nekaj ​​besed na koncu

  Tu so najlažji načini za namestitev osme različice operacijskega sistema Windows nad sedmo. Vendar pa obstaja še ena točka, zaradi dejstva, da lahko uporabnik ima disk z več različicami sistema, ali pa je namestitev narejena iz interneta. V določenem trenutku boste morali izbrati spremembo že za Windows 8 (normalne, več korporacijske ali profesionalne različice). Treba je omeniti, da je med namestitvenim postopkom priporočljivo vključiti namestitev posodobitev, saj to ne bo veljalo samo za sistem, ampak tudi za iskanje najnovejših različic gonilnikov za vse naprave. V tem primeru ste lahko prepričani, da bo sistem deloval brez napak in konfliktov med programskim okoljem in delom strojne opreme. Kar zadeva ohranjanje parametrov in uporabniških podatkov, se ta element uporablja samo, če ima računalnik programe, ki so bistveni za prihodnje delo. Kot smo že omenili, lahko novi sistem podeduje stare napake, zato je v odsotnosti ključnih komponent programske opreme bolje namestiti "čist" operacijski sistem, ki bo prihranil.uporabnik se zruši (morda celo takoj po namestitvi). V bistvu, preden začnete namestitev, lahko zaženete celovito Windows 7 skeniranje z neko vrsto optimizator ali uporabite Microsoft Fix It pripomoček popraviti težave korist. V novem sistemu na sistemskem pogonu so morda datoteke iz prejšnjega operacijskega sistema (običajno v mapi Windows.old). Odstraniti jih morate samo s čiščenjem diska, ki se lahko zažene iz menija lastnosti particije, kar je posledica desnega klika na črke diska, z izbiro vrstice lastnosti in preklopom na kartico splošnih parametrov. Vendar pa za to ne morete na noben način izbrisati sistemske mape iz upravitelja datotek.

  Sorodne publikacije