Slušalke JBL T100: pregledi, specifikacije

Izbira poceni slušalk za vsakodnevno uporabo je zelo težka zadeva. To je zato, ker je trg napolnjen z različnimi modeli na napačne cene. Vendar pa imajo skoraj vsi dvomljivi kitajski kakovosti in očitno ne bodo mogli zagotoviti kakovostnega zvoka. Kvalitativne slušalke znotraj vrste kanalov bi morale zagotavljati pomemben zvok. To so JBL T100. Ocene o tem izdelku bomo zagotovo analizirali. Toda malo kasneje. Doslej recimo nekaj besed o proizvajalcu.

O JBL

To podjetje je leta 1946 ustanovil g. Lingsing. Bil je izjemen akustični inženir. Že prvi akustični sistem, izdan pod blagovno znamko JBL, je postal zelo priljubljen. Od takrat je podjetje uspešno. In nič ne bi bilo, toda gospod Lansing je bil slab poslovnež. Odpeljal je uspešno podjetje in se potem obesil. Primer je podedoval podpredsednik. In s tem se je podjetje obrnilo v polno. Izdala je več akustičnih sistemov, ki so postali resnično ljudski. Potem je podjetje prodalo znano podjetje "Harman". Vendar to ni vplivalo na kakovost izdelkov. Blagovna znamka JBL še vedno obstaja in navdušuje uporabnike z visoko kakovostnimi zvočniki. Ločena omemba zasluži slušalke. V premoženju proizvajalca so profesionalni nadzemni modeli in slušalke za v uho za vsakodnevno uporabo. Odličen predstavnik najnovejših slušalk JBL T100. Pregledali jih bomo pozneje. Pogovorimo se o kompletu za dostavo.


Vsebina paketa

Torej razmislite o dobavnem kompletu. Te slušalke se prodajajo v kartonu, neprozorni embalaži. Spredaj je slika slušalk in logotipa podjetja. Na zadnji plošči so nekatere funkcije izdelka. V notranjosti so notranje zaprte slušalke zaprtega tipa JBL T100, ki jih bomo preučili nekoliko kasneje, in niz spremenljivih blazinic. Nič ni več v škatli. Tudi navodila. To je razumljivo. Zakaj potrebujem navodila za običajne slušalke? Obseg dobave, seveda, Spartan. Ampak ne pozabite na ceno izdelka. To so proračunske slušalke. Z vsemi posledicami. Vendar pa bomo še naprej upoštevali JBL T100 Black. Ocene o njih v naslednjih poglavjih. Kmalu se vrnemo k oblikovanju.


Kakovost konstrukcije in montaže

Slušalke so izdelane iz visokokakovostne plastike in ustrezajo svojemu razredu. Obstaja več barvnih shem: bela, črna in rdeča. Žice so dovolj tesne. Toda to je plus. Na mrazu ne kadite. Pozlačen vtič, ki pozitivno vpliva na kakovost zvoka. Na splošno je oblika podatkov v slušalkah zelo premišljena. Popolnoma sedijo v ušesih. In to lahko pišemo v plusih. Kakovost gradnje je tudi na najvišji ravni. Nikjer se vrzeli, slušalke ne razpokajo, tudi ko so stisnjene, se ustrezno obnašajo. Na splošno so oblikovalci in oblikovalci trdo delali na slavi. Zdaj pa se vrnimo k tehničnim specifikacijam slušalk JBL T100 Black. Mnenja o njih bodo obravnavana malo kasneje.

Osnovne tehnične lastnosti

Te medkanalne slušalke so opremljene z dinamičnim tipom oddajnika s premerom 8 milimetrov. Pričakovati nekaj več kot izdelek za tako smešen denar ni vredno. Vendar pa ta oddajnik zagotavlja precej visoko kakovost zvoka. Spodnji pas obsega ponovljivih frekvenc se začne pri 20 Hz. Največja hitrost vzorčenja je 22000 hertz. To je odličen indikator za zelo poceni slušalke. Občutljivost podatkov v slušalkah je 100 dB. To je odličen rezultat. Njihov upor je tak, da jih bo skoraj vsak pametni telefon lahko prenesel, da ne omenjamo specializiranih igralcev. Dolžina žice - 12 metrov. Tip vtiča je 35 milimetrov. Sam konektor je pozlačen in ima ravno obliko, zaradi česar je še bolj priročen za uporabo s pametnim telefonom. Zdaj pa govorimo o kakovosti zvoka JBL T100. Značilnosti so bile že razstavljene. Čas je, da jih preverite glede skladnosti z dejanskimi parametri.

Kakovost zvoka

Torej, kaj lahko ponudi povprečni uporabnik te slušalke za v uho? Zvok je zanje precej nenavaden. Inženirji so se jasno osredotočili na nizke in visoke frekvence. Posledica tega je bila, da je sredina postala malo namazana. V tem primeru bo izenačevalnik dobro deloval. Le malo je, da se sredi sredina in se odstrani visoka. In basov ni mogoče dotakniti sploh. Takrat se bodo predvajale slušalke. Vendar pa zaradi posebnosti snemanja igrajo le v določenih zvrsteh. Vso srečo elektronske glasbe, popa in drugih preprostih stilov. Za ljubitelje instrumentalne rock, metal,punk, misel in drugi se morajo še dolgo nerediti z izenačevalcem. Ampak vredno je. Če najdete optimalne nastavitve, bodo slušalke zvok ne slabše od "Sennheiser", ki so precej drage. Slušalke JBL T100 (črno-bele - nobena druga možnost ni na voljo) se igrajo veliko bolje kot "vtič" tega razreda. Zdaj pa se obrnemo na uporabniške preglede.

Pozitivne povratne informacije o slušalkah

Vsaka oprema se lahko resnično obnaša, kar proizvajalec sploh ni izdelal. Dejanske specifikacije se lahko zelo razlikujejo od zahtevanih. Vredno je raziskati preglede izdelkov. Samo oni lahko dajo pravo sliko o tem, kako se ena ali druga naprava obnaša v realnem smislu. Kaj pravijo uporabniki o belih ali črnih slušalkah JBL T100? Mnenja so večinoma pozitivna, vendar so negativna. Začnimo s komentarji s znakom plus. Skoraj vsi lastniki podatkov v slušalkah pohvalijo kakovost montaže. In to je res. Zbrani "ulov" je dober. Veliko pozitivnih ocen in kakovosti zvoka. Mnogim je bilo všeč ravnovesje frekvenc. Ampak to so tisti, ki niso nagnjeni k zvoku. Prav tako lastniki podatkov v slušalkah zelo cenijo njihovo zanesljivost. Obstajajo celo pripombe, da so takšni "gagi" lahko služili 5 let ali več. In to je absolutna resnica. Prav tako je veliko všeč kakovost žice, ki se ne kopajo v hladnem, in pozlačen priključek 35. To je znak kakovosti izdelka, pravijo uporabniki. In popolnoma so prav. Vendar ne vsitako navdušenje.

Negativne povratne informacije o slušalkah

Bilo je tudi tistih, ki so kritizirali JBL T100. Negativni odzivi na konstruktivna presenečenja. Pri slušalkah so težave. In to uporabniki opazijo. Pravi poznavalci zvoka na primer pravijo, da slušalke v korenu zvenijo nepravilno: sredina je neuspešna, nizko in visoko privita do maksimuma. In to je res. Stanje lahko reši le visokokakovostni izenačevalnik. Prav tako lastniki opozarjajo, da čeprav je kabel visoke kakovosti, vendar z najmanjšim dotikom, zvoni v slušalkah samih. In to ni dobro. Druga pritožba je neposredni priključek 35 mm. Večina uporabnikov bi bila zadovoljna, če bi bila v obliki črke "g". Toliko bolj udobno. Še ena pritožba je odsotnost posebne sponke za žico. To je nekakšna malenkost, vendar je lepo, ko žice ne visijo tam, kjer je. Negativni komentarji so bili spoštovani in slušalke same (natančneje, njihova zasnova). Lokacija membran ni okrogla, ampak ovalna. To povzroča nekaj neugodja pri potiskanju izdelkov v uho. Prav tako lastniki pravijo, da pri aktivnih aktivnostih v športnih aktivnostih iz ušes izpadajo podatki medkanalnih slušalk. Vendar pa tega ne bomo sprejeli kot napako, saj je ta problem značilen za vse "omejitve".

Razsodba

Ali je vredno kupiti JBL T100? Povratne informacije uporabnikov pojasnjujejo, kaj je vredno. Te medkanalne slušalke so narejene iz najkakovostnejših materialov. Imajo relativno dobro zasnovo in odličen zvok za naprave iz svojega segmenta. Tudi podatki "triki"lahko precej nadomestijo dražje modele. S svojimi pomanjkljivostmi lahko slušalke zadovoljijo uporabnike, ki so navajeni na vmesni zvok. Zmožen je odpreti nova obzorja. Upoštevati morate tudi, da za takšen denar ni mogoče najti boljših slušalk.

Zaključek

Tako smo razstavili proračunske notranje slušalke JBL T100. Povratne informacije uporabnikov o njih kažejo, da ima ta model svoje prednosti in slabosti. Vendar so slednje veliko manjše. In če upoštevamo relativno nizko ceno, potem ni pomanjkljivosti. Zato, ker kopati v zobe skoraj danega konja je Moveton. Te medkanalne slušalke lahko kupijo tisti, ki želijo kupiti kakovosten izdelek z dobrim zvokom za primerno ceno. Na nek način bodo te slušalke boljše od dražjih modelov z bolj kul funkcijami. Inženirji JBL so jasno vedeli, kaj počnejo.

Sorodne publikacije