Pregled tabličnega računalnika Nokia N1

Finski proizvajalec je leta 2015 kupcem uvedel nov pripomoček. To je tableta s kratkim imenom Nokia N1. Pregled naprave, ki je predstavljen spodaj, vam omogoča, da popolnoma cenite njegovo funkcionalnost. Po mnenju večine kupcev ta model zasluži pozornost, saj tudi med kratkim pregledom ima veliko zaslug. Če želite oceniti vse uporabljene dogodke v pripomočku, se morate o tem več naučiti. V članku bo bralcu omogočeno, da se seznani z značilnostmi oblikovanja, delovanja, trajanja avtonomnega dela. Prav tako bo poudarila prednosti tabličnega računalnika, ki ga razlikujejo glede na druge blagovne znamke naprav.

Značilnosti zunanjega oblikovanja

Kako bo kupec videl nov pripomoček Nokie? Preden razmislimo o oblikovnih značilnostih, je treba reči, da je zunanja oblika tablete zelo lepa. To je na daljavo spominja na iPad Mini, ki ga Apple pozna. Opazuje se zelo podobnost, vendar ne kopiranje. Tableta Nokia N1 ima individualno zasnovo, podprto z inovativnimi modeli.

Za telo so oblikovalci izbrali eloksirani aluminij. Ta material je lahko prednost in pomanjkljivost. To je, seveda, veliko močnejša plastika, vendar plošča hitro nakopiči umazanijo. Na sprednji strani je diagonala 79? Razvijalci uporabljajo razmerja 4: 3. Zaslon lahko prikaže sliko z ločljivostjo 2048 x 1536 slikovnih pik. Gostota slednjega je 326 ppi. Proizvajalec uporablja steklo Gorilla Glass 3. Za zaščito zaslonaNa vogalih ni nobenih komentarjev, saj je zaslon izdelan s tehnologijo TFT IPS. Tudi pregledi niso opazili nobenih pritožb glede ostrine slike in izkrivljanja barve. Na sprednji strani bo uporabnik videl "okno" sprednje komore z matriko 5 megapikslov. Na zaslonu je prikazan kazalnik, ki poroča o dogodkih. Na ohišju je tudi standardna vtičnica za slušalke. Priročnost namestitve gumba za vklop ni treba skrbeti, saj so ga razvijalci pripeljali do zgornjega dela. Objektiv glavne kamere (8MP) se nahaja na zadnji strani.

Funkcije te tablice vključujejo onemogočanje načina zaklepanja. Za to ni potrebno uporabiti ustreznega gumba. Po izboljšavah proizvajalca se bo uporabnik dvakrat dotaknil zaslona in ključavnica bo odstranjena. Vendar ga je nemogoče namestiti na tak način.

Strojna "polnitev"

Tableta Nokia N1 deluje na 64-bitnem sistemu. Uporablja se osnova čipov Intel Z3580. Sestavljen je iz 4 jeder. Vsak od njih lahko pospeši do 2300 MHz. To zagotavlja hitro in nemoteno delovanje pripomočka. Po mnenju mnogih uporabnikov obdelava informacij traja nekaj sekund. Grafični pospeševalnik ima tudi visoko zmogljivost. Ta model uporablja grafično kartico PowerVR G6430. Za izvedbo vsakodnevnih opravil v pripomočku sta na voljo dva gigabajta RAM-a. Zahvaljujoč tem funkcijam, tablični računalnik odlično deluje z igrami in aplikacijami, ki zahtevajo veliko sredstev. Edina slabost se lahko imenuje le tisteda je pri vsakodnevnem delovanju zadnja stena v zgornjem desnem kotu zelo vroča.

Funkcionalnost

Nokia N1 deluje na Androidu. Nameščena je različica Lollipop (502). Nadgradnja temelji na lansirniku z. Zahvaljujoč temu bodo uporabniki videli urnike na zaslonu in seznam nedavno odprtih aplikacij. Za ogled vseh programov morate skočiti na desno stran. Glede na funkcionalnost te tablete je treba upoštevati njene slabosti. Ti vključujejo pomanjkanje podpore za pomnilniške kartice in 3G. Za dostop do interneta je na voljo samo kanal Wi-Fi. Vgrajeni pomnilnik je omejen na 32 gigabajtov.

Avtonomija

Razvijalci naprave Nokia N1 so uporabljali 5300-MGA baterijo. Njegov tip je neodstranljiv, litij-ionski. Glede na specifikacije lahko pripomoček deluje brez polnjenja približno 20-24 ur, odvisno od obremenitve. Vendar uporabniki, ki uporabljajo aplikacije, ki zahtevajo veliko virov, vključno z igrami, lahko računajo na samo 5 ur avtonomije.

Sklep

Če povzamemo pregled Nokia N1, je treba poudariti vse prednosti te naprave. Po mnenju večine uporabnikov lahko vključujejo lokacijo stereo zvočnikov na dnu, novo različico Androida. Pomembne prednosti so zasnova ohišja in dimenzije (2007 x 1386 x 69 mm). Zahvaljujoč zaobljenim vogalom za uporabo tablet je zelo priročno. Zdaj bodo lastniki udobno igrali igre, gledali video posnetke in delali z večino aplikacij.

Sorodne publikacije