Kako namestiti ModLoader: Navodilo za Terraria

V mnogih igrah je zaželeno, da se uporabijo posebni programi za izboljšano stabilnost sprememb, prek katerih se namestijo dodatne datoteke. Eden od teh pripomočkov je ModLoader. Program je znan tistim, ki želijo namestiti modele GTA: San Andreas, Oblivion, Skyrim, Terraria in podobne igre, ki se zlahka spremenijo od amaterskih dodatkov. V članku se boste naučili, kako namestiti ModLoader za igro in kako jo uporabiti.

Kje lahko prenesete?

Ta programska oprema ima svojo spletno stran in forum, kjer lahko preberete o inovacijah in prenesete nove različice programske opreme. Na žalost je storitev samo v angleščini, toda celo najbolj osnovno znanje je dovolj za prenos potrebnih datotek s foruma.


Postopek namestitve

Najprej preučimo postopek namestitve samega programa. Preden to igro namestite v računalnik. Datoteke iger (v našem primeru iz Terraire) bi morale biti v mapi Steam, ko gre za licence. Sedaj morate prenesti programske datoteke ModLoader in jih kopirati v korenski imenik igre. Ne pozabite namestiti trenutnega popravka za program, če uporabljate licenčno kopijo, saj se igra stalno posodablja. Ker sta pripomoček in igra zagnana iz iste izvršljive datoteke, morate spremeniti ime enega od njih. Na primer, zagon izvirne igre bo izveden s pomočjo datoteke terraria_license.exe in vklopa različice s spremembami z uporabo terraria.exe. Ali je nujno, sicer ne bosteV enem imeniku lahko shranite dva zaganjalnika. Ob vklopu se bo pojavila tudi redna različica igre, saj bo datoteka zamenjana. Zdaj veste, kako namestiti ModLoader na terarij. Na enak način lahko namestite pripomoček na katero koli drugo ustrezno igro. Moderator je na primer zelo priljubljen pri seriji GTA.


Piratska namestitev

Za tiste, ki niso kupili licencirane kopije in predvajanja prek piratske različice, je tudi priročnik v celoti uporaben. Edina razlika je pot do mape, v kateri je nameščen Terraria. Če je licencirana različica v privzeti mapi SteamLibrary, je "piratsko" mesto, kjer ste jo namestili. ModLoader se namesti na enak način. Razpakira arhiv programskih datotek in se kopira v korenski imenik in preden spremeni ime programa Launcher Terraria.

Kako namestiti Mod v ModLoader?

S samo namestitvijo programske opreme smo ugotovili, da zdaj gremo na namestitev sprememb. V tem primeru sta spodaj opisana dva načina:
  • Samodejna namestitev. V tem primeru je vse preprosto. Igro morate zagnati z zaganjalnikom, ki je bil nameščen s programom. Že v tem igralec mora izbrati, da mu je všeč sprememba in prenos. Po tem bodo samodejno nameščeni.
  • Ročna namestitev. Ta metoda je pomembna, če naletite na zanimivo spremembo, jo naložite na spletno mesto tretje osebe in jo želite sami namestiti v ModLoader. Potem morate kopirati mod datoteke invstavite jih v mapo ModLoaderr /Mods. Nahaja se v standardnem imeniku Windows, imenovanem "Moji dokumenti" v mapi Terraria. Nato zaženite izvirno igro in z vgrajenim modifikatorjem izberite želeno aplikacijo. Zdaj veste, kako namestiti ModLoader in uporabiti spremembe za igro Terraria s tem programom.
  • Sorodne publikacije