Orodje za popravilo karoserije avtomobilov. Orodje za izklapljanje

Popravila na karoseriji niso brez modernega orodja za ravnanje. Ali gre za popravek manjših deformacij v garaži ali za večjo obnovo resne škode v delavnici - bo le kvalitativno rešila problem le posebna oprema in potrošni material. Na trgu je orodje za popravilo karoserije avtomobilov predstavljeno v širokem asortimanu, tako v kompletih, kot v obliki ločenih prilagoditev.

Stojalo za vagone - osnova za popravilo

V pogojih delavnic je obvezna oprema delovnega prostora stojnica ali žig. To je platforma, na kateri se nahaja avto, kar omogoča enostaven dostop do delovnih površin. Glede na neposredni funkcionalni namen, stojalo vam omogoča, da pritrdite resne deformacije telesa s silo obremenitvijo.

Enota ima lahko različne značilnosti, med katerimi je največja masna obremenitev. Povprečno podvozje za popravilo karoserije sprejme avtomobile od 2 do 25 ton, kar je sprejemljiva vrednost za limuzine in kombilimuzine. Vendar pa SUV in več mikro-avtobusov s takšno platformo ne bodo popravljeni. Za takšne naloge je potrebna kabina z nosilnostjo 3 ton, posebno pozornost pa si zasluži tudi tip mehanizma moči, zaradi katerega poteka delovno delovanje.

Garnitura s pogonom

Klasični viličarji zagotavljajo opremo v obliki hidravličnih pogonov,ki se upravljajo ročno. To pomeni, da po določitvi avtomobila, operater klikne na ročaj in tako pomaga, da pripravi telo. Očitno je, da ima ta metoda vpliva omejitve zaradi fizičnih podatkov čarovnika. Zato se danes vse pogosteje uporabljajo pnevmatski hidravlični pogoni in avtomatizirani mehanizmi. Pnevmatska hidravlika ima nožno stikalo, ki s priključitvijo kompresorja poveča potencial obremenitve. Po drugi strani pa je avtomatizirano podvozje za popravilo karoserije in ne vključuje udeležbe upravljavca v delovnem procesu. Uporabnik potrebuje samo nadzor nad delovanjem preko posebne nadzorne plošče. Za primerjavo, če standardna hidravlična stojala zagotavljajo največji napor v območju 1-3 tone, pnevmatski in avtomatizirani sistemi popravijo obliko telesa pod tlakom do 10 ton.

Opremljanje stojala

Samo po sebi platforma iverne plošče brez funkcionalnih teles bo malo pomagala pri procesu ravnanja. Seznam njegovih izvršilnih enot vključuje bloke nape, stelov, dvigal, vitlov in drugih naprav. Vse so potrebne v določenih situacijah. Na primer, s pomočjo stropa se izvede sesalnik zgornjih površin telesa. Brez tega mehanizma ne more storiti, če boste morali delati s prevrnjenim avtom, ki je poškodoval streho. Obratno pa izpušna enota deluje učinkovito z dnom. Zahteva priključitev delovnih teles in postopek namestitve stroja na ploščad. V takih prireditvah deluje vitlo, vtičnica in hobiji za karoserijov obliki nihanja za pragove. Pomembno je poudariti, da se ne izbere samo stojalo glede na specifične lastnosti ciljnega avtomobila, ampak tudi funkcionalne enote. Ista vtičnica z vitlom ima svoje omejitve nosilnosti, ki jo je treba upoštevati.

Ročno orodje za ravnanje

Če se delovni odri bolj nanašajo na profesionalno opremo za razkol v motornih vozilih, so ročna orodja na voljo po ceni in za njihove delavce priložnosti za navadnega avtomobilista. Najpogostejša rešitev za manjše napake je kladivo, ki z manjšim posegom odpravlja manjše poškodbe. Ampak to je njegova izbira, da se odzove, da ne bi poslabšal problema. Priporočljivo je, da imate pri roki več kladiv različnih oblik in nujno modele z gumijastimi podlagami. Ne bo odvečno imeti ročno in hidravlično orodje za popravilo karoserije, ki je predstavljeno s pnevmatskimi strijami in črpalkami. To so kompaktne naprave, ki zahtevajo minimalen napor umetnika, vendar učinkovito vplivajo na deformirano področje. Tudi v garaži mora zagotoviti skupino Ključavničarji, ki bo omogočila opravljanje pomožnih nalog pri delu s kovinskim telesom.

Sestava univerzalnega kompleta orodij

Da ne bi iskali različnih pripomočkov za delo s telesom v asortimanu različnih proizvajalcev, je rave kupiti pripravljen komplet za urejanje površin avtomobila. Standardni komplet ponavadi vključuje enake hidravlične črpalke,dopolnjene z valji, adapterji in šobami za zavese. Za udarce so predvidene posebne plošče. Poleg tega dopolnjujejo osnovno opremo.

Strokovni sklop orodij za popravilo karoserije bo vključeval celotne sklope. Taki paketi lahko imajo tudi ločene sklope za varilne operacije.

Potrošni material in pribor

Ravnanje telesa le v redkih primerih je brez poškodb premaza za barve in laki. Zato je v okviru takšnih ukrepov potrebno uporabiti tudi sredstva za odstranjevanje, brušenje in polnjenje, da se odpre kovinska površina. Za te potrebe proizvajalci ponujajo avtomobilske zaščitne prevleke, zaradi katerih površina ni korodirana, dokler se ne dokonča kapitalno barvanje poškodovanega območja. Prav tako je treba upoštevati, da orodje za popravilo karoserije avtomobilov hidravličnega tipa lahko zagotovi priključitev kompresorske naprave z adapterji in generatorjem. To je tudi vredno poskrbeti vnaprej in izbrati opremo posebej za značilnosti določenega instrumenta.

Nianse izbire

Nobenega pomena ni, da bi vzeli orodje za namen. Nemogoče je napovedati, kako in s kakšno težo bo prišlo do škode. Priporočljivo je, da imate v garaži popoln komplet telesnih restavracij, ki je načeloma na voljo za delo v posebnih pogojih. Glavno pozornost pri izbiri je treba nameniti proizvajalcu in značilnosti orodja. Za zanesljive proizvajalceTemu lahko pripišemo Santool, Kraftool, Trommelberg in Matrix. Takšno orodje za popravilo karoserije avtomobilov je značilno za visoko kakovostne materiale, trajnost in funkcionalnost. Stane ga tudi ne poceni, vendar ne bo uspelo pri odgovornem poslovanju. Kar se tiče karakteristik, morajo ustrezati parametrom telesa ciljnega vozila. Upoštevajoč debelino kovine, dimenzije karoserije, geometrijsko konfiguracijo itd.

Zaključek

Ukrepe za ugotavljanje kršitev je treba začeti z jasnim razumevanjem naloge in tehnik njegovega izvajanja. Pogosto se zgodi, da se lastniki avtomobilov ob neuspešnih poskusih popravila obrnejo na servisne centre. V tem smislu je pomembno razumeti, kako bo konkretno orodje za popravilo avtomobilov pomagalo pri reševanju problema. Glavna stvar je, da najprej določite obseg škode, ki jo lahko odpravite z lastnimi rokami. Značilno je, da gre za majhne deformacije, ki jih lahko z domačimi pripomočki upravljajo kompleti pušk. Toda resna škoda je zaželena, da bi zaupali zaposlenim v delavnicah, opremljenih z bolj učinkovito in produktivno opremo za popravilo.

Sorodne publikacije