CSS-ogrodja za prilagodljivo oblikovanje

"Kje bomo naredili pas?" - je vprašal njihovo višino (film o Baronu Munchausenu), vendar se je vprašal, kajti on je sam odgovoril. Okvir je vedno dober, še posebej, če prihaja iz pomembnega razvijalca: kot škorenj s Cvrkutanja, temelj iz Zurb, ali češnja na čelu jelena, ki ga je skrbno zasadil isti baron. Vsi ogrodji CSS so dobri in praktični. Že samo dejstvo, da je znana narava ponovno pridobila na pomenu in se preselila na naslednjo pot do vseh enakih vrhov, pravi, da vprašanje - kje naj storim talij - še ni našlo končne odločitve in da je vrh, ki še ni bil osvojen.


Prilagodljiva postavitev: brskalniki in naprave

Internet je na voljo povsod in vedno, vendar le prek brskalnika. Samo z določeno elektronsko platformo. Vse druge možnosti ležijo zunaj vizualnega vmesnika. Brskalnik deluje v okviru zmogljivosti ene ali druge elektronske platforme: računalnik, prenosni računalnik, tablični računalnik ali telefon. Možne so tudi druge možnosti, vendar se imena najpogosteje uporabljajo.
V času, ko je "prevladovala" IE, ki po rojstvu ni imela absolutne dominacije in je bila konkurenca sprva budna, je bilo nekaj poskusov poenotiti. Ker proces proizvodnje računalniške tehnologije in mobilnih naprav ni mogoče nadzorovati, in razvoj brskalnikov se ves čas premika v demokratični smeri: vse se upravlja samo, kar povzroča naravne razlike in težave razvijalcem. Internetni prostor ne sprejema nobenih kolektivnih kmetij, skupnosti ali kibuc. In poleg tega, vseSkupnost navijačev in privržencev vseh instrumentalnih sredstev se nenehno selijo drug do drugega, izginejo in se ponovno pojavijo.


Seveda, ko je treba ustvariti sredstva za internetni prostor, potrebujemo bolj ali manj zanesljive razloge, namesto tresočih podpore vedno nestabilnega peska informacijske tehnologije. Izraza "adaptive", "rubber", "crossbrowser", itd. Sta prišla kot oznaka, kot simbol tega, kar bo službi omogočilo, da ne izgine, da bo izgledal enako in opravljal svojo funkcijo na kateri koli napravi, v katerem koli brskalniku.

Bootstrap z okvirjem CSS

Pomen in namen tega izdelka pri poenostavitvi dela programerja. Menijo, da je bil eden izmed prvih, je med najbolj naprednimi in zasluži splošno pozornost. V svoji sestavi:
 • rešetke, stebri, bloki;
 • šablone, fiksne, gumene in druge;
 • grafike, pisave in njihovi opisi;
 • upravljanje medijev, slik in filmov;
 • mize, redno oblikovanje, razvrščanje, nova funkcionalnost;
 • obrazci, registrska polja vnosa, sosednji dogodki, imena;
 • navigacija, zavihki, zavihki, strani, meniji, plošče;
 • opozorila, pogovorna okna, namigi, plavajoči elementi.
 • Ta okvir navaja večjo ustvarjalnost za programerja, ki uporablja to veliko razvojno izkušnjo iz Twitterja. Vse to je veliko, pomembno in zanimivo, vendar je treba vse to skrbno preučiti, preden bodo navedene funkcije postale dostopne razvijalcem.

  Zaganjalnik, njegovi privrženci in konkurenti

  Pravzaprav vsiokviri - HTML, CSS, javascript - to je znana trojica v različnih kombinacijah. Vsak predstavi razvijalcu drugačno kompleksnost razumevanja in potrebuje določeno količino časa za obvladovanje. Ampak, kot ne delite postopek gradnje na sprednji strani in na baskovski, in vse eno: od splošne besedne lupine, le um stranke (in potem, samo začasno) je zakrita s splošno verbalno lupino, vedno je cheppy-end - resnično življenje, prava naloga in obov \ t Njegova rešitev.
  Dejansko lahko razvijalec, oborožen s sistemom Bootstrap, Foundation, Kube, Semantic UI, Uikit, UniCSS, Maxmertkit, deluje po formuli 10/12 namesto formule 1`000 /100`000 (ročno delo) + faktor Pi. Figurativno gledano, CSS-ogrodja prihranijo čas za oblikovanje projekta iz neskončnosti ali velikega števila ur (ročno delo), do 10-12 ur za vsak projekt. Spomnimo se, da se mora pred rušenjem jajca, tudi s piščancem ukvarjati z njim, domnevati, da razvojna časovna razlika ne more izginiti, izgine med preučevanjem okvira, izbiro, kaj je treba sprejeti, in množico drugih začasnih stroškov, daleč iz razvojnega procesa. Izkušen razvijalec se bo strinjal, da je celo dan nemogoče narediti dostojno mesto. Človeška inteligenca deluje hitreje kot kateri koli računalnik, a zavestni del - zelo počasi in temeljito tehta vse, preden sprejme celo zelo preprosto rešitev. Količina in kakovost uporabljenega sodobnega orodja ni povsem nič za povedati in nič ne zagotavlja. Sodobno spletno mesto še zdaleč ni niz strani, ki prikazujejo prilagodljivo postavitev. Skrb je absolutnonobeno spletno mesto ne prikazuje, kako je njegov razvijalec pameten in kakšni so najboljši CSS okviri v njegovem arsenalu, temveč za izvajanje funkcionalnosti, ki jo zahteva stranka.

  Dejansko in dejansko

  je treba prilagodljivost prilagoditi - to je nedotakljivo pravilo. Razvoj osnov prilagodljivosti in križanja, disertacija o gumijasti postavitvi z analitičnimi zavihki z eno ali drugo vrsto gume - zanimiva lekcija, vendar ne več. Prilagodljivi CSS, HTML in JS ogrodja so perspektivni, vendar gledajo na kontekst, v katerem bi bilo to perspektivo treba upoštevati.
  Obstaja razumevanje potrebnega delovanja. Obstaja gotovost, da mora vir delati na računalniku in na pametnem telefonu. Vendar to ne pomeni, da je naloga prilagodljive postavitve pomembnejša od naloge izvajanja funkcionalnosti. Ne morete zahtevati od konja in od ponijev istega: potegnite isti trak z enakim uspehom. Nesmiselno je prenašati krompir tudi na koruzo (leteči stroj, zelo priljubljen v obdobju razvitega socializma), ko prihaja iz polja v skladišče z roko. Tukaj se bo spopadel tudi isti poni. Izraz "prilagodljivo" v domačem pomenu besede ne pomeni nujno nujne potrebe, da se nekaj stori, kot je bilo prej, drugje ali pod drugimi pogoji. Obstaja naloga in njena funkcionalnost, obstajajo različne platforme in naprave, na katerih bi morala delovati ta funkcionalnost. Če je cilj enakovrednosti procesov, oblikovanja in dialoga prava utopija, če je cilj pri reševanju naloge povsem druga stvar.

  Zgodovinski trenutek in možnost

  Programerjirazvijajo zelo hitro in po eksponentnosti so specifike stroke. Zamisel o programerju je vedno hitrejša od kateregakoli računalnika, zato je bilo, da bi ločili vmesnik od kode, odločeno intuitivno na začetku izgradnje informacijske civilizacije. Ampak, da se malo ločimo, je treba pravilno vedeti, kje se nahaja potrebna linija. Te tri točke (vmesnik, koda, obraz) so le del bistva informacij. Še vedno obstajajo dokazi in problem njihove predstavitve. To se lahko na prvi pogled zdi, da podatki in ogrodja CSS sploh niso medsebojno povezani. V bistvu je reprezentacija vedno določena ne samo s kodo, ampak tudi z dejstvom, da procesira in kako to počne, najprej v času.
  Odločiti se je treba za uporabo ogrodij CSS, izbrati eno ali drugo, ovrednotiti čas, porabljen za razvoj in primerjati njegovo funkcionalnost s tistim, kar je potrebno za rešitev problema, in to ne samo okvir, ampak samo dejstvo, da je problem v preteklost je spet postala pomembna. Pomembno si je predstavljati smer, v kateri poteka razvoj problema in njegova rešitev.

  O svetih, svetovanju in ocenjevanju načrtov

  V resnici, z razumevanjem vprašanja, komu se lahko verjame in kdo ne, kdo naj daje nasvete in kdo ne, problemi nikoli ne nastanejo. Toda v virtualnem prostoru obstajajo resne težave s tem. Vsak programer (bolj ekipa) nabira izkušnje. Ta izkušnja ima na tak ali drugačen način svoj okvir. Pred sprejemanjem vere nekoga drugega, čeprav zelo priljubljenega in čudovitega, se morate postaviti v položaj raziskovalca, ne pa tudi privrženca.
  Izkušnje kolegov niso nikoli temeljna podlaga za delo, zlasti na tako dinamičnem področju, kot je informativna, ampak dobra spodbuda za razvoj lastnega znanja in izkušenj. Tudi če ni bilo usojeno doseči nekaj, nič ne preprečuje, da bi se učili izkušenj drugih. V vsakem primeru so osebne izkušnje in izkušnje kolegov v specializaciji boljši od lastnih izkušenj, načrti iz tega pa bodo zagotovo bolj obetavni in realistični.

  Sorodne publikacije