Lifan X50 avto: lastnik izjave, specifikacije in funkcije

Kitajski proizvajalec avtomobilov Lifan je prvič predstavil svoj kompaktni crossover "Lifan X50" spomladi 2014 na avtomobilski razstavi v Pekingu. V začetku leta 2015 se je model pojavil na mednarodni avtomobilski razstavi v Moskvi. Prodaja teh avtomobilov v Rusiji se je začela poleti 2015. Kitajci so zelo navdihnjeni pri prodaji X60 in z dolgim ​​razmišljanjem začeli oskrbovati trg z mlajšo različico te linije. Poglejmo, kaj je ta kitajski crossover. Čeprav Lifan X50 ni čisto džip, ampak hatchback s povečano razdaljo. Avto je zgrajen na osnovi limuzine Cellya.

Crossover

Ne, na prvi pogled ne verjamem. Pragovi, zadnji in sprednji odbijač, kot tudi blatniki so zaprti z vložki iz črne plastike.
Na strehi so tračnice, vendar to ne pomeni, da je džip. Spomnimo: Avto temelji na limuzini s pogonom na prednja kolesa. Proizvajalec je skrajšal hrbet in rahlo dvignil telo nad cesto. Prostor je popolnoma off-road - 185 mm. Ampak za zaščito motorja - samo 162 mm. Drugi avtomobili imajo več možnosti.

Zunanjost

V zvezi z oblikovanjem so mnogi v zunanjosti avtomobila sposodili od drugih svetovnih znamk avtomobilov. Na primer, dovod zraka v sprednji odbijač je enak kot Ford EcoSport. Prednji regali in okvirji vrat so zloženi na enak način kot na Opel Mokki. Zadnji del spominja na Kia Sportage. Na splošno je dizajn precej srčkan. Obstajajo majhne poteze, ki so popolnoma izvirne in dobro shranjene. Zadnji odbijač izgleda precej dobroLifan X50. Ampak ta avto ne gre za njegovo zasnovo.

Podobni, vendar različni

Ta dva modela imata veliko skupnih elementov. So podobni v oblikovanju, zunanjosti, oblikovanju.
Da, oba modela imata enako klimatsko napravo. Vendar pa obstaja ena pomanjkljivost - to je majhna kazalniki in gumbi. Vendar klimatska naprava deluje zelo dobro. Še en majhen minus - klimatsko napravo lahko pomotoma vklopite ali izklopite. Pri preklopu prenosa naprej lahko roko zlahka dosežete do plošče.

Instrumentna plošča

Toda tukaj so različni elementi instrumenta. Preko svojega X50 so delali njihovi oblikovalci. Središče plošče je veliko in celo ogromne številke, ki kažejo trenutno hitrost. Okoli številk je tahometer. Izdelana je tako, da je takoj neopazna, kjer je rdeče območje. Celotna lestvica je narejena v rdečih odtenkih. Toda rdeča cona je še vedno tam. Začne se z oznako 6500 vrt /min.

Kazalniki količine goriva v rezervoarju in temperature hladilne tekočine so majhni, vendar zelo jasni - v temi in pri močni svetlobi so odlični za branje. Okoli glavnih naprav je veliko informacijskih kazalcev. Na primer, obstaja poseben kazalnik, ki kaže potrebo po spremembi prenosa. Obstajajo tudi kazalniki dela s polnim delovnim časom. Računalnik na vozilu prikazuje povprečno porabo goriva, predvideno kilometrino za preostanek bencina. Ampak tukaj je sprememba, ki je zelo neprimerna. Morate premakniti roko skozi volan in kliknite nana plošči. Vsi ostali samoupravni avtomobilski proizvajalci so že davno zapustili to idejo. Toda na Kitajskem je to precej normalno. Kar zadeva multimedijski sistem, je Lifan X50 opremljen z manj naprednimi firmware. Na njem lahko igrate igre ali se povežete z internetom. Hkrati ima X50 boljši prikaz, navigacijski sistem deluje dobro, tudi v Rusiji.

Salon

Na prvi pogled, v notranjosti avtomobila, je vse zelo lepo in lepo. Vendar pa je vredno vstopiti noter, saj iluzija takoj izhlapi. Poskusi, da bi se udobno, vodijo do dolgega in bolečega stola. Visoki potniki tvegajo glavo na stropu. Spuščanje sedeža ni mogoče. Kitajci so seveda zagotovili mikroopremo. Vendar pa lahko samo dvigne svoj fotelj.
Volan ima tudi nastavitev višine. Toda to ni zelo priročno. Ko je krmilo v najvišjem položaju, se prekriva večina armaturne plošče. Koleno stoji v ohišju volanskega droga. V tem primeru lahko stol premaknete le nazaj. Ampak kaj storiti s hrbtom stol? Če ga postavite v skoraj navpični položaj, potem glava pritisne strop. Če obrnete stol nazaj, se poravnajo roke, postane neprijetno voziti avto. V zvezi s pristankom kitajski strokovnjaki niso upoštevali nekaj. Dejstvo je, da je v Rusiji povprečni potencialni kupec rasti "Lifan X50" višji kot na Kitajskem. Enako neprijetno in visoko za potnike na zadnji vrsti. Sedel za stolom bojevnika se bo upiralkolena v prednjem delu hrbta. Širina kabine je precej velika in na tej značilnosti presega "Sellyu".


Kakovost gradnje

Pred nami, kitajski "Lifan X50". Mnenja o tem jasno kažejo, da je presenetljivo, da je montaža kabine dobro opravljena. "Sellya" tukaj izgublja. Tako limuzina kot križanka sta uporabljala enako poceni materiale. Toda elementi X50 so bolj primerni drug za drugega. Izjemoma je mogoče pragove dodeliti plastičnim prekrivalom in žico, ki se zatakne z zadnje strani voznikovega fotelja. Mogoče gre na stikalo na grelnem stolu - to spominja na nekakšen gospodinjski električni aparat. Tudi tesne plinske vzmeti vrat prtljažnika lahko pripišemo slabostim.
Vrata se dvignejo dolgo časa, nenehno jo želijo potiskati. Vendar se nič ne bo zgodilo - amortizerji se aktivno upirajo.

Prostor za prtljago

Prtljažnik je precej majhen za crossover - samo 280 litrov. Mimogrede, v limuzini "Sellya" je obseg prtljažnega prostora dvakrat večji. Zadnja stena tako v križišču kot tudi v limuzini je enako visoka. Vendar pa morate biti pozorni na potencialne kupce, da se zadnji sedež lahko v celoti vrže. To je velik plus za avtomobil, kot je Lifan X50. Ocene tistih, ki že imajo ta avto, pravijo, da je to priročna možnost. Toda obstaja minus. Če želite zložiti hrbet, morate hkrati pritisniti dve zapahi na obeh straneh. Ne bo prišel ven, ko zložen in celo tla, vendar je naslonjalo pade na kavč blazino tesno. Ob oblikovanju lahko dobite skupno prostornino 570 litrov.
Pod tlemi prtljažnika je rezervna polna velikost inpotrebna orodja za zamenjavo kolesa. Rezervno kolo je nameščeno s konveksnim delom navzgor. Če jo obrnete, lahko dobite še nekaj več prostora. Na primer, vstavite v poseben komplet za ceste, vključen v komplet, ko prodajate crossover "Lifan X50". Ocene lastnikov kažejo, da je to koristen sklop. Vključuje kompresor za pnevmatike, dvigalko, ključe, zeleni telovnik in žice.

Za mlajše in starejše občinstvo?

Tako X50 kot Sellya imata praktično enako opremo in polno težo. Osnova koles je praktično enaka. Vse je v isti platformi. Vendar pa je crossover bolj masiven, verjetno zaradi svoje višine. Razlika z limuzino je le 6 cm. Kaj je čudno: v limuzini lahko visoki ljudje udobneje prilegajo, v križnem prostoru pa je očitno manj v višini. Mogoče je X50 višji na očistku?
Toda kar zadeva pogon, so enaki limuzini, ki je v Lifanu X50. Preskus bo pokazal, kaj je ta avto sposoben, vendar je to kasneje. Da, oba avtomobila sta opremljena s 15-litrsko atmosfersko enoto z zmogljivostjo 103 KM. Na voljo sta dve različici prenosa. To je petstopenjski MECHANICS in brezstopenjski prenosnik variatorjev. Največji navor tega motorja je 133 Nm in je v območju od 3500 do 4500 vrt /min. Pri mestnih načinih je mogoče doseči in znižati maksimalno časovno obdobje, drugi menjalnik pa spremeniti v tretji že pri 1500 vrt /min. Motor se bo izvlekel. Če želite iti hitreje, morate močneje pritisniti na stopalko za plin - trenutek zelo naraščagladko Voznik v avtomobilu samo spredaj in opremi avto s polnim pogonom Kitajci ne bodo. Tudi na X60 ne bo. To so uradne informacije proizvajalca Lifan X50. Značilnosti se ne bodo spremenile v bližnji prihodnosti. Informacije, ki že hodijo po omrežju, so napačne. Vtisi o avtomobilu pokvarijo zavore. Seveda ne moremo reči, da ne manjkajo ali slabo delajo. Vendar se zdi, da je za zadostno upočasnitev potrebno močno pritisniti na pedal. Da bi se močno upočasnili, morate skorajda vstati na stopalko - in to je pomemben minus, upoštevajte povratne informacije lastnikov.

Dinamika

Preizkusna vožnja avtomobila je potekala na dobrih cestah na ozemlju Altaja, toda tukaj ni bilo mogoče razpršiti avtomobila. Motor se zelo počasi povečuje. In če je dvigalo pred nami, ga ne dvigne (hkrati je pedal za plin skoraj v tleh). To je avto za tiste, ki se nikoli ne mudi.
Včasih se zdi, da se pri vožnji na petem prenosu avto upočasni. Na "Celia" z enako močjo in kontrolno točko, z enako težo, nič takega. V mestnih razmerah lahko crossover obratuje pri nizkih vrtljajih. Ampak tukaj v pogojih poti se pospeši počasneje, in sicer "Lifan X50". Tehnične specifikacije to dopuščajo, vendar je morda nekaj narobe s Kitajci. Passport crossover pospeši do 100 km /hv 11 sekundah. "Sellya" doseže enako hitrost v 14 sekundah. V resničnem življenju je X50 bolj premišljen. Zanima me, ali bo ta avto sodobne mladine prijeten, saj z elegantnim dizajnomznačilnost dinamike v crossoverju je prav za upokojence.

Tehnični podatki

Za ruski trg je model na voljo z enim 15-litrskim atmosferskim motorjem in mehanskim ali variatorskim prenosom. Motor proizvede okoli sto konjev. Vzmetenje je enostavno, tako kot pri vsakem avtomobilu. Na sprednji strani proizvajalec opremlja avtomobil z neodvisnim vzmetnim vzmetenjem "McPherson". Za stojalom je neodvisno, tudi na izvirih. Največja hitrost na tem motorju je 160-170 km /h, poraba goriva pa znaša 65 litrov v mešanem ciklu.

Cene in opcije

Koliko stane Lifan X50? Kompleks Comfort bo stala 499 tisoč rubljev. V tej različici bo potencialni lastnik prejel dober varnostni paket. To je ABS, ESP. Zračne blazine - spredaj in s strani. Obstajajo zaklepanje ključavnice, pritrditev za otroške naslanjače. Kar zadeva udobje, je avto opremljen s klimatsko napravo, servo volanom, računalnikom na krovu. Na voljo je zadnji parktronic, pepelnik in vžigalnik. Obstajajo ogledala z električnim pogonom.
Salon, odvisno od kompleta, je lahko tkanina ali usnje (samo v stilu razkošja). Obstajajo mulkermo, električni paket, sprednji parkirni senzorji, nasloni za roke in nasloni za glavo. Kar se tiče multimedije, je to kasetofon, avdio priprave in celo 12 voltna vtičnica. V performansu "Laksher" je multimedijski sistem. Tak komplet je na voljo po ceni od 549 do 589 tisoč rubljev. V tem cenovnem razredu ni konkurence za ta avto.

Izdelujemo sklepe

Tako smo ugotovili, kaj kitajski crossover pregleduje, oblikuje, cene in tehnične specifikacije. Taavto ni primeren za sodobno mladino, ampak za mirno, nikjer v naglici, da ljudje za ta denar je dobra izbira. Tisti, ki so kupili tak avto, ne obžalujejo nakupa. Ker je cena avtomobila več kot na voljo. Za ta denar ne morete kupiti nič boljšega - samo "Lifan X50". Rezervni deli so poceni, avto je preprost, lahko rokujete z lastnimi rokami. Toda medtem ko trgovec ponuja dvoletno garancijo za vozilo.

Sorodne publikacije