Windows 10 Hitri začetek: Kako omogočiti in onemogočiti?

Veliko uporabnikov, ki so nekoč delali z operacijskim sistemom Windows XP, si zapomnite, da je bila v tej različici sistema v primerjavi s prejšnjimi spremembami uvedena veliko inovacij. Ena od teh je bila zmožnost ustvarjanja plošče za hitri zagon za izbrane uporabniške programe. Obstaja tudi način mirovanja namesto sanj. Potem so nekatere inovacije izginile. Nadalje je treba obravnavati vprašanja, povezana s hitrim zagonom sistema Windows 10 na splošno in kako ga omogočiti ali onemogočiti (v nekaj različicah). Toda začnimo z razumevanjem procesov, ki pripadajo hitremu začetku. Morda sta dva. In to bo o njih.


Hitri zagon Windows 10: Kaj je to?

V bistvu danes večina uporabnikov, ki delajo z računalniškimi sistemi, ki poganjajo deseto različico operacijskega sistema Windows, v hitrem zagonu razumejo samo izhod iz stanja mirovanja. Eksplicitna napaka! Dejstvo je, da je bilo v "ducatu" vrnjeno in tudi možnost aktiviranja hitrega zagona programov, ki v različicah sistema med XP in 10 ni.
Toda kaj je hiter zagon operacijskega sistema Windows 10 prav v zvezi s spanjem? Ne da bi se spuščali v tehnične izraze, jih je mogoče opisati na naslednji način. Ko potopite računalnik v ta način, se podatki programa in jedro sistema zapišejo v posebno datoteko hiberfil.sys. Pri izstopu iz tega načina se vsebina te datoteke takoj prenese v RAM, kar sistemu omogoča, da "zaživi" veliko hitreje kot pri uporabi spanja in vseh aplikacij (v delovnem stanju, v katerem so bili v trenutku aktivacije spanja.


Zakaj morate onemogočiti način hitrega zagona?

Toda zakaj bi potem v nekaterih primerih morali zapreti Quick Launch sistema Windows 10, če se zdi, da ima ta način take nesporne koristi? Bistvo je, da pri izhodu iz stanja mirovanja nekateri gonilniki (najpogosteje upravljajo programsko opremo za grafične vmesnike) lahko delujejo nepravilno in povzročajo konflikte na sistemski ravni, zato celoten sistem močno zamrzne. Včasih se to zgodi takoj po izstopu, včasih - po kratkem času. Zdi se, da lahko preprosto znova namestite ali nadgradite paket gonilnikov in problem bo izginil. Vendar, kot kaže praksa, je Windows 10 tak, da ne pomaga vedno. Poleg tega se pri deaktiviranju pospešenega zagona časovna razlika, ki bo potrebna za "uveljavitev sistema", poveča na zelo nizki ravni, in uporabnik je skoraj ne čuti.
Če se to zgodi, je najbolje, da ne uporabljate standardnih posodobitev gonilnikov, temveč namestite avtomatizirane programe, kot je Driver Booster. Morda bo to dalo želeni rezultat (vsi sistemski gonilniki, ki zahtevajo takšne postopke, se posodabljajo ali vrnejo, ne da bi uporabnik sodeloval v postopku namestitve ali posodobitve).

Deaktivirajte hitri zagon

Zdaj, neposredno o tem, kako onemogočiti Windows 10 Quick Launch, to storite tako, da uporabite oddelek za napajanje, kije v "Nadzorni plošči" (pogled mora biti preklopljen, da se prikažejo ikone, sam panel pa se pokliče s kontrolnim ukazom v ukazni vrstici Run). V prenosnih računalnikih je dostop do teh nastavitev veliko hitrejši z uporabo menija PCM na ikoni baterije v sistemski vrstici.
V oknu z možnostmi morate najprej uporabiti gumb za nastavitev napajalne točke in nato v hiperpovezavi v novem oknu konfigurirati trenutno razpoložljive možnosti.
Nato v razdelku z možnostmi zaustavitve preprosto odstranite potrditveno polje v vrstici za hitri zagon in shranite spremembe. Če način mirovanja ni nikoli uporabljen, ga lahko načeloma onemogočite z ukazom powercfg -h off ukazne konzole. Poleg dejstva, da bo mirovanje izklopljeno, bo datoteka hiberfil.sys izbrisana s trdega diska s sprostitvijo velikega prostora na disku. Po tem je v razdelku napajanja priporočljivo preveriti možnosti načina mirovanja, tako da kritična moč akumulatorja (za prenosnike) nima možnosti preklopa v stanje mirovanja.

Omogoči hiter začetek

Omogoči hitri zagon sistema Windows 10, kot razumete, lahko v istem razdelku naredite obratno operacijo. Vendar pa včasih pri vnosu ustreznih nastavitev možnost morda ni na voljo (preprosto ne obstaja).
V tem primeru se razlog lahko imenuje zaustavitev mirovanja (zgoraj opisana prekinitev je bila opisana). Tukaj morate ponovno uporabiti ukazno vrstico in jo v njej predpisati zgorajukaz, z nastavitvijo "on" (brez narekovajev) namesto "off" ali izvršitvijo ukaza powercfg /hibernate on, se bo ta možnost pojavila v nastavitvah trenutnega napajanja.

Ukrepi registra

Hitri zagon operacijskega sistema Windows 10 se lahko načeloma vklopi ali izklopi z nastavitvijo vrednosti ključev sistemskega registra, katerih urejevalnik se pokliče prek menija Zaženi z ukazom regedit.
Tukaj morate iti skozi vejo HKLM, nato pa prek direktorija SYSTEM in oddelkov za nadzor poiščite mapo Power, ki se nahaja v imeniku Upravljalec zvez. Na desni je parameter HiberbootEnabled. Vrednost parametra, nastavljena na nič, ustreza onemogočenemu hitremu zagonu, enota je vklopljena.

Orodna vrstica za hitri zagon v sistemu Windows 10: Aktiviranje

Nazadnje si poglejmo, kako aktivirati ustrezno ploščo, namenjeno hitremu zagonu programov, ki jih izbere uporabnik.
Najprej prek PCM-ja v prostem območju "opravilne vrstice" v meniju izberite razdelek panela in nato uporabite izdelavo nove plošče. Nato boste pozvani, da izberete mapo za hitri zagon.
V polju za ime mape morate napisati kratko lupino: Quick Launch in kliknite gumb za izbiro. Po tem se na desni strani opravilne vrstice po njih pojavi ustrezna plošča. V meniju PCM na ustvarjeni plošči morate deaktivirati točko popravljanja in počistite vrstice v opravilni vrstici, iskati in podpisovati gumbe.

Nastavitev plošče

Zdaj lahko aplikacije v operacijskem sistemu Windows 10 hitro zaženete s plošče, tako da povlečete ikone aplikacij na ploščo po vrstikako dodati bližnjice do standardne opravilne vrstice. " Dodate lahko tudi bližnjice do ustvarjene mape (običajno se nahaja v imeniku »Moji dokumenti«). Po izvedbi vseh potrebnih nastavitev lahko ploščo popravite, če jo premaknete ali zamenjate z elementi, ki jih ne potrebujete več. Koristno ga je uporabiti, vsakdo se odloči zase. Na splošno je ustvarjen popoln analog običajne "opravilne vrstice", ki ima le še eno lokacijo.

Namesto rezultata

Skratka, samo dejstvo, da je deaktivacija hitrega zagona potrebna samo, če ima sistem težave z mačka ob izhodu iz načina mirovanja. V času "zbujanja" ni bistvene razlike. Uporabnik ga preprosto ne bo čutil. Povečanje prostora z brisanjem datoteke, ki je odgovorna za shranjevanje nastavitev, je mogoče pripisati tudi spornim vprašanjem. Tudi pri aktiviranju hitrega zagona programov pri ustvarjanju dodatne plošče pospešenega zagona, tudi tu, ni posebej smiselna. Morda bo potrebno, dokler se vse ikone aplikacij v opravilni vrstici ne prilegajo in bodo skrite v hitrem zagonu. Prihranek prostora je edini plus. Torej, aktivirajte to ploščo ali ne, se mora uporabnik sam odločiti.

Sorodne publikacije