Grafični pospeševalnik NVidia GeForce 8400 GS. Značilnosti, potencial pospeševanja in seznam podprtih igrač

Nominalna naprava za serijo vhodnih naprav je pospeševalnik NVidia GeForce 8400 GS uporabil podjetje. Značilnosti adapter dovoljeno izvajati na svoji osnovi igralnih računalniških sistemov v ekonomskem razredu. Stroški takšnega računalnika so bili precej demokratični. Gre za ta model grafične kartice in bo še naprej govoril.

Značilnosti. Specifikacije. Njihove funkcije

Funkcije NVidia GeForce 8400 GS so kategorizirane kot vhodne naprave. Leta 2007 je ta pospeševalnik brez težav prehitel integrirano grafično kartico, vendar je bistveno slabši od zmogljivosti vmesnikov srednjega razreda. V središču te naprave je bil procesor G86, izdelan s tehnologijo 80nm. Ta je vključevala 210 milijonov različnih polprevodniških elementov in komponent.


Čip vsebuje 16 pretočnih video procesorjev, ki so delovali pri nazivni frekvenci 900 MHz. Poleg tega je GPU vključeval 8 TMU enot in 4 rasterizacijske module. Vsi nedavni elementi grafičnega podsistema so že delovali na frekvenci 450 MHz. Podsistem RAM je vključeval 256 MB. Temelji na DDR2 čipih z nominalnim delovnim pomnilnikom 800 MHz. Velikost MEMORY bus-a je bila 64 bitov.

Preskusna naprava

Značilnosti NVidia GeForce 8400 GS je ta pospeševalnik nominalno pripisala povprečni skupini grafičnih naprav. Zato se najbolj optimalno uporablja v povezavi z naslednjimi komponentami za vrednotenjeDejanska raven njegovega delovanja:
 • Mikroprocesorski Core 2Duo E6300.
 • Sistemska plošča na osnovi čipov P965.
 • Thermaltake Sonic Tower hladilnik.
 • RAM je vseboval 2 modula DDR2, ki sta delovala na 800 MHz.
 • Podpora za trdi disk 80 GB in vmesnik SATA.
 • Napajalnik z izhodno močjo do 500 W.
 • Igre. Zmogljivost

  Zdaj pa poglejmo, katere igre bodo na NVIDIA GeForce 8400 GS. Takšen pospeševalnik bodo samo zelo stari programi. Na primer, strategija korak za korakom Disaples II, Heroes III ali "Worms". Prav tako lahko takšen adapter obvladuje zelo stare različice Need For Speed, Half Life ali Quaqe. Sodobne igrače na takšnem "železu" ne bodo niti začele. Enako velja za zahtevne programe.


  Overclocking

  Overclocking Grafična kartica NVidia vam omogoča, da nekoliko povečate zmogljivost pospeševalnika. V ta namen je treba njegovo nazivno frekvenco povečati s 450 MHz na 540 MHz. Odstotek takšne manipulacije vam omogoča, da dosežete povečanje produktivnosti za 20%. Seveda zaradi tega obračanje tega pospeševalnika v igralno napravo ni mogoče, vendar je še vedno mogoče izboljšati stanje delovanja.

  Ocene

  Tehnične specifikacije in specifikacije NVidia GeForce 8400 GS jo postavlja kot pospeševalnik začetnega razreda. Z večino igrač v letu 2008 ta adapter ne more ravnati. Lastniki so zato poudarili izjemno nizko raven učinkovitosti tega video podsistema. Tudi energetska učinkovitost tega modela video pospeševalnika je še daleč od želenega.Poleg tega je bil v pospeševalniku samo eden - njegova vrednost.

  Zaključek

  Karakteristike NVidia GeForce 8400 GS so dovolile samo izvedbo takega pospeševalnika najenostavnejših nalog. Zdaj je ta naprava popolnoma zastarela. Zato je treba takšne računalniške sisteme zdaj nadgraditi.

  Sorodne publikacije