Kako ustvariti banner v Photoshopu: vodnik po korakih, nasveti za začetnike

Vsak od nas se vsak dan sooča z oglaševanjem, gledanjem televizije, sedenjem na internetu, zunaj, nakupovalnim centrom in še veliko več. V tem članku bomo govorili o eni izmed najbolj priljubljenih vrst oglaševanja - pasic. Ugotovili boste, kakšne so pasice, kakšne so njihove pasice in kako ustvariti banner v Photoshopu.

Kaj je banner oglaševanje

Banner oglaševanje - grafična podoba oglaševalske narave. Oglaševalske table na ulicah, ki se raztezajo nad trgovinami, slike na spletnih straneh, ko kliknete na to premik na drugo spletno mesto - vse to so pasice. Ulični transparenti so se pojavili že zdavnaj, ko ni bilo niti radia. Toda na internetu je razpoka leta 1994 in hitro začela pridobivati ​​popularnost. Do danes, nobeno podjetje ne more storiti brez oglaševanja, in zlasti, oglaševanje na internetu, in pasic - je eden od zelo učinkovitih orodij za promocijo blaga in storitev.


Katere vrste transparentov obstajajo

 • Zunanja oglaševalska zastavica. Izdelan je iz posebnega polivinilkloridnega filma, vinila, lateksa ali najlona. Gre za pravokotno platno različnih velikosti, na katerem so natisnjene oglaševalske informacije. Tiskanje poteka s tiskalniki velikega formata - risalniki.
 • Oglaševanje transparentov na internetu. Sprva so bile svetle, nepozabne slike, toda z razvojem tehnologije so se pojavile pasice z animirano vsebino, v obliki kratkega videa, ter interaktivne mini igre. V vsakem primeru je to oglas,ker vsebuje hiperpovezave, ki vodijo do določenega spletnega mesta. Tudi če ne kliknete na banner, bo informacijska slika oglaševalskega znaka še vedno v spominu.
 • Vrste internetnih pasic po metodah izvedbe

  Preden ugotovimo, kako ustvariti banner v Photoshopu, se bomo seznanili z različnimi načini za njihovo izvajanje.


 • Statični. Najenostavnejši banner je slika z vsebino oglaševanja. Velikost datoteke je majhna, zato se hitro naloži tudi pri počasni internetni povezavi. To je enostavno ustvariti banner v "Photoshop" in drugih grafičnih urednikov.
 • Animirano. Tehtajo jih nekajkrat bolj statično, v tem smislu se nalagajo počasneje, vendar se vržejo v oči uporabnika. To je veliko bolj zapleteno, da ustvarite tako oglaševalsko zastavo v Photoshopu.
 • Obogateno besedilo (obogateno besedilo). Pasica, podobno informativnemu članku iz grafične komponente.
 • HTML5 JS, flash animacija. To so pasice, ki so interaktivni mini programi. Na primer: različni testi, primitivne igre, vprašalniki. Kot lahko razumete, ustvarjanje takšne pasice v "Photoshopu" ne bo uspelo.
 • Določitev velikosti pasice

  Preden se naučite, kako ustvariti postavitev pasic v Photoshopu, morate določiti njeno velikost. Standardna velikost je 100 x 100 slikovnih pik. Najpogosteje uporabljena možnost je 468 x 60 in 234 x 60. Prva številka določa širino in drugo dolžino. Tako bo navpična zastavica velikosti, na primer 60 x 468 slikovnih pik. Zato je pomembno vedeti, kje boste postavili svoj banner.

  Iz česastart

  Tukaj smo ugotovili, da lahko ustvarite banner v Photoshopu tako velikih kot miniaturnih. Ampak to ni nujno, da pohiti in preden odprete program za ustvarjanje banner, kot v vsakem ustvarjalnem podjetju, morate ugotoviti, design in vsebino. Svetujemo vam, da to storite s papirjem in svinčniki. Najprej narišemo pravokotnik, pri čemer upoštevamo razmerja prihodnjega pasice. Prišli bomo do potrebnega besedila oglaševanja. Nato določite, kakšno bo ozadje. Nujnost pri risanju vsega tega ni dovolj, napisati samo zamišljeno besedo. Nato lahko povzamete, katere slike lahko vstavite in kam jih elegantno namestite, vključno z možnim logotipom blagovne znamke. Najverjetneje bo papir, ki ste ga prejeli, izgledal kot shematski načrt. Zaključna faza usposabljanja: Iščemo slike na internetu, ki ustrezajo vaši ideji. Pomembno je, da se spomnite avtorskih pravic, zato izberite slike za brezplačne vire.

  Izdelujemo lastno oglaševalsko zastavo

  Torej je vaša postavitev pripravljena. Zdaj pa pojdimo naravnost na glavni proces. V tem članku bomo naredili statično horizontalno velikost pasice 468 x 60 slikovnih pik in besedilo "iPhone 5. Prodaja ni priložnost" v programu Photoshop CS6.
 • Zagon programa. Ustvarjamo nov dokument z dimenzijami 468 x 60 slikovnih pik.
 • Ozadje bomo spremenili v modro, gladko pa v belo. To naredite tako, da v spodnjem belem kotu izberete barvo, nato pa izberite orodje Gradient Fill. Če želite uporabiti polnilo, pritisnite kurzor na eni strani krpe in, ne da bi ga spustili, povlecite na drugo strankonec Poskusite z različnimi možnostmi, dokler ne ugotovite, da vam ustreza.
 • Z naslednjo točko bomo vstavili sliko v iskalnik. Odprite jo v Photoshopu. Za začetek bomo povečali velikost slike pod pasico - izberemo zavihek "Slika" v meniju in kliknemo "Velikost slike". Nastavili smo višino 60 slikovnih pik, širina bo sorazmerna z zmanjšanjem. Zdaj morate ločiti sliko pametnega telefona od ozadja. Izberite orodje "Polygon Lasso" in izberite potreben prostor. Po tem premaknemo izbrano območje z ukazom "copy-paste".
 • Vstavite besedilo z orodjem "Besedilo". Prilagodite velikosti, izberite pisavo in barvo. Uporabite lahko že pripravljene predloge v slogu. Bodite pozorni na zavihek Plasti. Tam je vsak element bannera ločen sloj. Posamezne lastnosti lahko kopirate, brišete, spreminjate. Plast smo preslikali s sliko in drugo sliko premaknili na nasprotno stran platna. Ostaja samo, da shranite datoteko. Med shranjevanjem izberite format JPG, GIF ali PNG.
 • Vaša prva zastavica je pripravljena, samo jo morate postaviti na želeno mesto. Dejansko se je vse izkazalo za preprosto. To je bil uvodni članek za začetnike z minimalnim podrobnim navodilom za ustvarjanje pasice. Na internetu je veliko posebne literature in video vaj. Po nekaj dneh raziskovanja tega odličnega programa lahko ustvarite veliko boljše oglaševalske pasice. Prav tako je treba omenitida obstajajo podobni izdelki z enostavno funkcionalnostjo, kot tudi aplikacije, izdelane posebej za ustvarjanje oglasnih enot.

  Sorodne publikacije