Glavne vrste sporočil "Windows ne more dostopati" in tehnike odpravljanja težav

V primeru, ko poskusite odpreti datoteko ali mapo, ko tiskate dokument ali celo, ko zaženete določen program, sistem izda sporočilo, da Windows ne more dostopati do zahtevanega predmeta, pogosto pa naletijo na to. Kar se tiče odpravljanja takšnih problemov, je vse v celoti odvisno od temeljnega vzroka, ki je opisan v samem sporočilu. Poglejmo nekaj osnovnih možnosti za običajne situacije in rešitve, ki jim pomagajo popraviti.

Možnosti sporočil "Windows ni mogel dostopiti"

Sporočila o napakah te vrste lahko najdete več. Vse je odvisno od tega, kateri postopek naj se izvede v tem trenutku.


Glavne vrste napak, povezanih s pomanjkanjem dostopa, se štejejo za:
 • datoteke in mape;
 • naprave (vključno z omrežjem);
 • virtualni gonilniki;
 • Storitev Windows.
  Težave z datotekami in imeniki
  Verjetno vsak uporabnik naleti na situacijo, ko se pri poskusu odpiranja takšnih objektov pojavi sporočilo, da Windows ne more dostopati do datoteke, mape ali določene poti. . Sistem močno priporoča preverjanje celotne poti. Salt tukaj je, da se včasih tudi po brisanju datoteke in imeniki lahko pojavijo v Raziskovalcu ali na Namizju, čeprav v resnici niso v datotečnem sistemu. V takem primeru morate samo preveriti, ali je podan predmet,prek razdelka lastnosti na samem predmetu ali bližnjici. Najbolje je, da ga ponovno zaženete. Morda so takšne datoteke in mape ostanki izbrisanih programov, ki se bodo po ponovnem zagonu uničili.


  Če datoteke obstajajo, vendar je dostop do njih blokiran, se morate prijaviti v svoj račun ali ustvariti novega z ustreznimi privilegiji. V nekaterih primerih pomaga zagotoviti popoln dostop prek lastnosti datoteke ali imenika.
  Če je datoteka zaklenjena na sistemski ravni, se lahko v lastnostih prikaže gumb za odklepanje, ki ga želite klikniti.

  Kaj storiti brez dostopa do naprav?

  Eno najpogostejših sporočil je sporočilo, da Windows ne more dostopati do določene naprave. Najpogosteje to ne velja za notranje "polnjenje" vašega računalnika, zunanje naprave (tiskalniki, faksi, optični bralniki, pogoni USB itd.). Najlažji izhod iz te situacije je, da preprosto posodobite ali znova namestite ustrezen gonilnik. Za naprave USB boste morda morali znova namestiti gonilnike krmilnika USB.
  V primeru omrežnih naprav jih je treba ponovno povezati in izbrati zunanje naprave, ki niso s seznama, ampak ročno predpisati omrežne naslove, imena, pod katerimi so na spletu. Prav tako tudi to velja tudi za običajne omrežne mape. Včasih lahko sporočilo, da Windows ne more dostopati do naprave, velja tudi za nekatere navidezne komponente. Tako, na primer, zelo pogostoV delu glasbenega sekvencerja se uporablja paket gonilnikov ASIO4ALL, ki ga v sistemu ne prepozna kot gonilnik, in sicer kot navidezno napravo.
  Enako velja za navidezne gostitelje, ki lahko služijo kot mostovi za povezovanje dodatnih vtičnikov ali interakcijo z različno programsko opremo, ki ni neposredno povezana (na primer FL Studio ReWire).

  Napredne nastavitve dostopa do omrežja

  Če težave povzroča interakcija računalnikov, priključenih na lokalno ali virtualno omrežje, se pogosto eden od glavnih vzrokov imenuje omogočen dostop do gesla. Izklopiti ga je treba in pogledati obnašanje terminalov.
  Ena od najučinkovitejših rešitev je onemogočiti uporabo protokola IPv6 v lastnostih omrežne kartice. V tem primeru morate v dodatnih nastavitvah IPv4 na zavihku WINS nastaviti dinamično posredovanje IP-jev, če pa ste statični, omogočite možnost, da omogočite NetBIOS prek TCP /IP. Poleg tega, da izključite spontano pojavljanje 6 do 4 virtualnih adapterjev v ukazni ukazni mizi, morate izvesti niz netsh v 6to4 nastavljenem stanju onemogočen, če ste predhodno izbrisali vse take naprave v ustreznem krmilniku in po izvedbi popolnega ponovnega zagona sistema.

  Ne morem dostopati do namestitvenega programa za Windows: kako odpraviti težavo?

  Nazadnje, ena največjih težav se nanaša na situacije, ko uporabnik ne more namestiti nobene programske opreme. Sistem z zavidljivo trdnostjo poroča, da ne more dostopati do storitveWindows Installer.
  Kaj lahko to pomeni? Samo, da obstajajo težave v storitvi ali je v stanju izklopa (druga je bolj verjetna). Popravek je, da uporabite ustrezen razdelek (services.msc), se prijavite v parametre storitve in uredite zagonske parametre. Ročno zagonsko vrsto, ki je privzeto nastavljen, lahko pustite, čeprav ni nič strašnega, če se preklopi na samodejni način. Nato morate storitev zagnati s klikom na ustrezen gumb. Ponovni zagon sistema ni potreben.
  Če to ne pomaga in vam bo sistem povedal, da ne morete dostopati do operacijskega sistema Windows za namestitvene programe ali celo samodejno vključiti v sistem pomembne posodobitve za storitev, lahko ponovno registrirate tako, da v ukazni konzoli registrirate dve vrstici, deluje kot administrator:
 • msiexec /unregister;
 • msiexec /register.
 • Namesto naknadnega besedila

  je treba še dodati, da je to daleč od vseh situacij, v katerih se lahko pojavijo takšne napake, ampak le najbolj osnovnih. In v primeru zrušitev v vsakem primeru je potrebno na podlagi opisa napake sprejeti ustrezno odločitev o uporabljeni metodi odprave težav.

  Sorodne publikacije