Kako povečati predpomnilnik v operi. Dejanske metode za stare in nove različice brskalnika

Vsak spletni brskalnik ima poseben repozitorij za glavne elemente obiskanih spletnih strani. To je tako imenovani predpomnilnik in je ustvarjen za pospeševanje dostopa do pogosto uporabljenih virov. Zaradi dejstva, da brskalniku ni treba vsakič naložiti novih informacij s spletnega mesta, temveč le dobiti lokalno kopijo notranjega skladišča, je spletna stran sposobna zaganjati veliko hitreje. Vendar pa je količina skladišča v brskalnikih, vključno z brskalnikom Opera, omejena, in z aktivnim brskanjem po internetu bo hitro preobremenjena, kar bo zmanjšalo njeno učinkovitost. Zato so razvijalci zaradi udobja uporabnikov lahko spremenili velikost skladišča, ki ga je mogoče zmanjšati in povečati. V "Opera" predpomnilnika, kot pravilo, je urejena brez veliko težav, je treba le bodite pozorni na več značilnosti tega procesa.


Povečajte shranjevanje v starejših različicah brskalnika

V različicah operacije, ki je bila izdana pred februarjem 2013, se postopek za spreminjanje velikosti predpomnilnika izvede z uporabo menija nastavitev brskalnika. Do njega lahko pridete z uporabo tipk CTRL + F12 in tudi tako, da zaporedoma preklapljate iz glavnega menija v meni za nastavitve in na kartico Splošne nastavitve. Nato v elementu "Napredno" odprite "Zgodovina", kjer lahko prilagodite količino pomnilnika tako, da izberete več možnosti. Ta razdelek omogoča povečanje predpomnilnika v "Operi" in prilagoditev nastavitve omejitvese spomni s strani brskalnika - preko "Zapomni naslove" in spustnega seznama. Poleg tega je mogoče popolnoma onemogočiti storitve predpomnjenja (odstraniti oznako iz vrstice »Zapomni si vsebino obiskanih strani«) ali aktivirati dodatek, samodejno počistiti skladišče po tem, ko je brskalnik zaprt.


Če se pojavi vprašanje, kako povečati predpomnilnik v operi, vendar je operacijski sistem nameščen na trdi disk z majhno količino, potem vse te manipulacije pogosto negativno vplivajo na delovanje sistema. Z razširitvijo skladišča uporabnik izgubi dragocene megabajte, po drugi strani pa bo ustvarjanje majhnega predpomnilnika za namen tega zelo prostega prostora, ki bo prihranilo vse prednosti predpomnilnika, hitro izničilo. Brskalnik ne bo nikoli shranil podatkov. Preostanek ali odstop ali prenos skladišča na drug disk.

Kako povečati predpomnilnik brskalnika Opera WebKit

V starejših različicah Opera je bilo povečanje predpomnilnika dokaj preprost postopek. Toda od leta 2013, ko je Opera Software popolnoma opustila stari motor v korist WebKita, je bila funkcija prilagajanja glasnosti predpomnilnika na disku brskalnika sploh odstranjena in celo klic skritih nastavitev iz naslovne vrstice ne daje rezultata. Vendar pa je bila priložnost: za povečanje predpomnilnika v novi "Opera" je mogoče z uporabo ukazov ukazne mize, ki so vnesene v lastnosti bližnjice v enem od polj. Postopek je naslednji:
 • Uporabite kontekstni meni, da pokličete lastnosti bližnjice brskalnika.
 • Na zavihku »Bližnjica« spustite kazalko na vrstico »Predmet«, kliknite na polje, nato preskočite prostor innatisnite dva presledka skozi prostor: -disk-cache-dir = "pot do imenika s podatki" -disk-cache-size = 1073741824.
 • Tukaj, na primer, določen obseg predpomnilnika diska enako 1 GB. Vendar je treba ta obseg določiti v bajtih, sicer program preprosto ne razume, kaj se od njega zahteva. Za izračun zahtevane vrednosti lahko uporabite kateri koli spletni pretvornik.
 • Preverite, ali so spremembe pravilne in kliknite OK.
 • Ponovno zaženite brskalnik, če je bil odprt.
 • Onemogočanje predpomnilnika Opera

  Pogosto se pojavijo situacije, ko je treba popolnoma onemogočiti predpomnjenje strani. To je najpogosteje posledica prometnih omejitev pri uporabi mobilnih modemov ali drugih omejenih povezav. V starejših različicah lahko izvedete to operacijo, kot bi povečali predpomnilnik v operi ali jo počistili, lahko v istem meniju. Za brskalnike, temelječe na WebKitu, kjer takšne nastavitve uporabnikom sploh niso na voljo, se vse opravi z lastnostmi bližnjice z istim ukazom, le obseg uporabljenega prostora mora biti omejen na največ 1 kilobajt. Če ga morate samo očistiti, lahko to storite tako, da odprete zgodovino brskalnika.

  Delo s pogonom SSD

  Mnogim uporabnikom so znani primeri pretiranega beleženja podatkov brskalnika na disku. Veliko mitov o relativno kratkem življenjskem ciklu trdih diskovnih pogonov še vedno ne vznemirja enega samega uma. Zato je velik del uporabnikov, ki so postali srečni lastniki SSD pogona, poskusili prebratigrozljive zgodbe na internetu, povečajo varnost nove naprave, optimizirajo vse, kar lahko. Sodobni polprevodniški pogoni so hitrejši od trdih diskov, hkrati pa niso podrejeni njihovi zanesljivosti, kar potrjuje več kot ducat testov. Zato vse operacije za prenos predpomnilnika brskalnika iz ssd na trdi disk zdaj ne vodijo v nič drugega kot do izgube hitrosti interakcije med brskalnikom in uporabnikom operacijskega sistema.

  Sorodne publikacije