Zažene mikrofon: vzroki in ukrepi

Pogosto se uporabniki računalnikov soočajo s problemom, ko se potegne mikrofon. Razlogi, zakaj se to zgodi, je pravzaprav ne toliko, in vse jih je mogoče šteti dobesedno na prste ene roke. To je točno to, čemur bo namenjen ta članek. Poleg analiziranja vzrokov vam bomo povedali tudi, kako odpraviti težavo in kako normalno izklopiti mikrofon.

Slab kontakt

Prvi razlog, zakaj je potegnjen mikrofon, je slab stik med priključitvijo. Torej, ne glede na to, kako banalno se sliši, pa vtiča v konektorju ni mogoče povezati do konca, kar povzroči piskanje.
Včasih pride do slabega stika zaradi dejstva, da je priključek za povezavo zelo "pretresen", in vtič, kot je "obešen". To vodi tudi v nastanek hrupa in sikanja. Težave ni vedno lahko rešiti. Če, na primer, vtič ni priključen na konec, ga je enostavno popraviti, če pa je priključek v "rozboltan", bo težko upogniti stike. To je povsem resničen primer, ko ste morali vtakniti konektor v nov.


Visoka občutljivost

Zakaj je mikrofon spit? Drugi razlog je napačna nastavitev pridobitve in občutljivosti. Praviloma se pri povezovanju mikrofona na te parametre praviloma posveča le nekaj uporabnikov, vendar zaman. Za občutek in glasnost mikrofona je odgovoren občutljivost in ojačanje, na kateri razdalji pa bo zajel zvoke. Seveda so to po eni strani koristne nastavitve, po drugi pa -Odgovorni so za videz neprijetnega buzz, piskanja, razpok in drugih nenavadnih zvokov.
Da bi odpravili to težavo, morate narediti nekaj preprostih korakov:
 • V sistemski vrstici (spodaj desno) blizu ure je ikona v obliki zvočnika. Z desno miškino tipko kliknete nanj in v spustnem meniju "Snemalnik" izberite.
 • V pojavnem oknu morate izbrati priključeni mikrofon, z desno miškino tipko kliknite in izberite "Lastnosti".
 • V drugem oknu morate iti na zavihek "Ravni". Na voljo bodo 2 drsnika - "Mikrofon" in "Gain". Drugo točko lahko nastavite trenutno na 0, toda z možnostjo "Mikrofon" boste morali "igrati". Vrednost mora biti nastavljena neodvisno, dokler sikanje in tujci ne izginejo.
 • Nepravilen format

  Nepravilen format zapisa je tudi eden od razlogov, zakaj se upravlja z mikrofonom. Morda se zdi, da bo vrednost mikrofona višja kakovost le v prid, vendar ni. Praksa kaže, da je višji format snemanja, več tujih zvokov in zvokov.


  Problem lahko odpravite dobesedno v minuti. To morate storiti enako kot v prejšnjem odstavku, toda namesto zavihka »Ravni« se morate vrniti na zadnjo »Dodatek«. Tam, iz spustnega seznama, morate nastaviti "pravilen" format, v katerem ne bo šokiranja. To je običajno eden od prvih treh formatov.

  Nastavitev zvočne kartice

  No, zadnji razlog, zakaj je žrebecmikrofon - napačne nastavitve za zvočno kartico. Če vse zgoraj navedene metode ne pomagajo odstraniti siktanje, potem je težava v nastavitvah "slišnega". Običajno imajo vse zvočne kartice ločen gonilnik in posebno programsko opremo za upravljanje in nastavitev nastavitev. Privzete nastavitve niso vedno pravilne, zato se lahko na mikrofonu pojavijo zvoki tretjih oseb.
  Kaj naj storim, če se mikrofon vrti zaradi napačnih nastavitev zvočne kartice? Popravi jih! V ta namen pojdite na sistemski pladenj in tam poiščite aplikacijo zvočne kartice. Ponavadi se imenuje Realtek. Nato s pomočjo dvojnega klika odpremo aplikacijo. V oknu morate takoj odpreti del nastavitev mikrofona. Za nastavitev glasnosti posnetka bo odgovoren drsnik. Tukaj je njegova nastavitev in bo moral eksperimentirati, dokler šume, ozadje in drugi zvoki ne izginejo. Priporočljivo je tudi, da nastavite kljukice proti parametrom za odpravo odmeva in zmanjšanje hrupa. "

  Sorodne publikacije