Virus-maimer: kako najti in odstraniti

Le malo uporabnikov lahko zagotovi svojo napravo s popolno varnostjo. Da bi v celoti zaščitili operacijski sistem pred hekanjem in različnimi zlonamernimi programi, je pred kratkim postalo težje. Zaradi brskanja po internetnih virih in prenosa sumljive programske opreme je računalnik vedno v nevarnosti. Seveda je v tem trenutku veliko število različnih vrst virusov, danes pa se bomo poglobili v tem, kako najti in odstraniti virus-maimer. Treba je omeniti, da ta malware ni šibek. Potrebno je malo truda, da bi ga odkrili in izkoreninili iz sistema.

Čarovnik za virus ima določen izvor in namen. Ta članek bo preučil postopek, kako ga odkriti, in ga nato odstranil iz računalnika.

Kaj je dani virus?

Preden lahko odstranite virus-črv iz računalnika, morate ugotoviti njegovo naravo in škodljive učinke, ki jih ima na vašo napravo. Več informacij o tem boste izvedeli, lažje boste preprečili, da bi večkrat udarili v računalnik.

Ponavadi uporabniki mislijo, da bo pravilna stvar preprosto ponovna namestitev operacijskega sistema, vendar v tem primeru ni potrebna. Uporabiti morate programsko opremo tretjih oseb in uporabiti nekaj nasvetov, ki bodo obravnavani spodaj. Virus-maimer lahko imenujemo nekakšen trojan. Najpogosteje pride do vaše naprave z zlonamernimi datotekami, kasneje pa začnejo vedno večprenesite centralni procesor pc. Sčasoma zlonamerna programska oprema odvzame vse vire, ki so na voljo v vaši napravi. Ustvarjalci te vrste virusov zaslužijo kriptologijo s pomočjo vašega bitcoin, ki se lahko v prihodnosti zamenja za pravi denar. Poleg vseh zgoraj opisanih dejanj ima lahko virus-čarovnik enak učinek na osebni računalnik kot katera koli druga zlonamerna programska oprema:
 • ukrade podrobnosti denarnic, bančnih kartic in socialnih omrežij.
 • Uniči OS.
 • Zaradi tega je računalnik bolj dovzeten za penetracijo drugih virusov .

  Kako zaznati virus-maimer?

  Ko dobite predstavo o samem virusu in kakšno dejanje daje vaši napravi, se lahko obrnete na vprašanje, kako jo lahko odkrijete. Najlažji način za to je pogled na celotno stanje in obnašanje operacijskega sistema v nekaterih primerih. Pogosto lahko takoj odkrijete prisotnost virusov te vrste, kot je na primer sovražnik. Okuženi osebni računalniki bodo zelo opazni "lagayut" ali pa samo upočasnili. To lahko služi kot prvi zvonec, ki ga je napadel virus. Vendar pa so te razmere vidne vsem trojancem, in ne samo tistim, ki so jih naredili.

  Nato morate preveriti stanje upravljalnika opravil. V primeru prodora virusa v njem bodo neznane vrstice, ki močno vplivajo na delovanje računalnika. Ni nujno, da bodo procesi sumljivinaslov. Obstajajo primeri, ko hekerji prikrivajo delujočo programsko opremo po običajno uporabljenih programih. Torej, namesto da bi se zagnal trojanca v upravitelju opravil, lahko vidite procese, kot so steam.exe ali chrome.exe. Najbolj opazen vpliv na okužbo imenovanega virusa je, da je osrednji procesor osebnega računalnika vedno zelo obremenjen. To je mogoče odkriti tako, da onemogočite vse programe drugih izdelovalcev in tudi po ponovnem zagonu naprave. Odstotek vključenosti CPE, ko je okužen z virusom, bo v razponu od 90 do 100%. Prav tako lahko med računalnikom slišite zelo glasno delovno video kartico.
  Če imate znake, ki so bili opisani zgoraj, potem lahko rečete, da je bil PC dovzeten za virusni napad in da je postal tako neprijeten kot sovražnik. In če ga ne odstranite kmalu, boste trpeli zaradi velikega števila lagun, kasneje pa bo prišlo do škodljivega vpliva na sestavne dele zaradi stalnega pregrevanja. Zdaj, ko ste se naučili, kako najti čarovnika za virus, ga lahko začnete odpravljati.

  Priprava za odstranitev virusa

  \ t
  Če želite natančno reči, da ima računalnik lahko virus zlonamerne programske opreme, ne bo dovolj več manifestacij programa Trojan. Da bi to naredili, je najbolje uporabiti posebne programe za zaznavanje vse zlonamerne programske opreme, ki je v vašem računalniku. Priprava na čiščenje računalnika mora potekati z veliko pozornostjo, da učinki vaših dejanj ne bodo poslabšali situacije.

  Prva stvar, ki se stori z vsemi dejanji, povezanimi s sistemskimi datotekami, je kopiranje vseh pomembnihdatotek na drug medij (bliskovni pogon ali zunanji trdi disk). Bodite prepričani, da kupite ali prenesete protivirusni program in programsko opremo, ki bo skenirala računalnik pred virusi. Najbolj vsestranski antivirusi so Doctor Web in NOD32, CCleaner in SpyHunter pa so primerni kot pomožni programi. Čeprav brez zadnjih dveh lahko to storite. Res je, potem verjetno ne boste mogli popolnoma očistiti naprave od zlonamerne programske opreme narave. Poleg zgoraj navedenega, bi bilo lepo, če bi dobili disk z operacijskim sistemom. V procesu odstranjevanja virusov ga ne boste potrebovali, vendar je še vedno bolje imeti možnost rezervne kopije v primeru poškodb sistemskih datotek sistema Windows. Zdaj se boste morali osvoboditi nekaj ur in začeti čistiti računalnik pred virusom Bitcoin-Mayer.

  Izogibanje napakam

  Prva stvar, ki jo je treba storiti, je, da se izognemo vsem situacijam, v katerih sistem ne more prikazati virusa. Najprej zaustavite vse programe, ki se izvajajo v ozadju. Manj bo procesov, tem bolje.
  Zakaj to potrebujete? Kot smo že omenili, je virus, ki smo ga opisali, prikrit z drugimi pogosto uporabljenimi programi. Toda če ga zaprete, bo veliko lažje videti škodljivo programsko opremo na seznamu potekajočih procesov. V idealnem primeru bi morali imeti v računalniku samo dva programa - to je protivirusni program in center za nadgradnjo za Windows. Vsi upravitelji prenosov, brskalniki in drugi programi v ozadju morajo biti zaprti in ne vključeni med celotno izdajo virusa.

  Odkrivanje virusa

  \ t
  Zdaj lahko pojdite na toodstranite virus-maimer. Kako ugotoviti, ali je v računalniku prisotna zlonamerna programska oprema? Na primer, na način, opisan prej, manifestacije v operacijskem sistemu. Tudi za odkrivanje virusa, ki je sposoben kakršnega koli modernega protivirusnega programa. Če želite to narediti, izberite globinski gumb za preverjanje in počakajte na rezultat. Vse sumljive ali okužene datoteke lahko »ozdravi« s protivirusnim programom. Toda v primeru Mayerja ta metoda ne deluje vedno. V našem primeru jih je treba samo izbrisati.

  Odstranjevanje grožnje

  Dobro je razmisliti, katere priložnosti so se pojavile v vašem operacijskem sistemu. To se je morda zgodilo po prenosu katere koli datoteke ali igre. In najpogosteje je res. Zato je vredno iskati okuženo aplikacijo in jo samo odstraniti. Običajno virus, ki ga opisujemo, pride do vašega računalnika s prenosom piratskih iger in programov z uporabo torrenta. To se lahko zgodi tudi z upravitelji prenosov ali spletnimi igrami. Predvsem to vpliva na izdelke GameNet. Vredno je preprosto znebiti se vseh potencialno okuženih programov in šele nato nadaljevati vojno z računalniško "okužbo".

  tekoči procesi

  Zdaj bomo delali z upraviteljem opravil Windows. Pojdite na to v meniju »Start« in pojdite na zavihek »Procesi«. Ker ste zaprli vse zagnane programe in igre, boste lažje našli čarovnika. Vredno je pogledati, koliko računalniških virov poteka. Če je odstotek vključenosti CPUveč kot 20%, potem je najverjetneje naš virus. Kaj storiti po odkrivanju? Samo desno tipko miške kliknite na postopek in izberite "Finish". Potem se strinjate, da bodo po tem, ko bodo zaprti, neshranjeni podatki izgubljeni. Zdaj čarovnik ne bo zavzel vseh sredstev računalnika, da bi dobil kriptovalyat, ki gre hacker.

  Končno čiščenje

  Obrnemo se na zadnji korak, kako obravnavati virus Bitcoin-Mayer. Ko je vse zgoraj navedeno opravljeno v računalniku, se lahko obrnete na programe pomoči. To je najbolje za CCleaner, Doctor Web, CureIT ali SpyHunter. Z njimi je vse zelo preprosto - morate jih postaviti na skeniranje sistema in počakati na konec postopka. Nato se bodo nevarne datoteke in programi »ozdravili« ali odstranili iz računalnika. Po mnenju uporabnikov, ki so se borili z Maynerjem, se CureIT iz Doctor Web uspešno spopade z virusom, saj bo po njegovi uporabi zlonamerna programska oprema za vedno izginila.

  Zaključek

  Čarovnika za virus ni težko odstraniti. Lahko se ga znebite z zgoraj opisanimi metodami. Potrebno je samo prenesti potrebno programsko opremo na internet in začeti z delom. Proces odstranjevanja takšnega virusa, kot čarovnik, od vas ne zahteva posebnega znanja. Preneseni programi bodo opravili vse delo za vas, in to ne bo trajalo več kot eno uro.

  Sorodne publikacije