Recycler: Kaj je virus in kako ga odstraniti?

Virusi danes obstajajo toliko, kolikor jih ne štejemo. Nekatere od njih so lahko precej nevarne, vključno s tistimi, ki temeljijo na izmenljivih napravah, blokirajo dostop do njih in nato prodirajo v sam operacijski sistem. Tako na primer na tak način deluje virus Recycler na bliskavici v skriti obliki. Pogosto je nemogoče odstraniti standardne metode. V nadaljevanju si poglejmo, kako se znebiti te nevarnosti, če je prisotna na USB-mediju. Glavni poudarek bo na ročnem načinu, saj ga protivirusne zaščitne naprave včasih ne morejo nevtralizirati.


Grožnja Recycler: Kaj je to?

Glede na to grožnjo v smislu njene začetne lokacije na pomnilniških napravah USB, je takoj mogoče opaziti, da je prvi znak okužbe prav blokiranje dostopa do naprave. Ko uporabljate isti dvojni klik, sistem začne izdajati obvestila, da je prišlo do napake pri dostopu.
Včasih se datoteke in mape, shranjene na mediju, lahko prikažejo v upravitelju datotek, ko pa jih poskušate odpreti ali celo preprosto izberete, se prikaže sporočilo, da iskanega predmeta ni mogoče najti. V samodejnem varnostnem kopiranju in upravitelju opravil se med aktivnimi elementi pojavijo nepojasnjeni procesi, kot so cbtww.exe ali fpewkqk.exe, kar v končni fazi vodi do neverjetno povečane obremenitve sistemskih sredstev (tudi sistem pogosto »povsem« leti in potem ga morate popolnoma ponovno namestiti). Včasih pa virus lahko prikrije in se procesirazaupanja vredni programi so vzorec Opera.exe ali v sistemskih procesih svchost.exe. V tem primeru morate pogledati prenos CPU-ja in določiti lokacijo komponent, ki so odgovorne za te procese, prek menija PCM in jih dokončati, če se izkaže, da povzročajo dvom.


Tukaj imamo Recycler virus. Kaj je to, upam, malo jasno. Zdaj pa nadaljujte s praktičnimi koraki, da bi iz te nevarnosti dobili sistem.

Kako odstraniti virus recikliranja: prejšnji koraki

Ker je grožnja aktivirana samo, ko poskušate dostopiti do izmenljivega medija, z nastavitvijo njegovih izvedljivih elementov v zgornjih delih sistema, se jih morate najprej znebiti. Za začetek v upravitelju opravil izpolnite vse aktivne procese, v katerih namesto imena obstaja nesmiseln niz znakov.
Po tem morate vstopiti v razdelek AutoStart in odstraniti kljukice vseh sumljivih storitev. V operacijskem sistemu Windows 10 se zavihek Samodejno varnostno kopiranje nahaja neposredno v Upravitelju opravil, v spodnjih različicah pa se nahaja v sistemskem konfiguratorju, ki ga v meniju Run zažene ukaz msconfig. ) Spreminjanje atributov prikaza datotek
To je nenavaden virus Recycler, zdaj pa si poglejmo, kako se ga lahko v celoti znebite. Skriti predmeti.
Tako je najprej v "Raziskovalcu"uporabiti morate meni Pogled, ki določa prikaz skritih datotek in imenikov. Vendar pa je še prezgodaj za veselje. Da, komponente virusa so vidne (mapa RECYCLER in avto-start datoteke Autorun.inf), vendar preprosto ne bodo izbrisane, ker imajo ustrezno zaščito.

Ročno odstranjevanje sestavin virusa

Toda kako potem odstraniti vse sestavine grožnje? Datoteka Recycler na napravi morda manjka, zato bi se morali znebiti samo glavnega imenika in komponente AutoStart. Tukaj lahko uporabite standardni "Beležko", vstavite črto atributov -h /d /s in shranite ustvarjen dokument pod katerimkoli imenom z ročno namestitvijo BAT podaljška. Zdaj morate zagnati to datoteko. Po začetku se bo pojavilo okno ukazne konzole, ki se bo samodejno izklopilo po izvršitvi ukaza v dokumentu. In zdaj samo iz bliskovnega pogona lahko varno odstranite zgornje elemente.
Za poenostavitev dejanja lahko uporabite mali pripomoček NexusFile kot upravljalnik datotek, ki lahko prikaže komponente virusa in jih samodejno odstrani iz zaščite. Za prikaz datotek in imenikov uporabite kombinacijo Alt + Z in popolnoma odstranite elemente virusa po izbiri - Shift + Ctrl + D.

Skeniranje s prenosnimi orodji

Tukaj je kratek povzetek vsega, kar je povezano z virusom Recycler. Kaj je ta grožnja? To je zelo nevaren applet, ki lahko najbolj kritično vpliva na sistem. Da bi bili popolnoma prepričani, da je grožnja odstranjena, v vsakem primeru, po vseh zgoraj opisanih dejanjih, je bliskavica vrednapreverite nekaj prenosnih programov za skeniranje Dr. Web CureIt !, čeprav ga lahko uporabite na prvi stopnji, če želite. Vendar, če ne dokončate vseh virusnih procesov vsaj v istem "Upravitelju opravil" in ne onemogočite komponent virusa v samodejnem zagonu sistema, ni vedno potrebno čakati na popolno odstranitev. Zato je bolje uporabiti tehniko ročne nevtralizacije. Vsaj za vedno zagotavlja popolno in nepopravljivo uničenje te nevarne grožnje.

Sorodne publikacije