Avto "Volvo XC90": lastnik komentarji, specifikacije in značilnosti

Volvo je zelo zanesljiv avto. So izjemno priljubljeni zahvaljujoč trdnemu ohišju in motorjem z viri. Ti stroji se pogosto uporabljajo v različnih regijah Rusije. Naj kupim tak avto na "sekundarnem trgu"? Poskusimo odgovoriti na to vprašanje na primeru "Volvo XC90". Lastnik povratne informacije, specifikacije, prednosti in slabosti, si oglejte naš današnji članek.

Opis

"Volvo XC90" je srednje velik SUV s pogonom na prednja kolesa ali s štirikolesnim pogonom.
Prvič je bil ta avto predstavljen na avtomobilskem salonu v Detroitu leta 2002. Serijska proizvodnja tega crossoverja je trajala 13 let.

Oblikovanje

Avto ima klasično, diskretno obliko. Spredaj so zaobljene luči za luči in kratek odbijač, spodaj so plastična zaščita in majhni meglenki. Rešetka hladilnika je integrirana v pokrov. Kot navajajo lastniki, ima "Volvo XC90" skromno zasnovo. Avto je nastal kot odgovor na "xx-peti". Vendar pa je slednja zelo živa zasnova. "Volvo" je tudi v teh letih precej zastarel. V letu 2012 je švedski proizvajalec izdal posodobljeno različico SUV "Volvo XC90".

Povratne informacije lastnika navajajo, da se avtomobil ni bistveno spremenil od zunaj. Oseba, ki ni ljubitelj švedske blagovne znamke in ne opazi sprememb. Med globalnimi spremembami je večja maska ​​hladilnika in oblikovanje odbijača. Slednji je postal obarvanv nekaterih različicah v celoti v barvi telesa. V drugih telesnih konturah ostanejo nespremenjene. Kaj pa crossover "Volvo XC90" pregledi? Lastniki so večkrat omenili dejstvo, da ima "Šved" trdno telo. Kakovost LKP je visoka. Tudi globoke praske se lahko polirajo brez slikanja. V primeru nesreče se kovina močno upogiba. Volvo XC90 je eden najvarnejših SUV na svetu. Tudi lastnikove izjave kažejo na korozijsko odpornost telesa. Za tako dolgo časa, ta "Volvo" ni zajeta z "grozhiki" in "hrošči". Na sekundarnem trgu lahko najdete veliko dobrih, ne gnilih kopij.

Mere, zračnost

Avto ima velike dimenzije. Dolžina karoserije je 48 metrov, širina - skoraj 2 višini - 178 metrov. Prav tako lastniki opozarjajo na velik očistek. Višina ceste v terenskem vozilu "Volvo" je na standardnih kolesih 22 centimetrov. Avto ima kratek odbijač, ki je poleg tega dvignjen. To vam omogoča, da se povzpnete na visokih ovirah (vzorec jarkov) brez strahu pred integriteto delov telesa. Kot je navedeno v pregledih, "Volvo XC90" - eden od tistih "resničnih SUV-jev, ki so jih nato proizvajali proizvajalci. Zdaj so vsi prešli na "parketnike", ki so obtičali od prvih metrov terenske vožnje.

Salon

Premakni se v švedski SUV. Pristanek je zelo udoben (poleg tega so na stojalu tudi ročaji). Notranjost je izdelana v korporativnem slogu "Volva". Salon izgleda drago, vendar ni razočaranje.
Skromnost je glavna značilnostŠvedska znamka Salon je bil izdan v različnih barvah. Najbolj priljubljena je bež notranjost. Instrumentna plošča ima gladke črte in praktično ni plastičnih vložkov. Volan s tremi kraki, s številnimi gumbi. Instrumentna plošča je analogna. Pregledi lastnikov opozarjajo na premišljeno ergonomijo v crossoverju.
Ločeno zasluži posebno pozornost. So toge in opremljene z električnim pogonom in ogrevanjem. Zaradi pravilnega oblikovanja voznikovega hrbta se na oddaljenih razdaljah ne utrudi. To je velik plus. Salon je zelo prostoren - dovolj prostora je spredaj in zadaj. V drugi vrsti sedežev je mogoče udobno namestiti do tri osebe. Obstajajo tudi kompletni kompleti za sedem mest. V tem primeru je v prtljažniku še ena, tretja vrsta sedežev.
Med glavnimi prednostmi pregledov je kakovost kolekcije salonov. Vrzeli so minimalne in plastika ne zacveti več desetletij. Sedeži za dežnike so zelo trpežni. Svetla notranjost je lahko kontaminirana, vendar je to težko rešiti s kemičnim čiščenjem. Še en plus je prostoren prtljažnik. Z zloženimi zadnjimi sedeži je njegova prostornina skoraj 1200 litrov. Pod tlemi je zaloga polne velikosti.

Specifikacije

V Rusiji je bil crossover opremljen z dvema motorjema. To je bencinski agregat T5 in dizel D5. Kaj pravijo recenzije "Volvo XC90" 2,5 (bencin)? Za ta motor je značilna dobra dinamika overclockinga, ki je bila dosežena zaradi 210 konjskih moči in 320 Nm navora. Ja, prvih sto avtomobilov je klicanih v 10 sekundah.Največja hitrost je 210 kilometrov na uro. Ta motor ima turbopolnilnik in sinhronizacijski sistem za dovodne in izstopne ventile. To je omogočilo razširitev obsega navora.

Glede porabe goriva ima stroj resen apetit. Sto kilometrov poti v mestu lahko porabi približno 16 litrov 95. mesta. Očitno je to glavna pomanjkljivost tega motorja. Kar se tiče preostalega, je lastnikom všeč s svojo močjo in virom. Brez večjih popravil bencina "Volvo" gre do 500 in več kot tisoč kilometrov.

Motor D5

Tudi med ruskimi vozniki je bilo povpraševanje po dizelskem motorju D5. Kaj pravijo avtomobili "Volvo XC90" 2.4 (dizel) o ocenah lastnikov? Ta motor ima tudi dobro potisk in moč. S 39 tisoč obrati razvije 200 konjskih moči. Navor dizelskega motorja celo presega T5 - 420 Nm. Enota je opremljena s turbino in sistemom Komfort Rail. Motor je zelo tehnološko, medtem ko porabi malo goriva. Na 100 kilometrih poti - 10 litrov dizelskega goriva. Na progi in sploh se ta parameter zmanjša na 67. Pospešek na sto je skoraj enak kot pri "bencinu" in traja 103 sekunde. Največja hitrost je 205 kilometrov na uro.

Prenos

Crossover je opremljen s samodejnim menjalnikom "ГеарТроник" na šestih stopnjah. Združuje se kot bencinska različica in "Volvo XC90" 2.4 (dizelsko). Pregledi lastnikov upoštevajte eno značilnost: stroj se lahko uporablja v načinu mehanike. Tu je tudi zimski način dela. Z njimCrossover se giblje bolj gladko iz kraja na zasneženi cesti.
Tako lahko izključite zdrs in oblazinjenje. Kot je navedeno s pregledi, "Volvo XC90" 2.4 in 2.5 s to škatlo je nezahtevno v službi. Edino pravilo, ki ga je treba upoštevati, je redna zamenjava ATP-tekočin, enkrat v 60.000 kilometrih. Priporočljivo je, da uporabite popolno zamenjavo. Narejen je na specializiranem stojalu pod pritiskom (saj se gravitacija ne bo združila s celotno tekočino) iz hidrotransformatorja. Če upoštevate predpise za zamenjavo olja in ne pregrevajte škatle (odpravljanje vleke težkih avtomobilov in odnašanja), bo služil vero in resnico več tisoč kilometrov - tako pravijo povratne informacije.

"Volvo XC90" 2008 in šasija

Avto je bil izdelan na skupni platformi s platformo "Volvo S80" P2. Zato ne obstajajo le polne, ampak tudi sprednje pogonske različice. Avto je opremljen z neodvisnim vzmetenjem z vzdolžnimi in prečnih vzvodi. Med značilnosti, ki označujejo preglede "Volvo XC90" 2,5 - nizko težišče šasije. To omogoča odlično rokovanje pri visoki razdalji. Dvokolesni SUV z lahkoto prihaja v obratih pri visokih hitrostih. Za večjo varnost in gladkost je vozilo opremljeno z različnimi elektronskimi pomočniki. To je sistem inteligentnega krmiljenja zadnjih koles (ki se začnejo prilagajati ob vklopu), sistem za uravnavanje centrifugalne sile in zaščito pred prevračanjem.
Zavore na vsakem kolesu so poganjane na disk. Ocene ugotavljajo, da so zelo informativne. Toda do 200-250 tisoč diskov je zaželenihzamenjati Krmiljenje z ojačevalnikom. SUV ima tudi funkcijo nastavitve volana, odvisno od hitrosti vozila. Pred tem so to možnost izvedli Nemci pri BMW.

Cena

Avtomobil se trenutno lahko kupi na sekundarnem trgu. Ker je bil avtomobil serijsko proizveden več kot deset let, je razlika v stroških ogromna. Torej, "Volvo XC90" je mogoče kupiti po ceni od 450.000 do 1 milijon rubljev. Ampak v vsakem primeru bo ta avtomobil cenejši od "Audi K7" ali "BMW X5" v istih letih. V tem načrtu je Volvo zmagovalec. Poleg tega je SUV že dobro opremljen v bazi. Obstajajo sprednje in stranske zračne blazine, krmiljenje križarjenja in klimatske naprave, električna okna, ogledala, hladilnik sedeža, imobilizator, digitalni radio, platišča iz lahke litine in masovni elektronski varnostni sistemi.

Če povzamemo

Torej, kakšne so koristi, navedene v pregledih lastnikov "Volvo XC90"? Med pluses veliko opomba močno telo. Ni nagnjen k koroziji in ga je težko deformirati. Naslednji plus je varnost. Avto si bo po najboljših močeh prizadeval, da vas ne bo prevrnil ali trčil s sosednjim avtomobilom. Tudi avto uživa v prostorni notranjosti. Sedite v to udobno. Stroj je univerzalen - primeren je tako za oddaljene kot za kratke razdalje. Izolacija hrupa je velika. Na "Volvo XC90" ni grozno iti v gozd in se zatakniti - to je skoraj tank. Zimsko izkoriščanje tudi ne povzroča težav. Tudi dizelski motor se začne s polovično revolucijo (zahvaljujočprisotnost predgretja). Motorji Volvo so zelo zanesljivi. Do 300 tisoč mirno gre brez ene odstranitve pokrova ventila. Undercover prostor je zasnovan z umom - do vseh podrobnosti je mogoče doseči brez težav (čeprav pod pokrovom boste videti zelo redko).
Sedaj so slabosti "Volvo XC90" (dizel). Mnenja na prvem mestu upoštevajte visoke stroške opreme za gorivo. Čeprav je zanesljiv, vendar v primeru popravila, bo moral normalizirati vilice. Sama zasnova je zastarela - avtomobil ni videti edinstven v celotnem toku. Notranjost je udobna, vendar dolgočasna. Sprednjih parkurjev ni niti v maksimalnem območju. Ni prostornega predala za rokavice. Prav tako lastniki ugotavljajo nizko likvidnost avtomobila na trgu. Isti "X-peti" v slabem stanju bo šel veliko hitreje kot skrbni "Volvo".

Zaključek

Tako smo ugotovili, da gre za povprečni SUV "Volvo XC90". Tako kot vsi švedski avtomobili se razlikuje po zanesljivosti. Stroj bo trajal zelo dolgo. Vendar ne pozabite, da je to daleč od proračunskega razreda. In s padec cen na sekundarnem trgu, stroški servisiranja in rezervnih delov ne pade. Ne morete namerno vzeti avtomobila za obnovo, drugače lahko zlomite. Bolje, da plačate, ampak dobite celoto, ne ubite kopije. Potem vas bo dolgo služil in ne bo breme za družinski proračun.

Sorodne publikacije