Kako prenesti stike iz telefona v računalnik: več univerzalnih metod

Vprašanje vzdrževanja varnostne kopije imenika je za mnoge uporabnike zelo pomembno. Ko izklopite sinhronizacijo s storitvami v oblaku in shranite podatke o naročnikih v pomnilnik telefona, ne pa tudi na zunanji medij ali SIM kartico, ga bo praktično nemogoče obnoviti. Zato se morate sami odločiti, kako prenesti stike iz telefona na računalnik, pri tem pa uporabite univerzalne formate. To je potrebno za hitro obnovitev v primeru preloma ali izgube naprave.

Kako prenesti stike iz telefona v računalnik na najlažji način?

Obstaja več osnovnih metod, ki omogočajo hitro in enostavno izvažanje imenika na različne naprave, vključno z osebnimi računalniki. Obenem veliko uporabnikov zelo pogosto pozabi na univerzalno metodo, ki rešuje problem v nekaj sekundah, kako prenesti stike iz telefona v računalnik, brezžično oddajati ali namestiti dodatne pripomočke.
V vsakem sodobnem pametnem telefonu in v nekaterih zastarelih modelih lahko na splošno uporabite posebno izvozno funkcijo celotnega seznama stikov, ki je shranjena v pomnilniku naprave ali na SIM kartici.

Če želite to narediti, pojdite v imenik in izkoristite to možnost. V večini primerov je podan seznam naprav, ki jih je mogoče izvoziti.Zaželeno je izbrati izmenljivi pogon, ki bo po potrditvi shranil posebno datoteko VCF, ki jo bodo prepoznali vsi računalniški in mobilni sistemi. Po zaključku postopka ostane le v pomnilniku naprave in kopiranje na pravo mesto na trdem disku računalnika.

Odstranjevanje težav pri kodiranju

Ta metoda, čeprav je najpreprostejša, je najpreprostejša, vendar je njena glavna pomanjkljivost dejstvo, da je testna datoteka kodirana z UTF-8 in da jo večina sistemov Windows po privzetku odpre po standardu Windows 1251 zaradi katerih se namesto običajnih n črk prikažejo nejasne ikone.
Če želite popraviti situacijo, lahko naredite pisanje posebnih oznak ali uporabite majhen pripomoček Sublime Text, ki je veliko enostavnejši. Prenosna različica, ki ne zahteva namestitve na trdi disk, je popolnoma primerna. V meniju datotek je dovolj, da izberete aktiviranje procesa kodiranja in kot običajno določite standardno cirilico (Windows 1251). Po tem bo datoteka prebrana v vseh aplikacijah, ki se uporabljajo za njeno odpiranje.

Kako prenesti stike v računalnik s telefona Samsung s pomočjo vnosov v register

Metodologija, ki vključuje uporabo računov, je pomembnejša. V primeru sistemov Android, je to registracija Googlovih storitev z Gmailom, za naprave Windows je to registracija za Outlook ali Microsoftov račun, za jabolčne pripomočke - AppleID.

V vsakem primerumorate se prijaviti v storitev, za katero je bila opravljena začetna registracija, poiskati oddelek za stike in uporabiti orodje za izvoz. Glede na to, katero napravo je mogoče kasneje prenesti v imenik, se izbere končni format. Za poenostavitev dela je najbolje uporabiti univerzalni vCard standard, ki ga prepoznajo vsi programi in večina operacijskih sistemov, ki so namenjeni temu. Toda tu so njene pasti. Ista storitev Gmail, tudi če je omogočena sinhronizacija na mobilni napravi, ne prikaže vedno vseh vnosov v imeniku, da ne omenjam tistih številk ali stikov, ki so shranjene na kartici SIM, vendar niso shranjene v telefonu. Zato je bolje uporabiti druge metode.

Prenos stikov s pomočjo orodij za upravljanje

Toda precej zanimiva rešitev za problem, na primer premikanje stikov s telefona Samsung v računalnik (ali iz katerega koli drugega modela), je uporaba specializiranih orodij za upravljanje. , ki ga je razvil proizvajalec mobilne tehnologije posebej za njihove naprave.
Na primer, Samsung uporablja programsko opremo Samsung Kies, pripomočke Sony - Sony PC Companion, LG - LG PC Suite ali LG Bridge, iPhone - iTunes itd. V vsakem takem programu, nameščenem na stacionarnem računalniku ali prenosni računalnik, lahko najdete posebno funkcijo za shranjevanje kontaktnega lista na izbrano mesto na trdem disku ali izmenljivem mediju.
Da bi rešili problem prenosa stikov iz telefona v računalnik, lahko uporabite tudi poenotene pripomočke.Najboljša možnost je namestitev MyPhoneExplorer, ki lahko deluje s skoraj vsemi znanimi mobilnimi napravami, vključno z zastarelimi telefoni brez nameščenih operacijskih sistemov. Res je, da ustvarite seznam v neki univerzalni obliki ne bo delovalo, vendar pa telefonski imenik lahko izvozite v Word, Excel ali shranite seznam kot HTML stran.

Kaj storiti s poškodovanimi napravami?

Še vedno je treba dodati, da prenos stikov iz pokvarjenega telefona v računalnik, odvisno od stopnje poškodbe, ne more biti. V najboljšem primeru lahko uporabite svoj račun, na katerega je priložen seznam stikov. Napredni uporabniki lahko svetujejo pri uporabi protokola Android Debug Bridge ali skrajšanega ADB. Toda takšno tehniko lahko uporabimo samo za tiste modele pametnih telefonov, ki jih je pred poškodbo ali okvaro sprožil USB. V nasprotnem primeru ni pričakovati nobenega učinka.

Sorodne publikacije