Ustvarjanje računa v sistemu Windows 10: Uporabniški priročnik

Pri uporabi enega računalnika morajo sodelavci ali družinski člani ustvariti račun v sistemu Windows 10 za vsakega uporabnika. Pri ustvarjanju posameznih računov je veliko bolj priročno spremljati ohranjanje osebnih podatkov in prilagajanje funkcij ter individualno registracijo. Naj vam povem podrobno, kako ustvariti ločen profil za Windows 10.

Računi

Uporabniške profile v najnovejših različicah operacijskega sistema Windows, vključno z deseto, lahko razdelimo na lokalne (z njimi delujejo samo na osebnem računalniku uporabnika) in Microsoftove ZDA (registracija računa je potrebna po e-pošti, omogoča uporabo podatkov na različne naprave).


Privzeto vas bo sistem pozval, da ustvarite Microsoftov uporabniški račun, vendar lahko to storite v istem meniju.

Najlažji način

Če želite ustvariti račun v sistemu Windows 10, morate iti skozi glavni meni, ki je na voljo, ko kliknete gumb Start v razdelku Parametri v meniju, označen je kot ikona zobnika na vrhu gumba za zaustavitev). Odpre se meni, ki izgleda takole:
V tem screenshotu smo označili rumeno točko menija, v katero se morate prijaviti za nadaljnje delo z računi. V meniju na levi na sivem ozadju je postavka "Družina in drugi ljudje" - pojdite do nje, padec neposredno v del, kjer je račun ustvarjen vWindows 10.
Možno je ustvariti profil družinskega člana in vsakega drugega. Razlika je v tem, da lahko pri ustvarjanju družinskega profila izberete element za ustvarjanje otroškega računa - v tem primeru obstaja možnost posebnega filtriranja vsebine.


Če želite začeti ustvarjati redni račun, kliknite spodnjo postavko v razdelku "Drugi ljudje". Odpre se okno, v katerem bo sistem zahteval e-pošto. Vnesite naslov in pojdite na naslednji korak.
Ko kliknete "" račun bo ustvarjen. Račun ni mogoče vedno ustvariti v sistemu Windows preko 10 UZ Microsoft, zato je mogoče ustvariti lokalni uporabniški profil. Če ga želite ustvariti, kliknite spodnjo povezavo, ki pravi, da nimate uporabniških podatkov, v naslednjem koraku pa boste opazili, da želite ustvariti uporabnika brez Microsoftovega ameriškega računa. Dobili boste v okno ustvarjanja običajnega lokalnega računa, kjer bo potrebno izpolniti polja z imenom profila, geslom in njegovo potrditvijo ter vprašati za dopolnilno vprašanje za pojasnitev gesla.

Spremeni vrsto računa

Privzeto je račun v sistemu Windows 10 ustvarjen brez skrbniških pravic. Za nastavitev profila kot statusa "Administrator" se prijavite v sistem pod profilom z ustreznimi pravicami (ker ne morete ustvariti skrbniškega profila z običajnim računom), ustvarite zapis po zgoraj navedenem algoritmu. Videli boste, da je nov vnosna seznamu. Izberite ga in kliknite gumb »Spremeni tip«. V oknu izberite spustni meni »Skrbnik«.
Na enak način, tako da izberete profil na seznamu, ga lahko izbrišete.
Pri ustvarjanju novega profila je privzeto nastavljen kot navaden uporabnik brez dodatnih pravic.

Ustvarite račun z ukazno vrstico

Obstaja možnost ustvariti račun v sistemu Windows 10 v ukazni vrstici.
 • Če želite to narediti, kliknite ikono povečave desno od gumba Start in v iskalno polje vnesite "cmd" (brez narekovajev).
 • Zgornje postavke bodo "Command Line" - morate jih zagnati s skrbniškimi pravicami (to je element, ki bo dostopen z desnim klikom).
 • Ko se ukazna miza izvaja, vnesite naslednji ukaz:


 • neto uporabnik Testno geslo /dodatek

  ime prihodnjega računa in geslo v mestu - geslo od nje. Če je vse narejeno pravilno, se prikaže sporočilo, da je bila ekipa uspešno izvedena.
  Upoštevajte, da boste morali, tudi ko se prijavite v račun za ukazno vrstico, zagnati kot skrbnik v vsakem primeru - ob normalnem zagonu, bo ta ukaz izdal napako glede pomanjkanja pravic.

  V zaključku

  Tako smo podrobno obravnavali, kako ustvariti račun Windows 10, ti podatki vam bodo pomagali upravljati profile uporabnikov na domačem ali delovnem računalniku in izvajati potrebne nastavitve dostopa,nujnosti.

  Sorodne publikacije