Kaj pomeni "napaka pri preverjanju pristnosti"?

Lastniki mobilnih pripomočkov, ko se skušajo povezati z omrežji Wi-Fi, se včasih soočajo s težavo, da naprava iz nekaterih neznanih razlogov piše: "Napaka pri preverjanju pristnosti." Včasih je mogoče izdati tudi sporočilo o napaki, na zaslonu se prikaže sporočilo "Odloži sporočilo" "Pridobivanje naslova IP", itd. V prihodnje je vredno reči, da mobilne naprave nimajo vedno neposredne povezave s takšnimi nepravilnostmi, ampak glavni vzrok so nepravilno nastavljene nastavitve usmerjevalnika. V nadaljevanju si oglejte odpravljanje težav za domače uporabnike, ne pa za odprta omrežja, ki so na voljo, na primer, v kavarnah, restavracijah ali na letališčih.


Napaka pri preverjanju pristnosti: kako jo razumete?

Na splošno tak videz sporočila kaže, da pri povezovanju z brezžičnim omrežjem ni bilo mogoče nadzorovati (preslikati) uporabniškega vnosa ključa za dostop do tistega, ki je bil nastavljen za omrežje na usmerjevalniku. Vendar to še zdaleč ni glavni razlog.
Opozoriti je treba, da je prišlo do napake pri preverjanju pristnosti, da se lahko pojavijo tudi naprave Samsung ali nekatere druge naprave, ker sistemi za šifriranje (šifriranje) informacij morda ne sovpadajo. Kot veste, se ta tehnika uporablja za preprečevanje dostopa vsiljivcem do informacij, ki jih prenašajo in prejemajo, da bi jih lahko uporabili v svojem lastnem interesu.


Končno,najbolj vsakdanji pojav sporočilo o napaki za uporabnika, da je preverjanje pristnosti ni uspelo na povezavo, je lahko povezana s slabimi možnostmi so omejene predvsem usmerjevalniki območje okoli 100-300 metrov vidnem polju). Na podlagi navedenega, bomo ustrezno ukrepali, vendar le v povezavi z doma.

Kaj pa, če je bila verodostojnost WiFi, na prvem mestu napako?

Tako je prva stvar, ki je običajno priporočamo v takih primerih - za dokončanje odmevajoč vseh uporabljenih naprav, nekako povezani z omrežjem (usmerjevalniki, telefonih in tabličnih računalnikih). Če je šibek signal, pojdite na najbližji usmerjevalnik in preverite povezavo.

Pravilno vnos gesla in njene spremembe na usmerjevalniku

pogosto opazijo videz na to, da ni bilo avtentikacijo WiFi, Samsung-napravo ali katero koli drugo lahko izda in napaka zaradi običajne malomarnosti uporabnika, ki dostopa do omrežja, uvedeno napačno geslo.
V tem primeru je priporočljivo preveriti kombinacijo nastavitev na usmerjevalniku, in če je potrebno, sprememba je. To storite tako, da vnesete usmerjevalnik vmesnik s pomočjo katerega koli Windows nameščen na sistem, spletni brskalnik in pojdite na varnostno linijo geslo ali ključ za šifriranje je. Po pregledu vnesite pravilno kombinacijo na mobilni napravi. Če želite spremeniti geslo, najprej je na usmerjevalniku in shranite spremembe, nato pa povezatiVnesite spremenjeno geslo na telefonu ali tabličnem računalniku v omrežju. Opomba: Naslov usmerjevalnika lahko najdete na ploščici na zadnji strani naprave.
Če si želite ogledati geslo na mobilni napravi, uporabite nastavitve povezave, dolgo pritisnite tipko Wi-Fi, pojdite na nastavitve, izberite spremembo omrežja in preverite element prikaza gesla.

Spreminjanje šifrirnega standarda

Če mobilna naprava ponovno navaja, da je prišlo do napake pri preverjanju, primerjajte vrste šifriranja, ki so nameščene na usmerjevalniku in mobilni napravi.
V nastavitvah usmerjevalnika pojdite na ustrezno vrstico in jo nastavite na tip overjanja WPA-PSK /WPA2-PSK (osebno) in uporabite parameter AES za šifriranje. Nato na mobilni napravi uporabite daljši klik na ime povezave in nato v možnostih izberite Odstrani omrežje. Po prepoznavanju razpoložljivih omrežij poiščite povezavo in poskusite znova vzpostaviti povezavo.

Izbira Wi-Fi kanala

Če se prikaže to sporočilo, da je prišlo do napake pri preverjanju pristnosti, boste morali iti v bolj temeljne nastavitve, ki se izvajajo samo na usmerjevalniku.
Prijavite se v spletni vmesnik usmerjevalnika, kot je prikazano zgoraj, in pojdite na razdelek "Brezžična konfiguracija (če ne v Russified vmesniku, ponavadi v meniju Wireless). Linija kanalov (Chanel) izmenično izbere enega odenajst prisotnih. Morda se bo ena od njih povezala.

Spreminjanje načina Wi-Fi

Če to ne pomaga in opazite, da je prišlo do napake pri preverjanju pristnosti, si zapomnite nastavljeni način Wi-Fi.
Če želite rešiti težavo v vrstici za izbiro načina, nastavite mešani tip 11b /g ali 11b /g /n z največjo hitrostjo prenosa podatkov, na primer 300 Mb /s.

Kaj storiti, če nič ne pomaga?

Zdaj pa poglejmo, kaj je mogoče storiti, če nobena od predlaganih rešitev ne prinese pozitivnega učinka. V večini primerov je vse, kar je potrebno za dokončanje ponastavitve, zmanjšano.
Za začetek sledite tem korakom na usmerjevalniku, pri čemer uporabite ustrezen razdelek. Po ponastavitvi uporabite informacije, ki ste jih prejeli od ponudnika, in znova konfigurirajte brezžično povezavo. Nato v brezžičnih nastavitvah mobilne naprave izbrišite povezavo s potrditvijo elementa »Pozabi tega omrežja«. Znova zaženite napravo in ponovno vzpostavite povezavo. Če to ne deluje, poskusite ponastaviti nastavitve na tovarniško stanje in na tej napravi. Toda v večini primerov takšna dejanja na mobilni napravi niso potrebna. Če še vedno imate težave s tem, ne pozabite, da bodo osebni podatki uničeni skupaj z drugimi informacijami, zato poskrbite, da jih boste vnaprej shranili na izmenljivo pomnilniško kartico ali v računalnik (lahko celo uporabljate računalnik. najpreprostejša orodja, kot je MyPhoneExplorer).

Namesto tegarezultat

To so glavni razlogi in metode za odpravo takega neuspeha. Če je tako, ko poskušate dostopati do odprtih omrežij zunaj doma, nič drugega, kot da se obrnete na skrbnika omrežja, ne ostane. Vsaj natančno boste dobili pravilno geslo za prijavo. Včasih pa se zgodi, da se ob obisku iste ustanove dostop do podatkov v omrežju v mobilnem pripomočku samodejno shrani. Če gre kaj narobe, je morda spremenjen isti varnostni ključ. Odstranite obstoječo povezavo, ponovno vzpostavite povezavo, vnesite novo geslo (ali uporabite spremembo gesla za obstoječo povezavo, kot je prikazano v zgornjem gradivu). Preostalo je še dodati, da večina konfiguracije usmerjevalnika ni potrebna (le v skrajnih primerih), ker je v večini njenih glavnih vzrokov takšnega problema banalna nepazljivost lastnika telefona ali tabličnega računalnika, ki poskuša vnesti nepravilne podatke. Toda s Samsungovo tehnologijo je problem mogoče opaziti, saj nekatere naprave uporabljajo drugačno šifriranje kot druge, zaradi česar obstaja neskladje.

Sorodne publikacije