Kaj je najboljši navigator za tovornjake?

Izbira navigatorja za tovornjak ni enostavna. Za to napravo so predstavljene veliko bolj specifične zahteve v primerjavi z napravami, ki so nameščene na osebnem vozilu. Da, navigator mora imeti dodatne funkcije, tako da lahko voznik z vnosom podatkov zlahka pridobi želeno pot. Obstajajo tudi druge nianse, ki jih je treba upoštevati pri nakupu naprave.

Katere funkcije mora navigator uporabljati za tovornjake?

Sodobna navigacijska naprava za tovornjak mora omogočati nastavitev naslednjih parametrov:
 • dimenzije vozila;
 • največja osna obremenitev;
 • način gibanja;
 • teža blaga;
 • zmogljivost telesa;
 • nosilnost;
 • kategorija materialov, ki se prevažajo ob upoštevanju razreda nevarnosti.
 • Na podlagi danih parametrov navigator določi optimalno pot. Za programsko opremo naprave, ki resnično določi najboljši način, ne pozabite pravočasno prenesti zemljevidov. Očitno je, da večine navigacijskih naprav ni mogoče uporabljati na tovornjakih, saj nimajo zahtevane funkcionalnosti. Številne naprave izpolnjujejo zahteve le delno in zato niso primerne za poklicno uporabo. Voznik, ki poskuša najti dobrega navigatorja za tovornjak, hitro zazna resnost in kompleksnost naloge.

  Navodila za zaslon in aktivno stezo

  Za večje udobje voznikaGPS navigator mora imeti precej velik zaslon. Zagotovilo bo priročno zaznavanje informacij o vseh načinih prehoda avtomobila. Kot kaže praksa, bo zaslon 7 "dovolj.


  Kako izbrati navigatorja za tovornjak, ki bo vozniku zagotovil vrhunsko udobje v vožnji? Strokovnjakom svetujemo, naj bodo pozorni na nove modele z izboljšanimi zmogljivostmi. Modeli z edinstvenimi smernicami Active Lane Guidance (ALG) so prišli do takšnih funkcij, ki lahko vozniku povejo, kateri pas je trenutno optimalen za gibanje.Če uporabljate funkcijo ALG, je zaslon naprave logično razdeljen na dva dela.


  Da bi promet na mednarodnih poteh postal varnejši, lahko vzvratno kamero povežete z navigatorjem, jo ​​kupite ločeno in jo lahko priključite na navigator. Naprava mora imeti omogočen video vhod.

  Načrtovalec poti

  Navigator ima vnaprej naložene zemljevide. Vendar pa privzeto niso na voljo vse države. Zato morate vnaprej paziti na razpoložljivost želene kartice v napravi. Kakovostni navigator za tovornjake omogoča vozniku enostavno nastavitev poti. Možnost, da se več destinacij postavi naenkrat, se ohrani. Programska oprema naprave samodejno ponuja najboljšo pot.
  Sodobne navigacijske naprave za tovornjake podpirajo funkcijo načrtovalca potovanja. Omogoča vam načrtovanje poti z usmerjanjem več točk hkrati. Izbrano konfiguracijo lahko shranite za prihodnje izlete. Nato ga lahko prenesete iz pomnilnika naprave.

  Posodabljanje kartografskih podatkov in prometa

  Če zgornje informacije še vedno ne pomagajo razjasniti, kateri navigator je boljši za tovornjake, je smiselno raziskati bolj uporabne druge značilnosti tega razreda naprav. Morda bo njihova prisotnost odločilni dejavnik za nekoga, da kupi enega ali drugega modela.


  Da, navigator je lahko opremljen z vgrajenim FM sprejemnikom, ki sledi prometu. Ti podatki bodo vozniku omogočili, da bo pravočasno potoval zaradi prometnih zastojev. Prejel bo pravočasne informacije o prometnih zastojih in prometnih zastojih, ki jih povzroči popravilo poti. Več podrobnosti o razmerah na cesti, o alternativnih poteh je posledica dotika zaslona. Storitev sledenja prometu je na voljo v Rusiji in evropskih državah. Vsak tovornjak ne podpira take funkcije. Zato je njegova razpoložljivost lahko nedvoumno priporočilo za nakup naprave.
  Proizvajalec bi moral redno posodabljati kartografske podatke. Potrebujete samo dostop do naprave v omrežju. Postopek se lahko izvede večkrat na leto. Za to ni potrebna posebna naročnina. Poleg tega morajo biti posodobitve kartic ves čas popolnoma brezplačnenaprava je v uporabi. Zaradi te funkcije ima voznik vedno najnovejše navigacijske podatke.

  Zagotavljanje servisnih točk za tovornjake

  Pomembno je, da navigator tovornjaka zagotovi dodatne informacije, ki so pomembne za poklicne voznike. Kategorija takšnih informacij vključuje podatke, ki vozniku omogočajo, da ugotovi, kje:
 • je kraj za ustavitev tovornjaka;
 • parkiranje;
 • bencinska črpalka;
 • hotel;
 • Tehtalna postaja;
 • Točka z dostopom do interneta;
 • avtomobilske storitve, opravljanje storitev vzdrževanja in popravila težkih tovornjakov.
 • Vpisovanje in dodatne informacije

  Zagotovljene informacije bi morale zadostovati za obravnavo vprašanja, kateri navigator za tovornjake je najbolj primeren. Dodatna prednost bo podpora za napravo za poročanje IFTA. V tem primeru naprava samodejno beleži prevoženo razdaljo, izrabljeno gorivo, ure potovanja. Navigator analizira čas vožnje voznika in samodejno prikaže opozorilo o možnem recikliranju. Pri prejemanju takega sporočila je priporočljivo, da najdete najbližje parkirišče na zemljevidu in vsaj 2-3 ure, da se sprostite. Profesionalni navigator za tovornjake lahko opozori na stanje cestišča, višino mostu, neugodne vremenske razmere, ostre spremembe terena, prenizke drevesne veje.

  Sorodne publikacije