Celozaslonska tipka. Glavne tipke

Operacijski sistem Windows je zapletena večkomponentna struktura, ne vsi "napredni" PC in prenosni uporabniki poznajo vse možnosti. To je vse vrste "Paschalki", šale od ustvarjalcev in, seveda, vroče tipke. Slednje je verjetno najbolj uporabno in najbolj skrivnostno. Tudi programerji ne poznajo vseh bližnjic na tipkovnici, ki vam omogočajo nadzor nad celotnim operacijskim sistemom brez potrebe po miški. Vendar, da bi preučili vse kombinacije, morate trenirati več kot en mesec, ker so zelo veliko. Takoj je treba omeniti, da je zadeva dolga in težavna. Ni vsakdo potrpežljiv, da bi izvedel vse ključe. Zato so skrite zmogljivosti tega operacijskega sistema znane zelo omejenemu obsegu trajnih.


Pregledali bomo najbolj uporabne bližnjice, ki so lahko koristne pri vsakdanjem delu. Ko ste jih preučili, boste lahko naredili vtis na vašo hitrost dela tudi izkušenim programerjem.

Zakaj morate to vedeti?

Najprej, to je potrebno za vas. To znanje bo razširilo obzorja in vam pomagalo hitreje in učinkoviteje delovati v računalniku. Konec koncev številne kombinacije tipk vodijo do funkcij, ki so globoko skrite v globinah "nadzorne plošče". Poiščite jih in kliknite miško dlje kot pritiskanje nekaj tipk. Mimogrede, tudi tipkovnica s celim zaslonom Windows. O tem bomo govorili, ker je to vprašanje zelo zanimivo za mnoge uporabnike. Ne boste potrebovali meseca, da bi se počutili, kako upravljati računalnik ali prenosni računalnikUporaba bližnjic je veliko bolj priročna kot uporaba miške. Za to in morate poznati njihove kombinacije.


\ t Ampak to je samo zato, ker se strašno bojijo priznati svojo nesposobnost v tej zadevi. Vendar pa nekdo, ki se profesionalno ukvarja z obdelavo fotografij v Adobe Photoshopu, ne bo podcenjeval učinkovitosti hotkeysov, ker povečujejo produktivnost in pospešujejo delo.
Ne pozabite na tiste, ki ljubijo igre. Za njih, da igrajo v načinu okna - stalno moko. Zato je bistvenega pomena za njih, da preuči bližnjice na tipkovnici, ki vam omogočajo, da vklopite celozaslonski način v igri brez dodatnih "zamorochok". Vendar pa večina naprednih uporabnikov preprosto ignorira vroče tipke operacijskega sistema in aplikacij, saj jih šteje za nepotreben dodatek. V osnovi so narobe. Vredno jih je preučiti. In to bomo storili zdaj.

Tipke s polnim zaslonom v različnih aplikacijah

Vsak program ima svoje hotkeys. Vključitev bližnjic na tipkovnici za vstop v celozaslonski način. Potrebno je govoriti o nekaterih programih, ki ne podpirajo tega načina. Na primer, pripomočki, kot je Microsoft Office. Tega načina preprosto ne potrebujejo. V programu Daum PotPlayer je tipka za celozaslonski način Enter. V brskalniku Mozilla Firefox so gumbi Alt plus F12. Vendar nimajo vsi programi podobnih parametrov. Zato morate preučiti dokumentacijo za določen program. Pokazali bodo, kakotipke za celozaslonski način.
Treba je omeniti, da lahko v nekaterih programih želeno kombinacijo dodelite določenemu dejanju. Ti pripomočki vključujejo avdio in video predvajalnike, grafične urejevalnike, upravitelje datotek, specializirano avdio in video urejanje ter nekatere druge izdelke. To je zelo priročno. Zato so razvijalci zagotovili takšno priložnost. Za kaj jim čast in pohvale.

Celozaslonski način v igrah

Tukaj v celozaslonskem načinu vročih tipk ne pomaga. Morali boste iti v nastavitve grafike in tam določiti ustrezno postavko. Tu je vse težko, saj so v različnih igrah te nastavitve na različnih mestih. Torej ga morate iskati. Vendar pa ima velika večina iger povsem ustrezen ruski prevod, zato z njo ne bi smelo biti težav. Vendar pa nekateri uporabniki novice ne morejo ravnati niti s takšno nalogo. Nato poskusite preprosto razširiti okno igre na celoten zaslon. Prvič je dovolj. Kako preklopim v celozaslonski način? Kombinacija Alt + F2 bo okno razširila na celoten zaslon. Toda to ni sto odstotni celozaslonski način.

Celozaslonski način v Photoshopu

Ta programski izdelek za profesionalno obdelavo fotografij ima veliko zanimivih "čipov". Vključuje celozaslonski način. Tipke za Winds 8 (in za vse druge OS) - Shift plus F. Zažene program v celozaslonskem načinu z menijsko vrstico, ki bo omogočila potrebna orodja. Vendar pa možnosti za toProgramska oprema v tem načinu je zelo omejena. Za izhod iz celozaslonskega načina je dovolj, da pritisnete gumb Esc. Na splošno je lahko kombinacija tipk v Photoshopu poseben članek. Toda to zdaj ni naš načrt.
Pri delu v Photoshopu brez vročih tipk kjerkoli. To dobro poznajo vsi strokovnjaki, ki delajo na tem področju. Kombinacije tipkovnice bistveno povečajo zmogljivost. Pravzaprav je lažje klikniti na Ctrl-Alt-Z, da bi spremenili opravljene spremembe kot iskati orodje "Nazaj". Učinkovite so tudi druge kombinacije. Čeprav tisti, ki posebej preučevali tehnike dela v "Photoshop", in že dobro vedo o čudovitih lastnosti vročih tipk.

Celoten zaslon v brskalniku Google Chrome

Ta internetni brskalnik velja za enega najboljših v smislu hitrosti in zmogljivosti. Uporabljajo jo milijoni ljudi. Zato ni nič presenetljivega v številnih poizvedbah o tem, kako narediti celozaslonski način s ključi v Chromiumu. Ljudje se lahko razumejo. Nenehno vzpenjati v nastavitvah brskalnika, da preprosto preklopite pogled - neprekinjeno moko. Da bi "Chromium" namestili na celoten zaslon, pritisnite gumb F11. Potem se bo pred vami pojavil brskalnik v vsem svojem sijaju. Če želite zapreti celozaslonski način, morate ponovno pritisniti isto tipko. Potem bo okno brskalnika sprejelo svoj običajni videz.
Na splošno ima Chromium veliko število hotkeys. Samo ne vsi vedo o njih. Na primer, pojdite na prejšnjo stranUporabite gumb Backspace. Če želite omogočiti ta ali ta dodatek, morate pritisniti tipko Alt in poljubno številko. Vsaka aplikacija se bo začela. Glavna stvar - potem se spomnite, kaj se nahaja. In tako naprej. Vroče tipke v celoti razkrijejo potencial tega internetnega brskalnika. Torej, kaj jih iskati, je prav vredno.

Kaj storiti, če imam prenosni računalnik?

Tukaj je lahko nekaj odtenkov, saj ima tipkovnica prenosnika posebno funkcijsko tipko, ki vključuje vroče tipke, ki jih je priskrbel proizvajalec. Zato se lahko tipkovniške bližnjice za prenosnike razlikujejo od tistih, ki se uporabljajo na osebnih računalnikih. Vendar pa lahko kombinacijo tipkovnic za prenosnike določimo "na oči". Dejstvo je, da ima vsaka funkcijska tipka napis ali sliko v barvi, ki je drugačna od glavne. To pomeni, da slika prikazuje, kaj se zgodi, če pritisnete to tipko skupaj s funkcijsko tipko.
Tako prenosni računalniki v tem načrtu izgledajo bolj udobno, saj že imajo svoj sistem bližnjic. Uporabnik mora samo natančno preučiti tipkovnico naprave in delati malo. Po tem se bo upravljanje prenosnega računalnika s pomočjo vročih tipk zdelo preprosto kot z uporabo miške. Prepričati se morate, da ti ukazi niso v nasprotju s standardnimi bližnjicami na tipkovnici v Windsoru. V nasprotnem primeru nobena ekipa ("laptop" ali "system") ne bo delovala.

Zaključek

Torej smo ugotovili, kateri tipka za celozaslonski način je v samem operacijskem sistemu Windows in v različnih programskih izdelkih. Če izsistem je bolj ali manj jasen in obstaja vsaj nekaj stabilnosti, potem pripomočki niso tako preprosti. Vsak program ima svoj lastni niz hotkeys. Zato so lahko bližnjice na tipkovnici, ki vključujejo celozaslonski način, povsem drugačne. Izhod tukaj je en: preučiti dokumentacijo, ki je priložena izdelku programske opreme. Seveda lahko poskusite "metodo znanstvene kljukice", vendar se nič dobrega ne bo zgodilo. Torej, sledite pravi literaturi in potrpežljivosti.

Sorodne publikacije