Kako nastaviti tipkovnico na primeru operacijskega sistema Windows 10

Postavitev tipkovnice v katerem koli računalniškem sistemu je eden od ključnih dejavnikov, ki vplivajo na zagotavljanje udobnega dela. To ne velja samo za redno tipkanje ali tipkanje. Zelo pogosto se nekatere tipkovnice na tipkovnici uporabljajo v računalniških igrah za poenostavitev upravljanja znakov ali dejanj, ki jih izvaja igralec. Oglejmo si osnovne nastavitve, ki so narejene neposredno v operacijskem sistemu (zaslonska tipkovnica, posebne funkcije in gonilniki ne bodo upoštevani).


Nastavitve tipkovnice: osnovna navodila

Sedaj ne upoštevamo subtilnosti pri namestitvi nastavitev tipkovnice za igranje iger, saj se te nastavitve izvajajo bodisi v sami igri bodisi prek posebnih igralnih pripomočkov.
Glavna področja, kako prilagoditi tipkovnico, so:
 • nameščanje, dodajanje ali odstranjevanje jezikov;
 • prilagajanje nastavitev jezika ali postavitve;
 • spremeni vrstni red preklapljanja jezikov;
 • nastavitev vrste govorne plošče.
 • Kako nastaviti tipkovnico z operacijskim sistemom Windows 10: dodajanje jezikov

  Razmislimo o vrsti nastavitev v primeru operacijskega sistema Windows 10. Načeloma so enake za vse različice sistema, vendar je v deseti spremembi dostop do parametrov nekoliko drugačen. Torej, kako nastaviti tipkovnico v "ducat"? Ker ima dve osnovni konfiguracijski plošči, lahko uporabite odsek klicanih parametrovv glavnem meniju Start, z izbiro nastavitev regije in jezika ali standardne nadzorne plošče, do katere se v najenostavnejšem primeru izvede prek konzolne konzole z vnosom nadzornega ukaza.


  V prvem primeru, na desni strani okna, kjer so prikazani nameščeni jeziki, morate samo klikniti na gumb za dodajanje novega jezika in izbrati želenega na seznamu.
  Druga možnost na nadzorni plošči je izbrana iz menija Jezik, ki ji sledi dodatek jezika, ki se nahaja na zgornji plošči na desni. Ponovno izberite jezik in postavitev s seznama. Upoštevajte, da postavitev jezika in jezika ni enaka. Na primer, za angleščino je lahko razporeditev tipkovnice angleščina in klasika ter ameriška. Ruska postavitev se lahko ujema z ruskim in ukrajinskim jezikom itd.

  Nianse pri namestitvi jezikovne spremembe

  Zdaj, v vprašanju, kako konfigurirati tipkovnico, je vredno pozoren na zaporedje preklapljanja jezikov, če je v sistemu nameščenih več kot dva. . Verjetno se je veliko pozornosti posvetilo dejstvu, da se pri uporabi katerekoli kombinacije jezikov preklaplja na strogo določen način. Na primer, prvo preklapljanje z Alt + Shift ali Ctrl + Shift v levo ustreza namestitvi angleščine, druga (tudi na levo) - drug jezik. Kaj pa, če uporabnik želi v prvi fazi namestiti takšno stikalo, ne angleški, ampak kakšen drug jezik, nameščen v sistemu? V operacijskem sistemu Windows je bilo zanimivo 10 zmožnost premikanja jezikov po prioritetinjihovo preklapljanje. V jezikovnem razdelku na nadzorni plošči je mogoče jezike premakniti gor in dol, s čimer se spremeni jezik prvega stikala z levo ali kombinacijo. Na primer, če je prva ruska, je druga angleščina, tretja pa drugo, za to zaporedje pa se jezik spremeni in se bo pojavil v določenem vrstnem redu. Po premiku tretjega jezika v angleščino (drugi položaj) bo uporabnik prejel njegovo aktivacijo pri prvem stikalu z leve strani tipkovnice in obratno.
  Poleg tega, če vnesete parametre vsakega jezika, lahko vidite več dodatnih nastavitev, vključno s preverjanjem črkovanja pri tipkanju strogo ujemajočega se besedila. Tukaj lahko spremenite jezik samega operacijskega sistema, nastavite rokopis itd. To se izvede v razdelku Normal language na nadzorni plošči, ki uporablja prehod na dodatne možnosti in v oknu z možnostmi pritisnete hiperpovezavo za spremembe bližnjic na tipkovnici.
  Potem uporabnik vnese standardno okno, ki je prisotno v vseh različicah sistema Windows. Tukaj se pritisne gumb spremembe povezav, s seznama se izbere najustreznejši (tako za jezik kot za postavitev), nato pa preprosto shranimo opravljene spremembe. Po tem se tipke na tipkovnici za hitro menjavo aktivirajo samodejno in brezponovno zaženite sistem.

  Prikaz govorne plošče

  Možna je tudi vrstica jezikovne vrstice za udobje uporabe nastavitve. To naredite iz razdelka, ki je opisan za spreminjanje tipk, vendar samo na zavihku Jezikovna vrstica.
  Večina uporabnikov raje uporablja možnost popravila v opravilni vrstici (tako se ikona jezika prikaže v sistemski vrstici poleg ure). Lahko pa jezikovno vrstico postavite kjerkoli na namizju ali pa jo celo popolnoma skrijete. Najbolje je, da pustite jezikovne oznake prikazane, vendar morda ne boste mogli prikazati dodatnih ikon ali uporabiti preglednosti, ko je plošča neaktivna.

  Morebitne napake in kako jih popraviti

  Na koncu o vprašanju, kako konfigurirati tipkovnico, je vredno povedati o situacijah, v katerih je treba spremeniti dodelitve ključev (na primer, ko se tipke prekinejo ali ko pride do samovoljne spremembe črk ali ponovnega dodelitve gumbi) Brez uporabe programov drugih proizvajalcev, ki omogočajo prerazporeditev, je mogoče v sistemu Windows uporabiti samo sistemski register. Toda brez poznavanja kod, ki ustrezajo vsakemu gumbu ali dejanju, je vrstni red ustvarjanja časovnih žigov in vnos podatkov zelo problematičen. Zato je v večini primerov kot enostavnejša rešitev priporočljivo, da namestite pripomočke po meri, kot so Microsoftov ustvarjalec postavitev tipkovnice, medijski ključ, SharpKeys ali MapKeyboard. V takšnih programih lahko spremenite katerokoli tipko, kar lahko traja nekaj sekund. Kot je že jasno, je lažje in hitreje.

  Sorodne publikacije