4K televizorji: Pregled najboljših modelov in pregledov zanje

Segment tradicionalnih televizorjev ni prvo leto zaradi hude konkurence z alternativno multimedijsko opremo. In če bi se pred desetimi leti konkurenčnost na trgu lahko zgodila v kontekstu priljubljenosti računalniške opreme, danes pa boj vključuje tudi domače projektorje. Kljub temu največji akterji na trgu ne bodo zapustili običajne niše in si prizadevali za njen razvoj. Eden od najpomembnejših korakov v tej smeri je bila uvedba ULTRA HD 4K-LED standarda. Televizor v tem formatu podpira ločljivost do 4000 slikovnih pik vodoravno.

Razumevanje formata UHD
Tudi če se odmaknete od želje proizvajalcev televizorjev, da bi navdušili svoje oboževalce z novimi tehnologijami, se je standard 4K pojavil kot logičen podaljšek za prihajajoči tečaj za izboljšanje slike. Format BluRay je zelo razširjen, popularizacija visokokakovostnega HDTV signala pa je privedla do prehoda iz Full HD v bolj tehnološke matrike. Tako so dodali 4K LED televizorje, ki omogočajo tudi povečanje diagonale brez izgube jasnosti slike. Na primer, če se je 32-palčna diagonala štela za optimalno velikost, je danes in 40 cm navadnih filmarjev nezadostna.

Funkcionalnost elektronike inovacijskega segmenta prav tako ni bila zanemarjena. 3D tehnologija je na voljo v praktično vsakem vodilnem modelu te vrste, poleg tega pa tudi v kompleksuorodja za enostavno kontrolo možnosti tehnologije. V različnih variantah so takšne naprave dopolnjene s sistemi intelektualnega nadzora, ki upoštevajo individualne želje gledalca. Glede vmesnika so 4K televizorji praktično odstranili analogne signalne kanale, digitalni standard HDMI pa je postal obvezen.

Ocene za Sony KD-65XD9305

TV je bonusna linija, ki združuje stilistično znamko Sony in nove tehnologije. Model je prejel štiri priključke HDMI, inteligentni nadzorni sistem, ultra tanko ploščo in izboljšano matrico VA. Prednosti te različice so bogat barvni prenos, natančnost in podrobnosti umerjanja parametrov slike ter trenutna občutljivost zaslona, ​​kar je še posebej prijetno za ljubitelje računalniških iger. Vendar pa se 3D-video predvaja z očitnim preslušavanjem. Uporabniki prav tako opozarjajo, da so 4K televizorji iz linije Bravia energetsko učinkoviti. Tudi spremembe z velikimi zasloni porabijo najmanj sredstev, kar se doseže z optimiziranim sistemom za prilagajanje svetlosti.

Ocene za Samsung UE82S9W

Ta TV se lahko uvrsti med najboljše predstavnike splošnega segmenta. Najprej je bila v njej uporabljena najnovejša matrika, ki zagotavlja ločljivost 5120 x 2160. Mimogrede, diagonala zaslona je 82 palcev. Drugič, model spada tudi v novonastali razred ukrivljenih televizorjev. Uporabniki vNekateri pregledi primerjajo učinek prikaza z delom srednjega projektorja, kar kaže na uspešno izvedbo širokega zaslona. Sistem upravljavskih in komunikacijskih zmogljivosti ni potreben. Tako digitalni priključki novih standardov, sistem Smart-TV, Wi-Fi - vse to je prisotno v modelu Samsung 4K. Televizor s takšnimi funkcijami seveda ne more poceni. In to je glavni dejavnik, ki omejuje distribucijo modela - njegova cena je okoli 900 tisoč rubljev.

Pregledi modelov 43UH610V znamke LG

LG je v tej niši neposredni konkurent Samsungu. Zato je vredno razmisliti o televiziji iz kategorije, na nek način nasprotno od prejšnje različice. 43UH610V je del proračunskega razreda in prikazuje primer, kako se nove tehnologije razdeljujejo na izdelke začetnega nivoja, ki po definiciji zaostajajo. Po mnenju uporabnikov se TV LG 4K HD v tej predstavi razlikuje po hitri reakciji funkcionalnega, bogatega nabora dodatnih možnosti različnih vrst in kakovostnega zvoka. Mimogrede, pravi ljubitelji kinematografije manj pozornosti namenjajo integriranim zvočnikom v televizorjih, pri čemer računajo na možnost priključitve posebne avdio opreme. V zvezi s tem so se LG-jevi inženirji odločili, da bodo zadovoljili potrebe konzervativnih potrošnikov in ponudili dostojno dostojno vgrajeno akustiko. Ampak slabosti pride tudi, ki se pojavljajo v majhnih kotov gledanja, prisotnost svetle bleščanje in dolgočasno design.


Pregledi modelov 43PUS6401 od Philips

Druga različica proračunskega razreda, čeprav je v tem primeru ta konceptrelativno. O proračunu lahko govorite le v kontekstu celotnega segmenta 4K. Proizvajalec je uvedel uravnotežen model delovanja, ki vsebuje svetlo in jasno sliko, prilagodljiva orodja za nastavitev, velik nabor dodatnih funkcij in operativno delovanje menija. Poleg tega je eden redkih modelov srednjega razreda, ki vključujejo modul Wi-Fi s tehnologijo IPTV. Glavna pomanjkljivost razvoja, po mnenju mnogih lastnikov, je programska oprema. Dejstvo, da so 4K televizorji odvisni od kakovosti operacijskega sistema, ki običajno temelji na platformah Android. O tem resnem neuspehu v tem delu ni treba govoriti, vendar je treba pripraviti nekaj neprijetnih dejavnikov. Pomanjkanje programske opreme je bilo izraženo na primer pri komuniciranju s pametnimi telefoni in daljinskim upravljalnikom. Čeprav v zadnji posodobitvi strojne opreme ni takšnih napak.

Prednosti in slabosti standarda 4K

Razmere s prednostmi nove oblike kot celote so jasne. Gledalec dobi priložnost, da uživa širokozaslonsko sliko z večjo jasnostjo, bogatimi barvami in teksturo. Glede na pomanjkljivosti standarda kot take so posledica stroškov in ne vedno uspešnega izvajanja. V eni ali drugi obliki bodo vsi televizorji sčasoma prevedeni v ta standard. Danes je na obzorju že vidna 8K oprema, problem pri uporabi televizorjev te vrste pa je vsebina. 4K televizorji so s svojimi zmogljivostmi osredotočeni na obdelavo videa z ločljivostjo 3840 x 2160 in več. TodaTrenutno ni toliko virov takšne vsebine. To velja samo za posebne digitalne radiodifuzijske linije ali izključne predloge za trdi disk, ki vsebujejo filmske datoteke ULTRA HD. Igralci te vrste, na primer, svojim oboževalcem ponujajo podjetje Sony. Upoštevati je treba tudi, da privlačnost pozornosti na takšno moderno televizijsko tehnologijo pogosto vsebuje tržno barvo. Standardni televizor Full HD lahko popolnoma podpira tehnologijo spletnega oddajanja, interakcijo z napravami po zraku in najnovejše digitalne vmesnike. Hkrati pa bodo stroški takšnega izdelka dvakrat cenejši, da ne omenjamo prihrankov energije med obratovanjem.

Vprašanje cen

Večkrat so bile opažene značilnosti modelov 4K formata glede cenovne politike. Dejansko je takšna naprava draga, vendar obstajajo tudi njene ravni. Imenovani proračunski segment, na primer, vsebuje modele s stroški okoli 30-40 tisoč rubljev. To je različica z majhno diagonalo, ki je pravzaprav neprimerna med poznavalci visokotehnoloških inovacij. Na srednji ravni so na voljo različice s 50-65-palčnimi zasloni, ki stanejo približno 200-400 tisoč.V tej skupini so multifunkcionalni in ultra-tanki HD 4K televizorji. TV z diagonalo več kot 80 palcev lahko kupite v povprečju za 600-900.000.Ampak to ni meja. LG in Samsung imata na voljo 105-palčne televizorje v razponu od 4 do 5 milijonov

.

Iz strokovnjakov proračunskega razreda splohPriporočljivo, ker bo skromen LCD zaslon razkril prednosti vsebine, ki ni veliko boljši od standarda Full HD. Posebno pozornost je treba nameniti prisotnosti sodobnih vmesnikov za povezovanje vira signala, nadzornega sistema in funkcij. Kot kaže praksa, Samsung ponuja najboljšo konfiguracijo krmiljenja, LG 4K TV pa zmaga konkurenco v osnovnih značilnostih slike. Proizvajalec Sony, v zameno, lahko zanimajo ne samo gospodarnih uporabnikov, ampak tudi zagovorniki ideje o okoljskem življenjskem slogu. Družina avtomobilskih regulatorjev Bravia prilagodi nastavitve televizorja za optimalni način.

Sklep

Po standardih sodobnega tehnološkega razvoja je segment 4K že nekaj časa prisoten. V tem času so obstajali tudi drugi načini za izboljšanje TB-naprav. Ena od vej je bila nastanek 4K ULTRA HD ukrivljenih zaslonov. Televizorji te vrste so v razponu vseh omenjenih proizvajalcev, Samsung UE82S9W pa neposredno predstavlja ta segment. Običajno gre za modele s širokim zaslonom, ki združujejo geometrijsko dostojanstvo v smislu vizualne percepcije slike s strani gledalca in prednosti standarda ULTRA HD. Kombinacija dveh sodobnih konceptov zagotavlja pomemben učinek blizu pravega kina.

Sorodne publikacije