Asura Kishin: zgodovina znakov, ključne značilnosti, anti-junaška podoba

Asura Chisinau je glavni antagonist manga in prilagoditev tuberkuloze, imenovana "Eater Soul". Pravzaprav je pred bralcem antihero v najbolj tradicionalni interpretaciji, slep in nor. Asura je postal prvi, ki se je imenoval demonski bog, znan je kot šef norosti in najbolj strahopeten človek na svetu. Vse to se prepleta z značajem antagonista s prepovedanimi in včasih groznimi mislimi o svetu, Asura Kishin pa bo storil vse, kar je v njegovi moči, da bo odprl družbo in zadovoljil svojo radovednost.

Primarna in serijska

Avtor mange "Pozhirach douc" je Atsushi Okubo. V središču ploskve je nekakšna akademija, v kateri se izvaja usposabljanje žetev, katere naloga je zadržati isto norost in oživitev ražnja. Vsak kandidat za višjo žogico išče "pljuvanje smrti", za katero bo moral eden od partnerjev v tandemu pojesti 99 in 1 zlo dušo. Slednji morajo pripadati čarovnici. Usposabljanje poteka v okviru sistema "master-gun", v katerem en učenec opravlja vlogo borca, drugi pa orožje.


Takoj svet sam deluje kot nekakšna parodija resničnega življenja. Glede na prvotni vir se akademija Shinigami nahaja v Združenih državah Nevade. Med junaki je veliko takih, ki so aluzija na znane predstavnike različnih subkultur. Nejasno je, kakšno je stanje ljudi na tem svetu in kako se pojavijo čarovnice, glavni nasprotniki študentov in sam Shinigami.

Zgodovina Asurija v Kišinjevu

Izvor antagonista, tako kot njegova prva leta na akademiji, je ostal v ozadju priče. V času omembe v izvirnem viru je bil junak že sam učenec Sinigamija, saj je pokazal precejšen potencial. Kasneje je Asura uspel postati član Osmih najmočnejših borcev Sinihamija, katerih enote naj bi izkoreninile sobote. Na eni od nalog se je Kishin spopadel samo s skupino čarovnic, čeprav je v misijo prišel celoten "osem", ki ga je vodil Shinigami. Kljub svoji moči je bil antagonist nagnjen k norosti zaradi strahu za življenje pred celotnim svetom okoli sebe.


Zaprtje v stenah svojega mesa

Ko so antagonisti videli v dušah, ki požirajo, da bi postali močnejši, je Shinigami odločil, da je njegov učenec šel predaleč. Takrat je bil Asura Kinish že sposoben absorbirati svoje Orožje, partnerja, ki je prevzel obliko Vajre, ritualnega orožja v obliki bodala. Antagonist je postajal vse bolj jezen in grozil, da bo uničil svet. Okoli nekdanjega študenta je Shinigami oblikoval avro strahu, zaradi česar so se šibke duše začele izgubljati. Zaustaviti Kishineha je uspelo samo odstraniti kožo iz nje in obdati samega boga demonov v takem zaporu. Po tem je bil postavljen pod Akademijo in sam je bil Shinigami prisiljen zavezati dušo v poskusu, da bi za vedno zaščitil svet pred vplivom Asure.

Značilnosti značaja

Zunaj Asura Kishin jo, kot se je izkazalo, spominja na svojega brata - Smrt mlajšega, ki tudi obiskuje Akademijo. On ječrna subtilna telesa, prožna in močna. Na glavi demonskega boga je naslikan simbol s tremi očesi, ni znano, ali ima enako moč kot sigil v smrti mlajših. Isti emblem je bil naslikan na kipu Asure Chisinau, ko je bil še vpisan na Akademijo.
Kot paranoičnik je junak takoj postavil več oblačil, tesno ovil glavo s šalom, da bi se izognil dražljivemu vplivu zunanjega sveta. Po degeneraciji in vplivu črne krvi je funkcija oblačil začela izvajati kožo, podaljševanje in zapiranje na zahtevo lastnika. Poživilec duše Asure Kishin ni izgubil zmožnosti svojega orožja in jih celo povečal. Lahko čuti dušo čarovnic in požre bistvo Arachnya, postaja veliko močnejši.

Razrešitev in poznejši poraz

\ t
Sprostitev Chisinau je nasledila sestro vodje "Arachnophobia" Medusa. Njena ekipa je prodrla v Akademijo in izstrelila demonskega boga s črno krvjo, čarovniško iznajdbo, da bi izboljšala svoje sposobnosti. Delovalo je in Asura Kishin je zlomil svobodo. Ko so ga odpeljali v Arachneo, ga je potisnil navzdol in trdil, da se bo zaščitil pred vsemi strahovi sveta. Čarovnica je potrebovala močnega zaveznika, da je zasužnjila svet. Ampak noro Asura je pravkar ubila Arachno in pojela njeno dušo, pomnožila njeno moč. Bog demona je popolnoma nor. Iz citatov izhaja celo, da se je Asura Kishin izkazal za osupljivo zgovoren tudi na sredini bojišča: ali je moja norost zlo? Madness je samo čustvo, ki živi v globinah vsakega srca. Junak verjame, da mora svet v ludosti zakopati, domnevno to je onprava oblika, medtem ko je red le začasen pojav. V manga uničiti Chisinau ni uspelo. Trenutno se skriva na Luni in od tam usmerja enega od najbližjih Shinigamijev. Toda v televizijski priredbi se je zgodba odločila končati. Učenec Mace in njene pletenice, Duša, je ubil Kishineva. Kaj se bo zgodilo poleg Akademije je neznano, saj Shinigami ni več vezan na to in ključni cilj, za katerega je bilo usposabljanje izvedeno, je bil dosežen. V vsakem primeru, Kishin Asura, umetnost, ki se nahaja zgoraj, je enako priljubljena, in njegove ideje se celo znajdejo v privlačnem in občutljivem za nadrealizem.

Sorodne publikacije