Kako izvedeti o modelu prenosnega računalnika HP Pavilion, če na primeru ni nalepke

Pogosto se zgodi, da je ključnega pomena, da uporabnik pozna točen model svojega prenosnika HP, vendar je nalepka na ohišju raztrgana. Poleg tega je bila že dolgo časa raztrgana. Kaj storiti v tem primeru? Kako izvedeti za prenosni računalnik HP Pavilion? To lahko storite na več načinov. Razlikujejo se po stopnji kompleksnosti in vrsti podatkov, ki jih zagotavljajo. Seveda, najlažje bi bilo prebrati vse informacije na etiketi. Ampak ni. To morate storiti s pomočjo orodij. Najprej pa malo splošnih informacij.

Zakaj morate vedeti točno ime modela?

V različnih situacijah se lahko zahtevajo podatki o modelu. In ponavadi so izjemnega pomena. V nasprotnem primeru vam ni treba imeti polnega imena modela prenosnega računalnika HP. To znanje je lahko potrebno zaradi naslednjih razlogov:


 • Prenesti je treba nove gonilnike. S tem ne da bi vedeli natančno ime modela je nemogoče, saj je preveč voznikov in ni vsak primeren za določen prenosnik.
 • Potrebujete podporo HP-ja. Prva stvar pri komuniciranju s službo za stranke je, da navedete številko modela. Toda kako to storiti, če tega ne veš.
 • Preveriti je treba, ali je podprta ena ali druga različica OS. Tudi tu, ne da bi vedel model vašega prenosnika, nikjer. Morate razumeti, ali je bil ta OS prilagojen temu prenosniku.
 • Zato morate poznati model prenosnega računalnika. To znanje bo koristnoveč kot enkrat Toda, kako veste, model prenosnega računalnika HP Pavilion, če na napravi ni nalepke? To je v naslednjem razdelku. Najprej bomo preučili vse možne načine in šele nato jih bomo podrobneje obravnavali.


  Kako pridobiti potrebne informacije?

  Torej, kako poznate prenosni model HP Pavilion DV6 (ali kakšno drugo spremembo)? Obstaja več dokazanih načinov za to. Razlikujejo se po stopnji kompleksnosti. Razdeljeni so tudi na strojno, programsko in vizualno. Začnimo z najpreprostejšimi in najbolj očitnimi.
 • Nalepka pod baterijo. V baterijskem predelu katerega koli prenosnika je posebna nalepka z veliko informacij. Med drugim je zapisan model določenega prenosnika.
 • Nalepka pod pokrovom predala RAM. Nekateri prenosniki zahtevajo informacije, napisane na zadnji strani pokrova, ki pokriva prostor RAM-a. To pa je na voljo le pri nekaterih modelih.
 • V Biosa deweis. Ta metoda deluje samo na relativno novih napravah. To pomeni, da so tisti, ki so opremljeni z UEFI, in ne samo Bios. Kljub temu je to mogoče.
 • Tu so trije najbolj učinkoviti načini za iskanje pravih informacij. In zdaj je čas, da se vrnemo k podrobnemu odgovoru na vprašanje, kako najti model prenosnega računalnika HP Pavilion G6 (ali kakšno drugo spremembo) v primeru, da nalepke na telesu že dolgo niso več.

  Nalepka pod baterijo

  Za začetek si poglejmo eno najpreprostejših možnosti. Baterijski predel prenosnega računalnika je običajno zadajdel prenosnega računalnika. Treba je omeniti, da morate pred zaključkom korakov, opisanih spodaj, popolnoma izklopiti prenosni računalnik in ga izklopiti iz polnilnika. Šele nato lahko nadaljujete z aktivnim delovanjem. V nasprotnem primeru so posledice lahko žalostne. In morate narediti naslednje.
  Potisnite zapah akumulatorja prenosnega računalnika tako, da je v odprtem položaju. Nato baterijo previdno odstranite iz prostora. Zdaj skrbno preberite, kaj je napisano pod baterijo. Obstaja veliko informacij (vključno s proizvajalcem naprave). Poiščite ustrezne informacije o modelu. Nato previdno namestimo baterijo in jo zapremo. Nato lahko vklopite prenosni računalnik in ga priključite v pomnilnik. To je eden od odgovorov na vprašanje, kako najti model prenosnega računalnika HP Pavilion G7 (ali kakšne druge spremembe). Zdaj pa preidimo na naslednjo metodo.

  Nalepka pod pokrovom predala RAM

  Treba je takoj opozoriti, da ta metoda ne deluje na vseh napravah. Toda poskus tega ne moti ničesar. Kot pri prejšnji različici, morate najprej popolnoma izklopiti prenosni računalnik in ga izklopiti. Šele nato se lotite dela. Za izvedbo te možnosti boste potrebovali križni izvijač. Vseeno brez tega. In algoritem delovanja se izkaže kot naslednji. Previdno odvijte oba vijaka, ki držita pokrov prostora za pomnilnik. Nato odstranite pokrov in ga obrnite. Če je na pokrovu nalepka, bo točno to, kar potrebujete. Po ogledupotrebne informacije, morate pokrov namestiti in ga priviti. To je še en odgovor na vprašanje, kako najti model prenosnega računalnika HP Pavilion. Glavna stvar - ne pozabite na model pri pritrjevanju pokrova na mesto.

  Uporaba bios

  Ta metoda se nanaša na programsko opremo. Ima neverjetno preprostost. Da bi izvedeli model prenosnega računalnika, ni treba ničesar zviti in razkriti. Za začetek preprosto izklopite prenosni računalnik. Zdaj je vse preprosto. Pritisnite gumb za vklop in večkrat pritisnite tipko Esc na tipkovnici, da napravo naložite. Odpre se okno Bios. Lahko izgleda, kot želite. Vaša naloga je zdaj najti element "Sistemske informacije". Lahko je kjerkoli. Odvisno od različice in spremembe Bios. Ko najdete ta element, bodo med drugim na voljo tudi informacije o modelih naprav. Nežno jih ponovno napišite in kliknite na gumb "F10". Tako boste lahko zapustili Bios in zagnali v standardnem načinu. Treba je omeniti, da boste v nekaterih modelih prenosnih računalnikov po pritisku na gumb "Esc" morali še vedno pritisniti "F1", saj bo uporabnik najprej naletel na zagonski meni in šele nato lahko zagnal BIOS na prenosnem računalniku. Vendar pa je to eden od najpreprostejših odgovorov na vprašanje, kako poiskati model prenosnega računalnika HP Pavilion v primeru, da na primeru ni nalepk in da niso bili shranjeni nobeni dokumenti.

  Zaključek

  Zdaj točno veste, kako in kje najti točno ime prenosnika HP. Te informacije bodo koristne, kotPoznavanje določenega modela prenosnega računalnika je potrebno tudi pri prenosu banalnih gonilnikov. Da ne omenjam malenkosti, kot je komunikacija s HP-jevo podporo. Kakor koli že, zgoraj navedene metode lahko pomagajo pri iskanju imena modela.

  Sorodne publikacije