LCD monitorji: Pregled najboljših modelov in pregledov

Izbira dobrega monitorja za računalnik ni preprosta naloga. Poleg blagovne znamke proizvajalca morate upoštevati tudi pomembne parametre, kot so vrsta matrike, hitrost osveževanja, koti gledanja in še več. Če se lotite problema brezskrbno in vzemite prvi všeč monitor, potem obstaja nevarnost, da bi padli v izdelke slabe kakovosti, ki hitro uničijo vtis nakupa. V tem pregledu bomo pregledali nekatere najbolje prodajane LCD monitorje, ki jih lahko varno priporočite za nakup. Šel gor!

AOC e970Swn

Prvi monitor, o katerem govorimo, je AOC e970Swn. To je poceni proračunski model, ki je zelo priljubljen in ima zelo dobre lastnosti. Poglejmo si ga podrobneje.


Vsebina paketa

Monitor je dobavljen v srednji kartonski škatli. Znotraj paketa bo uporabnik odkril naslednji komplet: 19-palčni zaslon LCD AOC e970Swn, omrežni kabel, VGA kabel za povezavo z računalnikom, disk z gonilniki, navodila in garancijski list. Na splošno, nič posebnega, kot pravijo.

Opis in značilnosti

Monitor izgleda precej standardno in nič posebej opaznega. Zaslon ima mat površino, ki praktično nima prstnih odtisov. Okviri okoli zaslona niso premajhni, vendar niso posebej presenetljivi. Na zadnji strani monitorja je vgrajen napajalnik z luknjami za stensko montažo. Povezava LCD monitorja je preprosta, preko enegaVGA priključek, ki se nahaja na dnu napajalnika. Ni drugih vhodov, tip HDMI ali prikazovalnik, kar ni presenetljivo za proračunski model.

Mimogrede, na internetu lahko vidite, da se mnogi uporabniki po priključitvi pritožujejo, da monitor nima nastavitvenega menija in to težavo postavlja v slabo montažo ali poroko, vendar to sploh ni tako. Dejstvo je, da mnogi preprosto ne želijo ali pozabijo na potrebo po namestitvi gonilnikov in programske opreme, ki je priložena opremi v kompletu. Zato problemi. Tako takoj po priključitvi morate namestiti "drva" in programsko opremo z diska, tako da ni bilo težav.
Zdaj o značilnostih LCD monitorja za osebni računalnik. Diagonala je 19 palcev, čeprav je v resnici trženje trik, in dejanska velikost je 185. Resolucija 1366x768, ki je prav tako nizka za sedanje standarde. Frekvenca posodabljanja je 76 Hz, odzivni čas pa je 5 ms. Matrika v monitorju je TFT TN z WLED-osvetlitvijo. Svetlost zaloge ni slaba, vendar je kontrastna stopnja 700: 1, ki ne dosega standarda 1000: 1. Obstaja tudi dinamičen kontrast s številom 20 milijonov: 1. Kakovost slike je precej sprejemljiva, dober prenos barve, vendar za oblikovalce ni primeren, raven ostrine in nasičenosti v normalni. In tukaj je tisto, kar se resnično ponaša s tem modelom - koti gledanja. Navpično je številka 65 stopinj, in vodoravno 90. Na koncu se izkaže, da pod različnimi koti slika začne samo izgorevati, ponovno osvetliti in iti rumeno ali modro.

Mnenja

Povratne informacije uporabnikov kažejo, da je vNačeloma je LCD (Liquid Crystal Display) monitor AOC e970Swn precej spodoben proračunski model za svoj denar, ki ga lahko varno uporabljate ne samo za dom /pisarno, ampak tudi kot sekundarni (pomožni) monitor. Glavne pomanjkljivosti tega modela so nekoliko nezadostna raven kontrasta, majhni koti gledanja in ločljivost zaslona, ​​ki je bolj združljiva z prenosnimi računalniki. V drugi, za svojo vrednost - to je zelo dobra možnost.

AOC I2281FWH

Naslednji LCD monitor na seznamu je še en predstavnik AOC, model I2281FWH. Ta monitor je že nekoliko dražji, vendar je še vedno mogoče pripisati segmentu proračunskih naprav. Močne strani modela so elegantna oblika, dobra zmogljivost in odlična kakovost slike.

Izpolnitev

Monitor je na voljo v razmeroma majhni, pisani škatli iz kartona. Paket prikazuje vse glavne značilnosti modela, kot tudi kratke specifikacije. Paket je nekoliko širši od prejšnjega modela: monitor AOC I2281FWH, navodila, garancijski list, VGA kabel, voznikova kartica, omrežni kabel z napajanjem in HDMI kabel.

Značilnosti in opis monitorja

Videz monitorja je precej eleganten, tako da poleg glavne funkcije okrasi tudi delovno mesto. Opozoriti želim tudi na zelo zanimivo zasnovo stojnice. Zaslon ima mat površino in precej visoko kakovost. Na njej ni prstnih odtisov in ne pritegne prašnih delcev. Okviri okoli zaslona so tanki in imajo velikost le 9 mm, kar ne more, ampak prosim. Na dnu okvira, na levi strani logotipa podjetja,Obstaja več gumbov za prilagajanje in umerjanje slike.

Na hrbtni strani ima I2281FWH priključek VGA, vhod HDMI kabel, 35 mm priključek za slušalke in priključek za omrežni kabel. Povezan monitor je tudi preprost, preprosto priključite kabel VGA ali HDMI na ustrezna vrata na zadnji strani, drugi konec pa na grafično kartico računalnika.
diagonala je 215 palcev, z ločljivostjo LCD-zaslona Full-HD, to je 1920 x 1080 slikovnih pik. To je veliko boljše od prejšnjega modela. Tip matrice AH-IPS z osvetlitvijo WLED. Odzivni čas je 4 ms in hitrost osveževanja je 76 Hz. Kakovost slike je težko zagrabiti, saj slika monitorja proizvaja zelo svetlo in bogato. V nasprotju s tem ni nobenih težav - 1000: 1, poleg tega obstaja tudi dinamičen kontrast s številom 50 milijonov: 1. Svetlost zalog je dostojna, tako da s tem ne bo nobenih težav. Glede barvnega ravnovesja je zelo dober, vendar spet ni idealen, za oblikovalce pa bo prišlo z raztegom. Največji koti gledanja - 178 stopinj navpično in vodoravno.

Ocene uporabnikov

Pregledi tega modela so večinoma pozitivni. Uporabniki cenijo kakovost slike, ki jo prikazuje monitor, majhen okvir in lep dizajn. Glavne pomanjkljivosti AOC I2281FWH vključujejo majhen naklonski kot, odsotnost odprtin pod stensko montažo, pomanjkanje nastavitve višine in v nekaterih primerih slabo kakovost montaže, kjer okvir ni zelo tesen do matrice.

Samsung C24F390FHI

Predzadnji dan danesOcena temelji na LCD monitorju Samsung C24F390FHI. Kljub temu, da je ta model nekoliko dražji od prejšnjega, ponuja uporabniku visoko kakovostno matrico, veliko sodobne uporabne tehnologije, FHD ločljivost in celo ukrivljen zaslon!

Komplet monitorja

Model se prodaja v standardni, srednje veliki škatli iz kartona. Embalaža sama po sebi sama po sebi ni posebej pomembna. V notranjosti je dokaj minimalističen komplet, ki je sestavljen iz VGA kabla, napajalnega kabla, LCD monitorja LCD C24F390FHI, več jezikovnih navodil, garancijske kartice in pogona voznika. Na žalost ni kabla HDMI, zato ga boste morali kupiti posebej.

Opis monitorja in njegovih značilnosti

Monitor na prvi pogled izgleda precej pogosto, toda če pogledate natančno, lahko takoj vidite primer visoke kakovosti plastike, tanek okvir okrog zaslona in seveda obliko. Pokritost zaslona je mat, zelo visoke kakovosti. Na njem ni nobenih prstnih odtisov, enostavno se čisti pred umazanijo. Edina stvar, ki povzroča nekaj pritožb, je stojalo, vendar ne zaradi slabe stabilnosti, je vse v redu, in zaradi sijajnega materiala, ki je nenehno umazan, črpa prah in se hitro opraska. Na zadnji strani monitorja so vsi glavni vmesniki. Če se želite povezati z računalnikom, lahko uporabnik izbere vrata HDMI ali standardni priključek VGA. Poleg tega je priključek za slušalke 35 mm in priključek za omrežni kabel. Malo nad sklopom vmesnikov je pod steno 4 luknjepritrditev in bližje levemu spodnjemu kotu je gumb za vklop.
Zdaj o značilnostih. Monitor ima diagonalo 235 palcev, FullHD ločljivost, 1920 x 1080 slikovnih pik. Frekvenca posodabljanja je standardna - 72 Hz. Obstaja podpora za tehnologijo AMD FreeSync in vgrajen igralni način, tako da se slika samodejno prilagodi frekvenci monitorja, kar zagotavlja "nemoteno" sliko. Odzivni čas je 4 ms. Tip matrike, ki je v tem modelu, je VA, ki je na splošno veliko boljši od običajnega TN in je povsem primerljiv z IPS. Barve na zaslonu so videti povsem naravne in nasičene, in je zelo prijeten za raven kontrasta, ki je 3000: 1. Seveda obstaja tudi dinamičen kontrast. Barvno ravnovesje je nastavljeno precej dobro in pravilno, saj je monitor zelo primeren za oblikovalce. Kar se tiče kotov gledanja, so največji - 178 stopinj.

Monitor Reviews

Pregledi uporabnikov kažejo, da je Samsung C24F390FHI zelo dober monitor, ki ima visoko kakovostno moderno matriko, prikazuje odlično sliko, ima nekaj uporabnih možnosti, kot je AMD FreeSync, in je vreden denarja, ki ga imate. Slabosti modela so preveč svetle: LED je indikator napajanja, pomanjkanje nastavitve višine, sijajni stojalo in pomanjkanje priključka DVI za povezavo z računalnikom. Obstaja še en minus, ki se pojavi v okvarjenih modelih - ko je vklopljen, se monitor takoj izklopi in navsezadnje se ponovi. Vzrok napake - napihnjeni kondenzatorji. Če vaše roke rastejo iz pravega mesta in imate izkušnje s spajkanjem, potem lahko naredite vsev nasprotnem primeru bo moral LCD monitor dati v popravilo.

DELL U2412M

No, zadnja danes, ena izmed vodilnih na trgu po priljubljenosti in razmerju med ceno in kakovostjo - kakovost - DELL U2412M. Ta model je že izven proračuna segmenta in je bližje dragih naprav, vendar pa po mnenju strokovnjakov, njegov denar je vreden 100%. Ne brez razloga ga je poimenoval "eden najboljših na trgu".

Komplet za napajanje monitorja

Model je dobavljen v dokaj veliki škatli tesnega kartona. Embalaža je sama po sebi običajna brez svetlih slik in gomil napisov. Toda kaj ne bi bilo škatla, celoten komplet v njem je najlažji: LCD monitor LCD, stojalo, disk z voznikom in program za varčevanje z energijo, komplet navodil v različnih jezikih, garancijski list, potrdilo o povezavi, omrežni kabel, žica za priključitev monitorja na UPS Kabel VGA in kabel DVI. Čeprav ima model priključek HDMI, proizvajalec kita ni dodal ustrezne žice.

Tehnične značilnosti LCD monitorja in opisa

Zaslon monitorja je izdelan v klasični izvedbi za podjetje strogega sloga. Barva je črna, material telesa je izdelan iz visoko kakovostne mat plastike. Brez sijajnih elementov in to je všeč. Pokritost zaslona je mat, s premazom proti bleščanju. Okviri okrog zaslona niso preveliki, vendar bi rad, da so še tanjši. Stojalo za monitor je prav tako zelo kakovostno. Precej široka je z gumijastimi nogami, ki zagotavljajo boljšo stabilnost. Obstaja regulacija ne le na ravni naklona, ​​ampak tudi po višini. Poleg tegaStojalo vam omogoča, da monitor kadar koli obrnete za 90 stopinj ali, če je potrebno, brez težav. Za LCD monitorjem je vgrajen napajalnik. Na dnu so DVI, VGA, Display Port, USB tip B, dva standardna USB vrata in vhod za priključitev posebnega avdio sistema. Tudi proizvajalec se nahaja na levi strani ohišja 2 dodatnih USB vtičnic, skupaj s skupno močjo 4.
Monitor se poveže z računalnikom na enega od treh načinov: preko VGA, DVI ali Display Port. Vsakdo bo izbral tisto, kar mu ustreza. Ne pozabite le, da morate, ne glede na vrsto povezave, namestiti gonilnike. Glede na značilnosti modela so: diagonala 24 palcev, ločljivost 1920 x 1200 slikovnih pik, hitrost osveževanja 61 Hz, odzivni čas -8 ms. Načeloma je vse precej standardno, razen dovoljenj, saj je pogosteje 1920x1080. Tip matrice, ki je tukaj, je E-IPS z osvetljenim WLED. Kakovost slike, ki jo prikazuje monitor, je zelo visoka in je ena najboljših v svojem razredu. Prenos barv je čim bližje profesionalnim monitorjem, le da jim le malo odstopi, vendar to ne preprečuje, da bi se DELL U2412M uporabljal kot delovni "konj" za oblikovalca, fotografa ali ilustratorja. Zadostna svetlost zaloge, s kontrastom, tudi ni težav, v nekaterih primerih pa je lahko celo prevelika, zato morate ročno prilagoditi. Prisoten je dinamični kontrast. Dobra ostrina, zasičenost vnorma Poleg tega je na voljo 5 načinov z različnimi nastavitvami slike, odvisno od situacije. Vidni koti so vertikalno in vodoravno maksimalni in enaki 178 stopinjam. Tudi z močnim odstopanjem se slika ne spremeni v lestvici in ne "izgori".

Komentarji o LCD monitorju DELL U2412M pozitivni. Uporabniki poudarjajo kakovostno sliko modela, dober prenos barv, kontrast, svetlost, zbirko, stojalo in bogat meni z nastavitvami, vključno s prednameščenimi prednastavitvami in zmožnostjo ročnega nastavljanja vseh parametrov, s čimer ustvarijo lasten delovni profil. Na monitorju ni resnih pomanjkljivosti, le da je treba tovarniške nastavitve slike za delo z barvo še vedno prilagoditi.

Sorodne publikacije