Analogni "Autocad": seznam alternativnih programov, opisov in zmogljivosti

AutoCAD se lahko imenuje monopolist njegovega segmenta. Med ostalimi avtomatiziranimi sistemi načrtovanja (CAD) je najbolj zahtevna. In tukaj je zasluga ne le tržniki - pomembno vlogo igra razpoložljivost velike priložnosti v tem programu. Inženirji-oblikovalci izberejo "AutoCAD" zaradi svoje funkcionalnosti, jasnega in uporabniku prijaznega vmesnika, številnih dodatkov, makrov in vsestranskosti. Program je mogoče prilagoditi praktično vsem potrebam uporabnikov. Poleg tega vam veliko količino gradiva za usposabljanje omogoča, da obvladujete uporabnost v najkrajšem možnem času. Kljub vsem prednostim pa ima AutoCAD številne očitne pomanjkljivosti. Eden takih in za mnoge uporabnike je kritičen strošek licence. Letni ključ stane več kot 100 tisoč rubljev, nedoločen pa znaša 400 tisoč evrov, celo rezanje za funkcionalno različico bo stalo skoraj 90 tisoč rubljev.


Določitev takega denarja lahko privošči ne le vsakemu uporabniku, ampak tudi daleč od vsake organizacije. Mnogi iščejo cenovno ugodnejše analogije programa "AutoCAD". To je dovolj, toda ne vsaka programska oprema se ustrezno ukvarja z nalogo. Poskusimo razumeti to vprašanje in določiti alternative za AutoCAD, ki jih odlikuje veliko število pozitivnih povratnih informacij strokovnjakov, pa tudi njegova učinkovitost. Vsi spodaj opisani izdelki so na voljo na uradnih spletnih mestih razvijalcev, tako resnitežave s testiranjem se ne smejo pojaviti.

ZWCAD Classic

To je eden najbolj zahtevanih ruskih analogov "AvtoKad". Izdelek je bil razvit v tesnem sodelovanju med domačimi in kitajskimi programerji. Na našem ozemlju se podjetje ZVSOFT ukvarja z distribucijo in podporo.


Ta analogni "Autocad" se praktično ne razlikuje od izvirnega maska. Tukaj imamo boleče znane vmesnike, znane menije in klasičen nabor orodij. Seveda bodo vsi projekti v ZWCAD-u imeli velik občutek za motor AvtoKad, zato ni težav z združljivostjo. Ta analogni "Autocad" deluje z DWG, DXF in drugimi priljubljenimi formati, tako da ni težav pri odpiranju risb z enako razširitvijo iz drugih programov tudi ne nastane. Tukaj lahko izdelate tako 2D kot tudi 3D modele.

Značilnosti projekta

V zvezi z vstopnim pragom ima uradna spletna stran razvijalca veliko izobraževalnega gradiva, tako v besedilnem kot v video formatu. Ja, in na isti "Utube" lekcije, čeprav umirajo. Novinec iz voznega pasu, ta analog AutoCAD natančno ne obvlada, zato je potrebno nekaj časa preučiti priročnike in navodila. No, napredne na tem področju, bodo uporabniki imeli dovolj in nekaj ur, da se s programom na "vas".
Izdelek se distribuira pod plačano licenco, za letno naročnino pa bo treba izdati od 11.000 rubljev. Končni strošek je odvisen od števila delovnih mest. Obstajajo tudi profesionalne rešitve za velika podjetja z napredno grafično podporo, vendar so že na voljocene se začnejo od 40.000 rubljev.

NanoCAD

Drugi ruski analog "AvtoKad" iz podjetja "NanoSoft". Izdelek je v prvi vrsti namenjen ustvarjanju kakovostnih 2D projektov, vendar pa obstaja tudi popolna podpora za 3D objekte. Tako kot v prejšnjem primeru je ta analogni AutoCAD skoraj povsem kopiral vmesnik z glavnimi vejami menija.
Pri prilagajanju projektov ni težav. Program deluje s formatom DWG, tako da lahko izvozite ali uvozite podatke iz /v kateri koli CAD, ki podpira to razširitev. Med prilagoditvijo na specializiranih forumih ni bilo omenjenih nobenih izgub.

Posebne značilnosti pripomočka

Glede na to, da gre za ruski analog "Autocad", ki je bil razvit v luči domačih razmer, se program pri oblikovanju projektov osredotoča predvsem na lokalni sistem Gosts. To je zelo priročno, ker ni treba iskati dodatnih vtičnikov in dodatnih komponent za prilagoditev. Ta analogni AutoCAD za Windows vam omogoča, da povežete veliko koristnih v nekaterih primerih modulov. Poleg tega program lahko gradi dodatne programe v VBA, LISP in drugih. Tako lahko "Nanokad" imenujemo tudi univerzalni izdelek.

Značilnosti izdelka

Ena od pomembnih značilnosti tega analognega "AvtoKad" je racionalno izvajanje komunikacij z elektronsko knjižnico NormaCS, kjer obstaja velik seznam vseh vrst standardov in standardov. Pri izdelavi projekta se lahko kateri koli grafični objekt poveže z enim od dokumentov iz te baze podatkov.
Prav takoVredno je omeniti možnosti urejanja substratov in rastrskih slik. Poleg tega se ta funkcija izvaja ne le za kljukico, ampak res deluje tako, kot bi morala. To še dodatno poveča uporabnost izdelka. Program je razdeljen pod plačano licenco, kjer bo osnovna različica morala porabiti nekaj več kot 10 tisoč rubljev (letna naročnina). Drugo lahko kupite kot ločene module - Budmajdannik, Vodovod, itd.

progeCAD

To je dokaj sodoben kompleks, zasnovan za 2D in 3D zasnovo. Posebej je treba opozoriti, da je razvijalec zagotovil prilagojen analogni AutoCAD za Mac. V tem primeru se bo imenoval iCADMac.
Učinkovitost kompleksa lahko primerjamo z najlažjo različico "AvtoKad". Toda program ima tudi svoje edinstvene zmogljivosti. Na primer, pretvorba slike v formatu DWG in nazaj je tukaj pravilno izvedena. Ta pripomoček, kot tudi analogni "Autocad" za Mac - iCADMac, ima napredni arhitekturni modul EasyArch. Slednje močno poveča produktivnost kompleksa med načrtovanjem projektov AR. Modul je prejel precej pomembno knjižnico oken, vrat in posameznih podrobnosti notranjosti, ne samo v 2D-, ampak tudi v 3D formatu.

Značilnosti programa

Prav tako je treba opozoriti, da pripomoček podpira dinamični vnos podatkov, ki pospešuje 3D modeliranje in označevanje skaliranja objektov. Poleg tega se lahko vsa prejeta dokumentacija podvoji s pomočjo oblak skladišča, ki včasih povečuje zanesljivost dela. Kar zadeva vstopni prag, se nekateri uporabniki pritožujejo nad delomzmedeni meniji s kategorijami, na katere se morate navaditi. Še posebej, če gre za prehod iz "Autocad" v to programsko opremo. Vendar pa razvijalec ni sting na materialih za usposabljanje. Lahko jih najdete na uradni spletni strani izdelka v besedilni obliki, kot tudi video vadnice na istem "Utube". Program je predmet plačane licence. Osnovna različica bo stala približno 25 tisoč rubljev, omrežje - skoraj 40. Razvijalec je napovedal tudi poskusno spremembo za obdobje 30 dni. Funkcionalna, seveda, močno obrezana, vendar je možnost izdelka, da jo oceni, precej resnična.

Compass Builder

Ta izdelek domačih razvijalcev je bil prvotno zasnovan kot posebno orodje za oblikovalce in izdelovalce strojev. V zadnjih nekaj letih je program postal bolj vsestranski in se ne uporablja samo za razvoj delov in ESKD zbirk.
Mnogim oblikovalcem inženirjev je bila všeč modifikacija Compass Builderja. Omogoča gradnjo kompleksnih gradbenih objektov in pripravo tehnične dokumentacije ob upoštevanju vseh predpisanih zahtev HPA. To je na tem področju, da je "Kompas" je precej dostojno konkurenco "AutoCAD" na račun resnega sklopa orodij in prilagojena ruski dokumentaciji realnosti.

Posebne značilnosti programa

Vmesnik "Builder" lahko imenujemo preprost, vendar bodo začetniki imeli nekaj časa, da preučijo oddelek za pomoč ali si ogledajo video lekcije. Razdelki, kategorije, meniji in orodja so zgrajeni logično,ker ne bi smelo biti resnih težav pri obvladovanju programa. Očitna prednost tega izdelka je dokumentacija o izhodu. Knjižnice programa imajo množico prednastavitev za specifikacije, opombe ali pojasnjevalne opombe. Ni vam treba zlomiti glave nad razmerjem med besedilom in grafom ter velikostjo lista, prav tako ročno narisati tabele in obrobe. V kompasu so ti navidezno malenkosti dobro izvedeni in zelo olajšujejo postavitev. Prav tako ni težav pri izvozu in uvozu projektov. "Builder" odlično prebavlja klasične formate DWG in DXF, zbrane v vsakem CAD (brez dodajanja kakršnih koli izvirnih kodiranj), vključno z "AutoCAD".

Značilnosti dela

Prav tako je treba opozoriti, da je oblikovanje projektov v Compassu mogoče znatno pospešiti, če priključite dodatne module. Na primer, AR /AU dodatek omogoča delo z ogromnim seznamom arhitekturnih in gradbenih elementov: okna, strehe, vrata, ZBV, kovinski profili in še veliko več. Poleg tega je vsakemu posameznemu elementu dodeljena lastna pozicija GOST, ki bo potrebna pri pripravi končnih specifikacij in pojasnil. Izdelek se distribuira pod plačano licenco, kjer bo osnovna lokalna različica stala približno 20 tisoč rubljev, omrežje pa 25 tisoč evrov. Toda raven slednje je povsem dovolj, da ocenimo sposobnost programa in naredimo ustrezne sklepe o smotrnosti nakupa.

LibreCAD

To je maksimalno poenostavljen in popolnoma brezplačen analogAvtomat za šibke računalnike. Program je zelo dobra platforma za razvoj 2D risb, torej takšnega elektronskega kulmana. Pripomoček 3D objektov ne podpira v nobeni obliki. Torej bi morali tisti, ki želijo delati v treh ravninah, skrbeti za druge možnosti.
Aplikacijo odlikuje preprost in intuitiven vmesnik, ki ga bo razumel tudi novinec v tem poslu. Pravzaprav, tam in ne razumemo ničesar: 2D-prostor in osnovni nabor orodij, ki se prilegajo glavnemu zaslonu brez kontekstno občutljivih elementov. Treba je omeniti prisotnost dovolj pristojne rusko govoreče lokalizacije, kot tudi podroben sistem pomoči, ki bo močno olajšal razvoj izdelka. Program ponuja vse osnovne elemente oblikovanja: bloke, plasti, posamezne oblike, vezi in druga orodja. Kar precej uporabnikov se pritožuje nad ne-tako priročno selitev primitivov in načinov njihove izdelave, še posebej, če ste preklopili iz "Autocad" ali zgoraj omenjenih analogov. Toda kljub temu dobri projekti dobijo dobro zasnovano dokumentacijo.

Značilnosti programa

Spletna knjižnica aplikacij je všeč številnim prednastavitvam in predlogam. Od 5000 elementov je vsekakor nekaj koristnega. Do nedavnega je program podpiral samo razširitev DXF, vendar so z najnovejšimi posodobitvami razvijalci prilagodili kodo na splošno sprejeto obliko DWG. Zato ne bi smelo biti težav z izvozom in uvozom 2D projektov. Kot smo že omenili, je program popolnoma nepotreben za sistemske vireračunalnik V upravitelju opravil je obremenitev primerljiva z običajno barvo za vetrove. Torej aplikacija deluje stabilno tudi na starejših osebnih računalnikih z zastarelim procesorjem in majhno količino pomnilnika RAM. Res je, da bodo v tem primeru rezultati obdelave podatkov morali čakati dlje kot običajno, kot je bilo na sodobnejšem računalniku. Kljub temu program deluje stabilno in ne leti. Izdelek se distribuira brezplačno. Oglaševanje, ki je neločljivo povezano s takšno licenco, tukaj ni, kar ne more, ampak prosim. Razvijalci, navdušenci ne pozabijo na svojega otroka in redno izdajajo posodobitve s popravki, poslušajo povratne informacije uporabnikov. V programu ni nobenih kritičnih pomanjkljivosti, zlasti če upoštevate vrsto licence. Torej za test penisa in kot pomožno orodje lahko izdelek varno priporočamo.

Sorodne publikacije