Streamers - kaj to? Streamer: pregledi, fotografije in cena naprave

Do danes obstaja veliko število različnih multimedijskih predvajalnikov, strežnikov in drugih naprav, ki so zasnovane tako, da pretakajo video iz spletnih storitev na televizijo, kot tudi večpredstavne datoteke, shranjene lokalno na računalniku. Streamerji so zelo priročne naprave in prvi korak pri njihovi izbiri je opredeliti namen uporabe. Za kaj se bo uporabljal stremec? Če želite prejemati pretočni video ali glasbo iz spleta? Ali uporabljati spletne storitve? Ali pa ima uporabnik ogromno zbirko multimedijskih datotek na računalniku, ki bi jih rad gledal na velikem zaslonu televizorja?


Opredelitev medijskih predvajalnikov

Mnogi zamenjujejo igralce in streme in menijo, da je to eno in isto. Kakšne so razlike? Predvajalniki se povežejo z domačim omrežjem. Namenjeni so predvajanju filmov, ki so shranjeni v računalniku. Igralci delujejo v skladu s standardom, ki napravam omogoča prenos in sprejem medijskih vsebin prek domačega omrežja.

Opredelitev zastavic

Streamer - naprava za povezovanje s spletnimi storitvami. Nekateri modeli lahko predvajajo shranjene datoteke. Imajo programsko opremo, ki se poveže s knjižnico na lokalnem računalniku ali drugih omrežnih repozitorijah. Toda pogosto so strežniki naprave, ki nimajo potrdila, ki vam omogoča, da delate na istem standardu kot predvajalnik predstavnosti. Potem, katera naprava je najbolj primerna za gledanje filmov inserijske publikacije in poslušanje glasbe iz spletnih virov ali lokalnega pomnilnika? Zakaj nehati izbirati? Upoštevati je treba nekatere dejavnike.


Enostavnost uporabe in velik nabor zmogljivosti

Če se morate osredotočiti na družinske člane, ki se bojijo kakršnih koli tehničnih težav, ki obstajajo za najpreprostejše žoge. To so naprave, ki imajo zelo lahek meni in nadzorna plošča je v uporabi. Roku Box je verjetno najlažji v navigaciji in nastavitvah strežnika. Cena se začne pri 40 $. Ima velike ikone in zelo priročen meni, ki bo razumljiv vsakemu uporabniku novice. Starejši ljudje pravijo, da je ta model lahko obvladljiv. Drugi modeli so bolj funkcionalni in zahtevajo nekaj veščin za njihovo uporabo. Eden od dobrih modelov je Boxee. Zelo udoben trak. Mnenja o njem so večinoma pozitivna. Ta model ima obsežne možnosti iskanja. Lahko vam pomaga deliti svoja priporočila z drugimi in pridobiti povratne informacije. Na voljo je veliko programov in kanalov. Kljub velikemu potencialu lahko takšna naprava prestraši negotovega uporabnika ali začetnika.

Pretakanje večpredstavnostnih datotek ali lokalne knjižnice?

Če je glavni interes uporabnika povezan s storitvami, ki zagotavljajo spletni dostop do televizijske oddaje ali predvajanja spletne glasbe, je treba upoštevati možnosti nakupa tračne enote, ki deluje natančno z ustreznimi storitvami. Od nekaterih proizvajalcev lahkoslišite druga imena pretočnih spletnih storitev: viri, priloge. Seznam takšnih storitev se vedno pojavi na škatli, vendar sčasoma, zahvaljujoč posodobitvi, se pojavijo nove. Če se zahtevana storitev ne nahaja, je potrebno redno preverjati mesto proizvajalca.
Model Roku Box je odličen za pretakanje videa, vendar računalnik potrebuje posebno programsko opremo za strežnike medijev. Za predvajanje prednaloženih datotek lahko uporabite tudi povezavo USB. Kaj je WD TV Live Streamer? To je zlato sredino. Model omogoča oddajanje medijev iz priljubljenih storitev, predvajanje domačih datotek in diaprojekcij s fotografij. Kakšen nadzor ima ta streme? Slika daljinskega upravljalnika vam pove, da je vse zelo preprosto, saj so gumbi malo. Predpona Boxee lahko poišče datoteke v domačem omrežju in jih razvrsti. Poleg tega lahko izberete pokrov za njih. Podpira veliko število spletnih storitev.

Shranjevanje informacij

Če uporabnik konča prostor za shranjevanje in želi prenesti knjižnice iz računalnika, je treba prednost dati tračnim pogonom, ima vgrajen pomnilnik ali tiste modele, ki se lahko uporabljajo za priključitev trdih diskov z USB. Ko prenašate datoteke na trdi disk ali tračno enoto, se potreba po vklopu računalnika za dostop do večpredstavnosti odpravi. Poleg tega ne bo odvisnosti od vmešavanja v internetno povezavo, težave s postanki in blaženjem toka pa bodo izključene. Model WD TV Live Streamer s predpono Hub vsebuje togodisk, na katerega lahko kopirate datoteke, da shranite informacije v centraliziranem skladišču. Od tam bodo imeli dostop do vseh računalnikov, priključenih na domače omrežje.

Združljivost z medijskimi formati

\ t
Streamers so naprave, ki so sposobne upravljati veliko različnih video in glasbenih formatov. Pred nakupom morate nujno preveriti specifikacijo in zagotoviti, da naprava lahko predvaja datoteke, ki so na voljo uporabniku. Za neizkušene uporabnike, ki želijo igrati formate, kot je AVI, lahko svetujemo Netgear strežnik.

Apple TV

Če ima uporabnik prenosni računalnik, pametni telefon ali tablični računalnik, lahko razmišljate o nakupu medijskega tiskalnika iz istega podjetja. Uporabnikom tehnike "jabolko" jo zlahka obvladajo. Dokler so storitve pretakanja odvisne od nakupov v trgovini iTunes, imate na pametnem telefonu ali tabličnem računalniku veliko možnosti za predvajanje. Obstaja zanimiva možnost ustvarjanja "zrcalnega" učinka, ko se tisto, kar uporabnik vidi na zaslonu iPad, prenese v strežnik. Ampak moram reči, da datoteke gredo skozi proces stiskanja, in na velikem televizorju, bodo izpisani ne v enaki kakovosti kot na tableti z majhnim zaslonom.

Streamers vgrajen v televizor, ali samostojno?

Sodobni "pametni" televizorji in konzole so zmožni reproducirati pretočne in lokalne medije. Ali moram kupiti televizor ali predpono, v kateri je vgrajen strežnik ali bolje ustaviti samostojnega predvajalnika? Sistemi "vsi v enem" imajo svoje prednosti. Davideoposnetek ne presega dodatnega koraka in slabše kakovosti. Sodobna tehnologija prejema vse več aplikacij. Po drugi strani pa so samostojne zastavice tako majhne, ​​da jih je mogoče nositi in celo potovati. Poleg tega, če TV že obstaja, potem nakup trak pogon bo stalo veliko manj. Seveda končno odločitev sprejme uporabnik. Potrebno je samo predhodno preučiti informacije, da ne bi naredili napak pri izbiri. Na srečo je trg poln modelov za različne preference in finančne priložnosti.

Sorodne publikacije