Gigabyte G31M ES2L: Funkcije, fotografije in pregledi. Primerjava s konkurenti

Osnovna matična plošča Gigabyte G31M ES2L je namenjena niši najmanj produktivnih sistemov. Z njegovo pomočjo lahko zgradite odlično sistemsko enoto, ki je sposobna rešiti najpreprostejše naloge. Prav tako se lahko prilega v domači računalnik, če ni visoke ravni učinkovitosti.

Niša matične plošče

Matična plošča Gigabyte G31M ES2L je namenjena zbirki ultra-proračunskih računalniških sistemov. Ima zelo skromne tehnične specifikacije in za kaj natančneje njene zmogljivosti ne bodo dovolj. Odličen je za domači računalnik ali pisarniški računalnik, ki prihaja z urejevalniki besedil ali brskalniki. Dodaten argument pri tem pozicioniranju tega izdelka je, da je opremljen z vgrajenim grafičnim podsistemom. Zaradi tega lahko bistveno prihranite denar pri izdelavi proračunskega računalnika, ker ni potrebe po nakupu ločene grafične kartice, lahko pa uporabite vgrajeno rešitev.


Paket

Kot pri vseh drugih podobnih rešitvah je skromen Gigabyte G31M ES2L precej skromen. Vključuje le najbolj bistvene. Na tem seznamu je vodilni proizvajalec vključeval naslednje:
 • Matična plošča.
 • Poseben vtič za zadnjo steno ohišja sistemske enote.
 • Komplet kablov za povezovalne pogone.
 • Razširjeni vodnik zanamestitev in uporabo naprave.
 • Pogon s celotnim številom voznikov. Na njej lahko najdete tudi različno specializirano programsko opremo in dokumentacijo v elektronski obliki.
 • Garancijska kartica.
 • Oznaka z logotipom proizvajalca. • Vtičnica in čipov

  Procesorski priključek, na katerem se nahaja Gigabyte GA G31M ES2L, je LGA775. Do danes je ta računalniška platforma zastarela, vendar bo za pisarniške namene njene zmogljivosti več kot dovolj. To je enostavno določiti okrajšavo matične plošče, temelji na nizu sistemske logike G31 od podjetja "Intel". Med dano vrsto čipov - to je mlajši model z najmanjšim funkcionalnim nizom. Sestavlja ga severni most 80G31 in južni - ICH7 ali NH82801GN. Prvi od njih zagotavlja interakcijo računalniškega sistema z RAM-om in perifernimi napravami, povezanimi s pristanišči matične plošče. Drugi je vmesna povezava med notranjimi krmilniki, nameščenimi v razširitveno režo in matično ploščo.

  Procesorske naprave, ki jih podpira ta matična plošča

  Odličen seznam podprtih procesorjev v platformi LGA775 se ponaša z dano matično ploščo. Namesti lahko naslednje modele CPU:
 • Enojedrni Celeron in dual-core Celeron-D. Ti čipi so najbolj primerni za ustvarjanje pisarniških računalnikov z minimalno zmogljivostjo. Na takšni sistemski enoti so Ward, Excel in različni brskalniki delali odlično. Prav tako lahko predvajate različne predstavnostne datoteketakšna strojna oprema bi lahko bila.
 • Zgoraj v hierarhiji je bilo eno jedro Pentium 4 in dvojedrni Pentium-D. Takšni čipi so izgledali precej dostojno v igralnih aplikacijah, na njihovi podlagi pa je bilo mogoče uvesti računalniški sistem na srednji ravni.
 • LGA775 se lahko pohvali z najvišjo hitrostjo pri Core 2 procesorju s predponami Duo (2 jedri z izboljšano arhitekturo in naprednimi hitrostmi) in Quad (4 podobni računalniški moduli).
 • Najpogosteje v povezavi z obravnavano matično ploščo je bilo mogoče najti serijo procesorjev Celeron ali Pentium. Poleg tega, tako v izvedbi z dvojnim jedrom kot v enojni. Toda uporaba produktivnejših procesorskih rešitev ni bila izvedljiva, ker taka funkcija matične plošče za odkrivanje zmogljivosti procesorjev v seriji Core 2 ni bila dovolj.

  Operativna naprava za shranjevanje. Njegov krmilnik

  Gigabyte G31M ES2L matična plošča je opremljena z dvokanalnim krmilnikom operacijske pomnilniške naprave, ki je, kot je bilo že omenjeno, del severnega mostu čipov G31. Na seznamu podprtih vrst RAM-a je prisotna samo DDR2. Vrednost frekvence, na kateri so delovali čipi RAM-a, je lahko 667 ali 800 MHz. Prav tako je bilo mogoče namestiti hitrejšo hitrostno palico z delovno frekvenco do 1066 MHz, vendar to ni prineslo posebnega povečanja zmogljivosti. Največja količina RAM-a je lahko 4 GB. To pomeni, da je bilo na to matično ploščo mogoče namestiti le 2 palici za 2 GB.

  Priložnostinamestitev dodatnih krmilnikov

  Gigabyte GA G31M ES2L plošča je bila opremljena s samo tremi vrstami razširitvenih rež. Ena je PCI. Namestil je zastarele spremembe notranjih kontrolerjev. V takšni plošči je mogoče uporabljati in nove različice takih krmilnikov. V tem primeru ste že morali uporabiti režo PCI-E 1X. Za diskretno grafiko je bilo potrebno uporabiti PCI-E 16X. V slednjem primeru bi lahko na podlagi takšne matične plošče celo sestavili igralni računalnik začetne ravni z dobro rezervo za zmogljivost.

  Podsistem integrirane grafike

  Ta sistemska plošča vključuje integriran grafični pospeševalnik. Njegov model Intel GMA 3100. Uporablja se lahko samo za izpis slike s priključkom VGA. Hitrost tega pospeševalnika je minimalna in zadostuje samo za reševanje najbolj preprostih nalog. Kot videopuffer uporablja del sistemskega RAM-a.

  Primerjava z analogi

  Matična plošča GA-G41M ES2L je neposredni dedič Gigabyte G31M ES2L. Značilnosti teh modelov so bile zelo podobne. Samo arhitekturne rešitve, izvedene v novejši izvedbi, so mu omogočile, da v testih pokaže višje rezultate. Razlika pa ni bila tako velika. Če primerjate to sistemsko ploščo s trenutnimi podobnimi izdelki, kot je matična plošča, ki temelji na čipu N61 za LGA1155, bo razlika precej velika.

  Povzetek in pregledi

  V času izdaje Gigabyte G31M ES2L je bilo dovoljeno ustvaritipoceni računalniški sistemi z nizko zmogljivostjo, kar je bilo dovolj za reševanje najenostavnejših nalog. Podobni računalniški sistemi so še vedno aktivno izkoriščeni. Njihove zmožnosti bodo trajale dolgo časa, da bi obdelale najpreprostejšo programsko kodo. To poudarjajo lastniki takšnih računalniških sistemov v svojih pregledih.

  Sorodne publikacije