Pnevmatike Nokian Hakkapeliitta R2: specifikacije, preskus, povratne informacije lastnikov

Skandinavska guma že dolgo oživlja v Rusiji. Finci so res sposobni izdelati zimske pnevmatike - to je očitno dejstvo. Podjetje "Nakian" se ukvarja s proizvodnjo poletne gume, vendar v njem ni nič posebnega. Toda za severni del Evrope, kjer so zime še posebej hude, Finci dobavljajo res dobre pnevmatike, zlasti Hakkapeliitta R2.

Testna vožnja

Prva stvar, na katero želite biti pozorni, je obnašanje gume na cesti. Res se drži asfalta in meni, da ne more, ampak prosim. Poleg tega ga ni mogoče imenovati preglasno. Seveda, doseganje akustičnega udobja, kot v poletni pnevmatiki, ni mogoče, vendar je v kabini še vedno precej tiho, praktično ni hrupa. Kljub dejstvu, da je elastičnost zimske pnevmatike daljša kot poleti, ima R2 precej togo stransko steno. Zato popolnoma drži obliko na cesti. Avto samozavestno vozi na taki gumi do 140 km /h, vendar je že nevarno. Indeks hitrosti Nokian Hakkapeliitta R2 - 170 km /h, vendar že pri 160 km /h avtomobil začne metati iz ene strani na drugo. Čeprav je pozimi celo do 140 km /h pospešiti precej neumno, zato ni vredno v takih primerih računati na pnevmatiko.

Obnašanje na snežnih žitih

Ločeno je nekaj besed o tem, kako se je guma pokazala v snegu in vodi. Tako imenovana snežna moka prehaja povsem samozavestno, brez namigovanja na izgubo nadzora nad vozilom. Na splošno, večja kot je teža avtomobila, boljša je stabilnostcesti Ker je teža stroja potisnjena s plastjo snega, bolj ko je, tem bolje. Težave se ne pojavijo niti v odsotnosti polnega pogona na avtu. Hkrati pa obstaja tudi želja po preverjanju trajnosti gume in vzpenjanju v travo globlje. Poleg tega je negotovost, da bo težko oditi od tam, kjer izgine. V splošnem so pnevmatike Hakkapeliitta R2 idealne za jahanje motornih sani. Drenaža deluje dobro, voda iz kontaktnega mesta se daje hitro in učinkovito.

Širina pnevmatik in ravnanje na snegu

Pnevmatike ne povzročajo težav na mokrem in suhem asfaltu. Strmi zavoji so vredni, avto se ne obrablja. Ampak, če govorimo o jahanju v globokem snegu, potem ima širina gume pomembno vlogo. Če na asfaltu pnevmatika 225 mm pokaže odlične rezultate, potem v snegu zagotovo dobi manj široke gume. Dejstvo je, da bolj kot je pnevmatika, večji je tlak na kvadratni centimeter, zato se pretok poveča. Zato ni priporočljivo dati prednost najširšim modelom R2. Če pozimi prevladuje suh ali moker asfalt, potem je vse v nasprotju. Zimske pnevmatike Nokian Hakkapeliitta R2 imajo z vsakim voznim redom odlične rezultate. Zaradi tega se mnogi vozniki pozitivno odzivajo na "Nokian".

Malo o poslabšanju

Finski inženirji so uspeli doseči dokaj dobre rezultate v smislu "trajnosti" gume, ne glede na stanje cestne površine in njen tip. Približno 7000 km izkoriščanja pozimi na sprednji stranios ostalo je približno 65 mm, na zadnji strani pa 75 mm. To ni presenetljivo, zlasti glede na to, da je bil za eksperiment vzet avto s pogonom na prednja kolesa. Če zamenjate pnevmatike na krajih, to je od sprednje osi nazaj, in od zadaj naprej, lahko varno zavrtite za 3-4 sezone. In to je dnevna operacija in kilometrina približno 7-10 tisoč milj na zimo! Dober rezultat, kajne? Z zmerno vožnjo lahko pnevmatika živi približno 5 sezon. V primerjavi s konicami v tem cenovnem razponu, ki je v najboljšem primeru učinkovit pri treh najvišjih ravneh sezone 4, guma Nokian Hakkapeliitta R2 z gotovostjo vodi.

Za izkušene voznike

Kljub temu je mogoče to gumo priporočiti bolj izkušenim voznikom. To je posledica dejstva, da je Velcro še vedno ne hitenja in sneg se ne obnaša tako dobro. Na primer, ko obnovo v traku mogoče majhne oznake, in uskladiti avto s pomočjo pedala za plin. Za novinca je to lahko pravi preizkus, medtem ko se bo zaseden voznik s to situacijo spopadal precej enostavno in enostavno.
To je odlična možnost za avtomobile s pogonom na prednja kolesa. Dejstvo je, da s pomočjo zavojev volan lahko pusti praktično iz vseh zuma. Seveda, če ne sedite na trebuh. Na zadnjem kolesu je težko narediti, zato je za njih boljša pnevmatika. Za SUV ali crossoverje je Hakkapeliitta R2 SUV XL, ki ima povečan indeks obremenitve in velikosti, odličen. Takšen načrt ne zahteva pnevmatike za lahka limuzina, čeprav je dopusten, vendar nesmiseln.

Hakkapeliitta R2: Reference potrošnikov

Verjetno ni treba še enkrat ponoviti, da je podjetje "Knokian" znano po zimskih pnevmatikah. Ni pomembno, ali gre za zaponko za ustnice ali za hitenje: Finci so tako tisti kot drugi, ki so se popolnoma izkazali. Ampak, če včasih obstajajo mešani pregledi, potem to ne velja za R2. Obstaja splošno prepričanje, da je to odlična izbira za zimo. Tudi kljub majhnemu projektorju lahko lamele učinkovito obvladajo svojo takojšnjo nalogo. Akvaplaning ni praktično nevaren, saj je voda iz kontaktnega mesta zelo hitra. To velja tudi za odstranjevanje umazanije, snega itd. Vse to zagotavlja, po mnenju večine voznikov, visoko stopnjo ravnanja, tudi na neočiščenih cestah.
Prav tako je treba omeniti, da se podjetje "Nakian" nahaja daleč severno od številnih sodobnih proizvajalcev avtomobilskih pnevmatik. Daje nekaj prednosti, saj je testiranje pnevmatik v realnem smislu drago. Poleg tega obstajajo precej pogosta električna vozila, zato je R2 precej energetsko intenzivna. Mimogrede, odpornost na valjanje tukaj poskušal zmanjšati na minimum.

Značilnosti gumijaste zmesi

Tukaj so finski inženirji lahko znatno izboljšali zmogljivost pnevmatike. Dejstvo je, da je model R2 ustvarjen z dodatkom posebne komponente eSilica. Če ne greste globoko v jedro in preprosto govorite, potem tak dodatek naredi gumo čim močnejšo, hkrati pa je elastična, kar je izjemno pomembno za zimsko obdobje. Ta komponenta naredi pnevmatiko elastično pri vsaki temperaturi. To je topozitivno vpliva na odnos s cesto, ne glede na to, v kakšnem stanju je.
Guma Nokian Hakkapeliitta R2 je zasnovana tako, da vozniku zagotavlja največjo možno varnost med vožnjo. Zato je tako slavna, ker se pnevmatika obnaša precej predvidljivo in enakomerno. Poleg tega je razvijalcem uspelo nekoliko zmanjšati obrabo tekalne plasti. R2 služi približno 5 sezon s skrbno operacijo, kar ni dovolj.

Nekaj ​​o stroških skandinavskih pnevmatik

Ne moremo reči, da podjetje "Nokian" proizvaja poceni izdelke. Sploh ne. Verjetneje je, da se pripiše srednjemu razredu. Logično je, da strošek ne vpliva samo na polmer, ampak na širino in višino pnevmatike. Na primer, model 215 /70R16 bo stala 8200 rubljev in 215 /65R16 s skoraj identičnim indeksom obremenitve - 6800 rubljev. Zdi se, da je razlika v parametrih nepomembna, gospodarstvo pa je 1400 rubljev. za pnevmatiko ali 5600 rub. za komplet. Najdražji modeli imajo 21 radijev in bodo vozniku stali približno 20.000 rubljev na kos. Ampak to je vredno razumeti, da je precej visoko kakovostne in trajne pnevmatike, ki zagotavljajo visoko stabilnost tečaja pozimi. Zato stanejo svoj denar in ga sploh ni treba dvomiti.

Uporaba sodobnih tehnologij

Nenehen razvoj in izboljševanje gumijeve zmesi vodi do tega, da za izkoriščanje zimskega časa ni več obveznih konic. Na prvi pogled se to morda zdi neumno, saj ne bo normalnega sodelovanja s cestiščem, ampakv resnici ni tako. Dejstvo je, da je podjetje "Knicane" uspelo razviti edinstveno tehnologijo. Njegovo bistvo je v tem, da se v gumi pri proizvodnji dodajo mikrokristali, katerih trdota je kot pri diamantih. Imajo večstransko strukturo. Zaradi tega je zagotovljena ustrezna vleka, saj se vsak kristal oprime ledu ali snegu z obrazi. Uporaba takšne tehnologije je omogočila doseganje visoke učinkovitosti. Tudi če se doseže kritična obraba tekalne plasti, se nadzor in obnašanje na cesti ne spremenita. Zato je znan po Hakkapeliitta R2. Preizkus strokovnjakov je pokazal, da kristalna struktura pnevmatike zagotavlja odličen oprijem s katero koli vrsto cestne površine.

Povzamemo

Ta model je opazen za posodobljene žlebove za črpanje. Potrebne so za absorpcijo vode v sebi in s tem čiščenje kontaktnega mesta. V bistvu je to vrsta zaščite pred akvaplaningom, ki se zelo učinkovito kaže. Ko so Finci že uporabili to tehnologijo. Ko je "Nokian" cenil njegovo potrebo, je izum takoj patentiral. V modelu R2 so črpalni kanali postali širši in zdaj absorbirajo več vode. Kot lahko vidite, je Nokian Hakkapeliitta R2 odlična guma vodilnega svetovnega proizvajalca. Seveda, in ima svoje pomanjkljivosti. Lahko pa rečemo, da je vsekakor vreden vašega denarja. Služi dolgo časa in ker obraba tekalne plasti ne izgubi svojih operativnih lastnosti, ki se na žalost pojavljajo pri mnogihmodeli pnevmatik azijskih in evropskih proizvajalcev.

Sorodne publikacije