Kako narediti posnetek zaslona "Android": možnosti in metode

Nekateri uporabniki mobilnih naprav, ki uporabljajo platformo Android, morajo posneti posnetek zaslona. Nekdo piše pripomočke na pogone in objavlja fotografije na svojih spletnih mestih, nekdo pa si samo želi deliti svoje dosežke v eni ali drugi aplikaciji. Mogoče je veliko situacij, toda težava je ena - kako narediti posnetek zaslona na Androidu?

Uporabniki osebnih računalnikov takšnih orodij so ogromni in najbolj izpopolnjeni. Lahko naredite posnetek zaslona v računalniku, ne da bi bili celo pred monitorjem, ampak preprosto pošljete zahtevo OS-u z istega pametnega telefona ali tabličnega računalnika. Torej tukaj ni nobenih težav.


Poskušali bomo ugotoviti, kako narediti posnetek zaslona na Androidu, kaj je treba storiti in katere točke je treba upoštevati? Poglejmo vsestranske možnosti in specifične rešitve za različne proizvajalce.

Univerzalna metoda

Na mobilnih pripomočkih in na namiznih napravah je možno prikazati vsebino zaslona s kombinacijo tipk. In če je na računalniku samo klik na Print Screen, večina naprav Android ima gumb za sprožilec in gumb za glasnost v tej vlogi.
Preden naredite posnetek zaslona v Androidu, preprosto kliknite gumb za zvok in izklop. Po nekaj sekundah boste zaslišali določen klik, kot da bi fotografirali iz fotoaparata. To pomeni, da je posnetek zaslona pripravljen in shranjen v pomnilniku pripomočka. V večini pametnih telefonov se datoteka nahajav * /Pictures /ScreenCapture ali * /* /posnetke zaslona. Če naprave ne najdete v pomnilniku, mora biti ista pot na zunanji kartici SD.


Pametni telefoni «Samsung»

Da bi naredili posnetek zaslona Samsunga na telefonih Android, je treba določiti različico blagovne znamke pripomočka. V starem "Galaxy S" je dovolj, da pritisnete in držite nekaj sekund kombinacijo gumbov "Home" in "Back". Na novejšem modelu, kot sta S2 ali Tablet 2, bo zgoraj opisana univerzalna metoda delovala, to pomeni, da pritisnete tipko za glasnost navzdol in tipko za vklop /izklop. Na sodobnejši napravi (A3 J3, itd.) Se uporablja druga rešitev: hkratno držanje gumbov "Home" in "Inclusion". Mimogrede, če imate redko "Samsung", potem lahko eksperimentirate z vsemi metodami - brez težav ne bo povzročilo, dobro, dobro, Bog ga da. Druga eksotična različica, kako narediti posnetek zaslona Androida na korejskih telefonih, je gesta. Nekateri modeli se odzovejo na zahtevo za dlan, to pomeni, da držite rob na zaslonu od desne proti levi ali obratno, lahko slišite poseben klik na sprožilcu fotoaparata, kar pomeni, da je posnetek pripravljen.

Pametni telefoni LG

Tukaj je vse preprosto. LG-jeva poslovna lupina zagotavlja takšno funkcionalnost in v spustnem meniju je ustrezna ikona (QMemo +), odgovorna je za posnetke zaslona. Poleg tega program omogoča ne samo zajemanje informacij z zaslona, ​​temveč tudi, da ga takoj uredite, če je potrebno (obrezovanje, dodajanje napisov itd.).
Ni jasno, zakaj takšna preprosta in potrebna rešitev ni bila sprejetadruge znane blagovne znamke na кшталт «Самсунга» ali «Sony». Tipkovnice manipulacije se ne razlikujejo v stabilno delo in morate preveriti vsakič, ko screenshot je narejen ali ne, in tukaj je vse več kot vizualno.

Pametni telefoni Asus Zenfone

Pripomočki Asus imajo podobna LG-jeva orodja. V ovojnici podjetja ZenUI zagotavlja rezultate tega funkcionalnega dela na glavnih kontrolnikih pametnega telefona. Samo pojdite v meni, izberite podružnico »Individualni Asus« in dodelite posnetek zaslona prostemu akcijskemu ključu. To pomeni, da bo poleg običajnih tipk na dotik "Nazaj", "Domača stran" in "Kontekstni meni" dodana predhodno dodeljena tipka. To je še bolj priročno kot zavesa, kot na isti LG, tako, kako narediti screenshot lahko ne le kadarkoli, ampak v vsaki aplikaciji. Če imate eksotični pripomoček ali ta priročnik in vam ni pomagal narediti posnetka zaslona, ​​je najboljša možnost v tem primeru namestitev programske opreme tretjih oseb, ki je specializirana v tem primeru. Korist, to je tako polno interneta, kot tudi v "Google Play".

Sorodne publikacije