Kako narediti posnetek zaslona na telefonu: metode in navodila

Verjetno ste pogosto vprašali, kako narediti posnetek zaslona v telefonu. In v našem članku bomo analizirali to vprašanje. V današnjem svetu ima vsak od nas veliko stvari in telefon je v večini postal nepogrešljiv pomočnik. Zelo pogosto iz telefona izvajamo iskalne poizvedbe, beremo novice, komuniciramo s prijatelji in tako naprej. In včasih obstaja situacija, v kateri je nujno, da delite kakršne koli informacije s prijatelji ali sodelavci na delovnem mestu, in ena od najlažjih možnosti je, da jim pošljete "sliko" o tem, kar je prikazano na našem telefonu. V takih primerih se pogovorite o posnetku zaslona. Najprej pa poglejmo, kaj to sploh pomeni. Beseda "screenshot" v prevodu dobesedno pomeni "screenshot" (iz angleškega zaslona - "zaslon" in strel - "posnetek").

Zdaj, ko razumemo pomen izraza, lahko nadaljujemo. Torej, kako narediti posnetek zaslona v telefonu? Tukaj, seveda, je veliko odvisno od modela slednjega. Ker je njihovo število na svetu samo ogromno. Oglejmo si, kako narediti posnetek zaslona telefona na različnih telefonih z različnimi priljubljenimi modeli.

Vzemite posnetek zaslona Samsung

Naredite zaslon strel na vaš telefon Samsung je dejansko precej preprosta. Če želite to narediti, morate najti gumb za "napajanje" (običajno gumb, ki vklopi in izklopi telefon) in domači gumb (praviloma je to spodnji osrednji gumb telefona). Hkrati pritisnemo ta dva gumba za nekaj sekund in vse -Izvedli ste, kar ste zamislili, in slika se shrani v pomnilnik telefona. Zelo pogosto se to sliši z značilnim zvokom zaklopa fotoaparata. Toda to ni edini način. Mnogi proizvajalci vključujejo to funkcijo v različne menije telefona. Če pritisnete gumb "domov", gumb "nedavni programi" ali gumb "nazaj", se odpre meni, v katerem lahko izberete želeno funkcijo in posnamete sliko.

LG Phone

Kako narediti posnetek zaslona na telefonu LG? Algoritem delovanja je praktično enak kot pri telefonu "Samsung". Obstaja samo kombinacija tipk. Pritisniti morate tipko za glasnost in hkrati tipko za vklop /izklop, medtem ko se bo slišal zvok fotoaparata in se bo pojavilo pojavno sporočilo.

Hitro beležko lahko uporabite tudi za hitro ustvarjanje beležk in posnetkov zaslona. Meni brze nastavitve preprosto razširite tako, da s prstom povlečete navzgor in navzdol. Poiščite aplikacijo QMemo +, kliknite ikono - in nato dobite želeno. Poleg tega, preden ga pošljete prijateljem, lahko na njem naredite nekaj.

Posnetek na iphone

Za vse izdelke Apple je postopek ustvarjanja takšnih fotografij enak. Za nekaj sekund morate pritisniti tipko za vklop /izklop in domači gumb. Mimogrede, če dalj časa držite te gumbe, lahko izklopite telefon. Dobljeni posnetek lahko najdete v mapi Mapa, če je ni, nato ponovite operacijo.

Kako biti z Microsoft Windows Phone

Na pametnih telefonih z operacijskim sistemom Windows Phone 7 ta funkcija nije bila podprta. Vprašanje je: kako lahko v tem primeru na svojem telefonu naredim posnetek zaslona? Edina možnost je uporaba aplikacij tretjih oseb, ki jim to omogočajo.
V novejši različici, Windows Phone 8, je bila ta napaka odpravljena in tak posnetek lahko naredite s pritiskom na tipko Windows in tipko za vklop /izklop. Za telefone z operacijskim sistemom Windows Phone 8.1 pa so razvijalci spremenili kombinacijo tipk, ki jih lahko uporabite za to. Zaklepati morate gumbe za napajanje in hkrati spremeniti glasnost.

Kako shraniti posnetek

Pogledali smo, kako lahko dobimo posnetek zaslona na različnih modelih telefonov, vendar smo prepričani, da mnogi niso samo vprašani, kako shraniti zaslonski posnetek na telefonu, ampak kje ga je potem mogoče najti. Ko posnamete posnetek zaslona, ​​se samodejno shrani v pomnilnik telefona. Odvisno od modela telefona so shranjeni v različnih mapah v pomnilniku. Na primer, za model telefona Samsung bo shranjen v mapi Screen Capture (Zajem zaslona). Za telefone v modelu HTC se slika shrani v mapo s fotografijami. V operacijskem sistemu Windows Phone je sliko mogoče zaznati v programu »fotografija« v posebni mapi. In v pametnih telefonih LG - v mapi Screenshots.
Telefon lahko povežete tudi z računalnikom s posebno žico, ki je priložena pametnemu telefonu, in jo uporabite kot pomnilniški ključek USB:
  • Poiščite in odprite napravo v Raziskovalcu.
  • Nato poiščite mapo Slike in bo imela mapo Screenshots. Vse fotografije bodo shranjene. Lahkokopirajte, izrežite ali uredite od tam - kot želite.
  • Iz zgoraj navedenega lahko razumete, da ta proces ni tako zapleten, da bi morali pridobiti samo potrpežljivost in vztrajnost, saj ne more vsakdo priti ven prvič. To je odvisno, kot ste morda opazili, od modela telefona in njegove konfiguracije, toda na splošno in celotno načelo ostaja enako. Upamo, da vam je bil ta članek koristen in da ste našli tisto, kar ste iskali, in lahko še naprej uživate svoje ljubljene in prijatelje s kul slikami, posnetimi neposredno iz zaslona telefona.

    Sorodne publikacije