Opis, kako narediti posnetek zaslona strani na prenosnem računalniku

Pogosto, ko brskate po spletnih straneh, morate narediti posnetek zaslona določenega dela strani in ga shraniti v računalnik. Mnogim uporabnikom zastavljamo precej logična vprašanja: kako narediti posnetek zaslona strani na prenosnem računalniku ali računalniku? Kateri program je bolje uporabiti, kakšni so načini? To je spodaj.

Univerzalni način

Prvi način za izdelavo posnetka strani na prenosnem računalniku ali računalniku je s tipko PrintScreen. Takoj je treba povedati, da ta metoda ne deluje na vseh prenosnih računalnikih, ampak samo na tistih, kjer je polna tipkovnica. Kot pri navadnih računalnikih, PrintScreen deluje brez težav in omejitev.
Tukaj je postopek, ki ga morate opraviti:
 • Za začetek obiščite spletno mesto ali stran, iz katere želite dobiti posnetek zaslona.
 • Po tem pritisnite gumb na tipkovnici PrintScreen. Na prenosnih računalnikih se lahko poveže z drugim ključem ali ima oznako PrtScrn.
 • Ko kliknete, kliknite na meni Start in se pomaknite po seznamu vseh programov in map do dna, dokler ne najdete mape »Standard Windows«.
 • Kliknite na to mapo in na seznamu izberite Paint.
 • Ko se zažene barva, pritisnite Ctrl + V in vstavite naš posnetek.
 • Točka je majhna - kliknite na ikono diskete v zgornjem levem kotu in shranite sliko na želeno mesto. Vse!
 • Mimogrede, namesto Paint je mogoče uporabiti "Photoshop", Gimp,Corel in kateri koli drugi grafični urejevalnik.


  Metoda za Mozillo

  Drugi način za izdelavo posnetka strani na prenosnem računalniku ali računalniku je predvsem za uporabnike Mozilla Firefox. V svojih najnovejših različicah brskalnika je razvijalec dodal zelo preprosto in uporabno funkcijo, ki vam omogoča, da naredite posnetke zaslona in jih shranite v računalnik ali shrambo v oblaku. Če želite uporabiti to metodo, morate iti na spletno mesto, s katerega boste naredili posnetek zaslona, ​​in kliknite desni gumb miške. V kontekstnem meniju je element »Ustvari posnetek zaslona« - ga izberemo.
  Na vrhu se bodo pojavila 3 gumba, s katerima si lahko ogledate vse predhodne posnetke zaslona, ​​vendar samo tiste, ki so bili shranjeni v oblaku, shranite celotno stran ali vidni del strani. Z miško lahko izberete območje, ki ga želite uporabiti na sliki, ki jo želite uporabiti. Vse je precej enostavno in preprosto.


  Nimbus

  Tretji način, da naredite posnetek zaslona strani na prenosnem računalniku ali računalniku, je uporaba posebnih razširitev. Prvi podaljšek, o katerem bomo razpravljali, je posnetek Nimbusa. Prenos dodatkov je lahko v skladišču dodatkov in razširitev katerega koli priljubljenega brskalnika - Opera, Google Chrome, Mozilla. Uporabite Nimbus je precej enostavno. Takoj po namestitvi, na vrhu brskalnika, se v zgornjem desnem kotu prikaže ikona v obliki črke N. S pomočjo desnega gumba miške lahko aktivirate tudi Nimbus skozi kontekstni meni.
  Ko morate narediti posnetek zaslona, ​​uporabite enega od načinov za aktiviranje dodatka, nato izberitemožnost slike. Na primer, če boste potrebovali celotno stran, nato pa izberite želeno možnost in če le določen del ali izolirani, so primerne nastavitve "stran fragmentov" in "vidni del".
  Takoj po sliki, bo uporabnik lahko shranite sliko na vaš PC /laptop, ali ga urediti, dodati nekaj oznak, in nato shranite.

  Lightshot

  Četrti način, da naredite posnetek te strani na laptop ali PC - uporaba dopolnjujejo Lightshot. Prav tako je na voljo v trgovini najbolj priljubljenih brskalnikov dodatkov, vendar z namestitvijo ne pride do nobenih težav. Uporaba dodatkov je tudi precej preprosta. Po namestitvi Lightshot ikona se pojavi v zgornji vrstici, kjer lahko poženete dodatek. Načelo Lightshot nekoliko drugačna od Nimbus. Po kliku na ikono mora uporabnik uporabiti kazalec, da izberete želeno območje, iz katerega je prevzela strel.
  Za razliko Poleg tega Nimbus, eden ne more narediti stran zaslona, ​​vendar je plus - uredi in da popravki v prihodnje neposredno screenshot na začetku. Z drugimi besedami, takoj po sliki ločitev coni, se uporabnik lahko označite pomembne fragmente prihodnje sliki, dal oznake, oznako, potem ko že opravljajo varnost. Prav tako je treba omeniti, da je, poleg sprememb v brskalniku, je poseben program na računalniku Lightshot. Kako deluje, je enako kot dodatka, le nekaj več možnosti.

  Awesome Screenshot

  Ti dodatki nareditiposnetek zaslona strani na prenosnem računalniku ali računalniku - Awesome Screenshot. Ta dodatek, tako kot prejšnji, je na voljo tudi v trgovini za razširitve najbolj priljubljenih brskalnikov, tako da ga ni mogoče najti in namestiti.
  Uporabite Awesome Screenshot je preprost in priročen. Zaradi svojih zmogljivosti je širitev zelo podobna Nimbusu. Da, funkcionalnost tukaj je seveda malo manjša, vendar je vse potrebno. Edina stvar, ki jo je treba omeniti, je, da je jezik vmesnika poleg angleščine, vendar ne prinaša težav pri delu.
  Awesome Screenshot-vam omogoča, da naredite posnetek zaslona strani celotnega spletnega mesta, ločeno območje, celoten vidni del in posnetek s časovnim zamikom. Tako kot pri prejšnjih dveh dodatkih, obstaja tudi možnost, da na kakršenkoli način delate s končanim zaslonom, ga uredite, označite, označite, obrežete, prilagodite velikosti in še veliko več.

  Fireshot

  To je najnovejši dodatek, ki vam pomaga v celoti narediti posnetek zaslona strani ali pa preprosto posneti posnetek posamezne ploskve, - Fireshot. Fireshot je bil nekoč priznan kot ena izmed najboljših brskalnih aplikacij, ki lahko sprejmejo različne posnetke zaslona. Addon je na voljo za skoraj vse priljubljene brskalnike: Opera, Mozilla, Chrome, Amigo, brskalnik Yandex in še več. Fireshot lahko zaženete prek kontekstnega menija desne tipke miške ali prek ikone na zgornji plošči, ki se pojavi po namestitvi.
  Uporabniški načini omogočajo zajem celotne strani, posamezne ploskve in vidnega območja. Takoj po izdelavi posnetka je možno na kakršenkoli način spremeniti.Značilnosti urednika so enake kot prejšnji dodatki - nič posebnega. Prav tako je treba opozoriti, da poleg brskalnika dodatek, je ločena različica programa za računalnik, vendar je poskusno obdobje, in licenco bo moral plačati.

  Sorodne publikacije