Kako narediti posnetek zaslona na "Asus". Opis metod

Prej ali slej se lahko vsak aktivni uporabnik mobilne naprave, ki temelji na operacijskem sistemu Android, sooči s potrebo, da posname sliko pametnega telefona ali tabličnega računalnika. Za mobilne uporabnike iz Asusa je to enostavno opraviti.

Standardne metode

Posnamete lahko posnetek zaslona "Asus" kot na drugih napravah Android z več možnostmi:
 • z uporabo zunanjih ključev;
 • uporaba tipk na dotik in zaslona;
 • preko aplikacije.
 • Zunanje tipke

  Standardne tipke naprave se uporabljajo za snemanje posnetkov, in sicer njihova kombinacija: morate pritisniti in držati hkrati gumb za vklop in gumb za zmanjšanje glasnosti. Upoštevajte, da ta metoda ni na voljo za modele z operacijskim sistemom pod različico 4.1. Poleg tega so bile v nekaterih novih modelih telefonov tipke za glasnost premaknjene pod zadnjo kamero in zdaj posnetek zaslona ni posebej primeren.


  Tipke na dotik in zaslon

  Posnetki zaslona s senzorjem se izvedejo na dva načina:
 • Uporaba menija z bližnjicami. Če želite to narediti, spustite zgornjo zaveso hitrega menija, izberite ikono na skrajni desni in kliknite gumb Hitre nastavitve, kjer lahko najdete potrditveno polje »Posnetek zaslona«, da ga označite.
 • Na žalost vam vmesnik ZenUI omogoča, da tukaj postavite samo štiri ikone, zato morate nekaj zavrniti.
 • S klikom na gumb Nedavni vtičniki. ZaMeni je privzeto imenovan trenutni zavihek ali nadzor programa. Za ponovno dodelitev posnetka zaslona morate odpreti razdelek »Custom Asus« v meniju za nastavitve telefona. Zgornji del razdelka se imenuje "Nedavni gumb aplikacije", kjer označite element "Kliknite in držite za posnetek zaslona".
 • Uporaba teh metod za izdelavo posnetka zaslona "Asus" je praviloma najlažji, saj uporablja vgrajen operacijski sistem operacijskega sistema. Lastniki naprav z veliko sistemskega pomnilnika naj jih uporabljajo.


  Posnetki zaslona z aplikacijo

  Za uporabnike, katerih pripomočki so opremljeni z 8 GB pomnilnika (in te naprave so še vedno dovolj pogoste), je bolj smiselno uporabiti eno od aplikacij drugih proizvajalcev, ki jih lahko najdete Trg predvajanja. Dejstvo je, da je samo v aplikaciji mogoče konfigurirati shranjevanje posnetkov zaslona, ​​tako da ga spremenite iz pomnilnika telefona na zunanjo kartico. In ker je operacijski sistem Android znan po zmožnosti "izmetavanja" glavnega pomnilnika v precej kratkem času, je taka priložnost, da prihranimo dragocene megabajte prostega prostora očitno mimogrede. Tudi nekateri programi vam omogočajo, da posnamete posnetek zaslona "Asus Zenofon" in prilagodite kakovost slike, kar vpliva tudi na zaseden prostor.

  Sorodne publikacije